Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου...»

Ο ποινικολόγος δεν μπορεί να το πιστέψει!

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου...»

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πέρασε δύσκολες ώρες με τη σύλληψή του για την υπόθεση με τη μαφία των φυλακών, λέγοντας πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του.

Τι δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος; Διαβάστε παρακάτω...

Για την περιπέτεια του με τη δικαιοσύνη και όσους τον ενέπλεξαν με τη μαφία των φυλακών μίλησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαμάχη του με την Κατερίνα Παπακώστα.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος σε συνεντεύξεις στις εφημερίδες ΝΕΑ και Παραπολιτικά επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως δεν έχει καμία σχέση ούτε εμπλοκή στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών. «Eχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν.

Παραδόξως, αντιμετώπισα το ζήτημα με ψυχραιμία. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να γίνω και συνήγορος του εαυτού μου», πρόσθεσε στα ΝΕΑ ο δικηγόρος.

Αναφερόμενος στην κόντρα με την Κατερίνα Παπακώστα ο κ. Λυκουρέζος είπε στα Παραπολιτικά ότι θα επιμείνει με την αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα. «Επιμένω στην αγωγή για τις δηλώσεις της κας Παπακώστα. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση που έκανε προσέβαλλε βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητάς μου. Η διευκρίνηση δεν με ικανοποίησε», λέει ο γνωστός δικηγόρος.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ξέσπασε! «Είχαν στόχο να με μπλέξουν...»! (Βίντεο)

Ξέσπασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Είχαν στόχο να με μπλέξουν...», δηλώνει μεταξύ άλλων.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει πώς "είχαν στόχο να με μπλέξουν..διαψεύδω κατηγορηματικά τη συμμετοχή μου στη μαφία των φυλακών".. Μίλησε ανοιχτά για όλα όσα συνέβησαν στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο δελτίο ειδήσεων του Star, μετά τη σύλληψή του την περασμένη Πέμπτη!

Αρνήθηκε ωστόσο να εξηγήσει τι εννοεί και ποιοι είναι αυτοί που τον στοχοποίησαν. «Δε θέλω να μακρηγορήσω επ αυτού. Θα αποδειχθεί σύντομα ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή δική μου αλλά και του συναδέλφου μου Θεόδωρου Παναγόπουλου» είπε στη δημοσιογράφο ο κ. Λυκουρέζος.

Ερωτηθείς για τον τρόπο της σύλληψής του, που έγινε αντικείμενο σχολιασμού από νομικούς κύκλους, ο κ. Λυκουρέζος δήλωσε: «Δε θέλω να περιγράψω τον τρόπο της σύλληψής μου. Πιστεύω ότι ήταν άστοχος αλλά έγινε. Θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Κατ' αρχήν θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το ένταλμα σύλληψης».

«Πέρασα δύσκολο τριήμερο, είμαι στο γραφείο μου πιο δυνατός και πιο κεφάτος» κατέληξε ο γνωστός δικηγόρος.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα επιμείνει στην αγωγή που κατέθεσε κατά της Κατερίνας Παπακώστα, μετά τις διευκρινίσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Λυκουρέζος είπε ότι θα επιμείνει και μάλιστα ότι «η διευκρίνιση που έδωσε ήταν δεύτερο ολίσθημα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ελεύθερος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Ξέσπασε σε κλάματα η Μαρία-Ελένη!

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και τον όρο να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο Αλ. Λυκουρέζος!

Επίσης του επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Διαβάστε παρακάτω...

Η κόρη του Μαρία -Ελένη ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του. Οι συγγενείς και οι συνεργάτες του τον αγκάλιαζαν. Με απαγόρευση εξόδου αφέθηκε ελευθερος και ο έτερος δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος.

Μέσω υπομνήματος που κατέθεσε, ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι θεωρεί αδιανόητη την κατηγορία της ένταξής του σε εγκληματική οργάνωση, αντικρούοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις και αρνούμενος το σύνολο των κατηγοριών για την υπόθεση. Η απολογία του κ. Λυκουρέζου στον ειδικό εφέτη ανακριτή στον 7ο όροφο στο Εφετείο είχε διάρκεια έξι ωρών.

Μάλιστα, κατά την άφιξη Λυκουρέζου στο γραφείο του ανακριτή σημειώθηκε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφωνία ήταν ανάμεσα στον ανακριτή και τον δικηγόρο του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, για το αν θα απενεργοποιούσε ή όχι το το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο απολογητικό του υπόμνημα κάνει λόγο για «σκευωρία» εις βάρος του, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους που φέρονται να εκβίαζαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Εφιαλτικό το 48ωρο στο κρατητήριο!

Και, σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές. Επίσης, αρνείται ότι ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο, ώστε να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του, δικηγόρος Αντωνόπουλος, που είχε κατηγορήσει τον κ. Φλώρο ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, στο δικό του υπόμνημα, υποστήριξε ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΥΠ δεν αναφέρεται το όνομά του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ως μέλος της οργάνωσης από το 2014.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι στη δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία Φλώρο, ώστε να αποσυρθούν οι κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου.