Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία! Τι θέση πήραν Κύπρος και Ελλάδα; (Photos & Videos)

Η εμφάνιση της Φουρέιρα έκοψε την ανάσα!

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία! Τι θέση πήραν Κύπρος και Ελλάδα; (Photos & Videos)

Νικήτρια στον μεγάλο διαγωνισμό της Eurovision 2019 αναδείχτηκε η Ολλανδία! Τι θέση όμως πήραν η Κύπρος με την Τάμτα και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις παρουσίες και τις βαθμολογίας της συνταρακτικής αυτής βραδιάς!

Η Ολλανδία με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade» είναι η νικήτρια του μεγάλου τελικού της 64ης διοργάνωσης της Eurovision, που έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Το τραγούδι συγκέντρωσε 492 βαθμούς.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς. Η Νορβηγία, αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Κατερίνα Ντούσκα, κατετάγη στην 21η θέση με 71 βαθμούς, ενώ η Κύπρος με την Τάμτα κατέλαβε την 15η θέση με 101 βαθμούς.

Eντυπωσιακό το σόου

Ο τελικός ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια Νέτα στο ρόλο πιλότου να κατευθύνει ένα αεροσκάφος με επιβάτες τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του διαγωνισμού στο εκθεσιακό κέντρο του Τελ Αβίβ.

Εκεί τους υποδέχτηκαν οι θεατές και ο εκφωνητής τους «καλωσόρισε» έναν προς έναν στη γλώσσα του, με τα ελληνικά να ακούγονται δύο φορές μία για το «καλωσόρισμα» της Τάμτα για την Κύπρο και η δεύτερη για την Κατερίνα Ντούσκα και την Ελλάδα.

Στη σκηνή τραγούδησε η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, η νικήτρια του διαγωνισμού το 1998, με το τραγούδι «Ντίβα».

Συνολικά 26 χώρες συμμετείχαν στον φετινό τελικό. Είκοσι που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό από τους 2 ημιτελικούς αλλά, οι «Big 5», Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία και η διοργανώτρια χώρα Ισραήλ.

Η Ελλάδα και η Κύπρος εμφανίστηκαν και οι δύο στο πρώτο μέρος του διαγωνισμού, στην 13η και 11η θέση, αντίστοιχα.

Στη σκηνή ανέβηκε και η Ελένη Φουρέιρα - που πέρσι έφτασε στη δεύτερη θέση του διαγωνισμού, εκπροσωπώντας την Κύπρο - σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends». Μαζί της ήταν και οι: Conchita Wurst, Mans Zelmerlow και Verka Serduchka.

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία! Τι θέση πήραν Κύπρος και Ελλάδα;

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία! Τι θέση πήραν Κύπρος και Ελλάδα;

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία! Τι θέση πήραν Κύπρος και Ελλάδα;

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία! Τι θέση πήραν Κύπρος και Ελλάδα;

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία! Τι θέση πήραν Κύπρος και Ελλάδα;

Ίσως η μεγαλύτερη στιγμή του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, ακόμα μεγαλύτερη κι από αυτή της ανάδειξης της νικήτριας χώρας ήταν όταν, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου του Τελ Αβίβ ανέβηκε η Μαντόνα.

Η παγκόσμια ποπ σταρ ερμήνευσε τη διαχρονική επιτυχία της «Like a Prayer», που φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορία, και το νέο της single «Future» που συμπεριλαμβάνεται στο νέο της πολυαναμενόμενο άλμπουμ με τίτλο «MADAME X», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου.

cnn

Εurovision 2019: Ο Καπουτζίδης αποκάλυψε γιατί δεν ανέφερε το «Βόρεια Μακεδονία» στον ημιτελικό! (Βίντεο)

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε γιατί στον ημιτελικό της Eurovision δεν ανέφερε τον όρο «Βόρεια Μακεδονία».

Ο παρουσιαστής μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha TV «καλύτερα δε γίνεται».

Αναλυτικά όσα είπε: Σε ανθρώπινο επίπεδο, την πρώτη φορά όντως δεν είπα το “Βόρεια Μακεδονία” γιατί θέλω να καταλάβετε, πάλι δεν είναι θέμα πολιτικό, ότι από τη στιγμή που είμαι από τη Μακεδονία κι εγώ και όλοι που ζουν στη Μακεδονία μία στεναχώρια την έχουμε. Δεν πρέπει να έχουμε ούτε οργή, ούτε φανατισμό, ούτε εθνικισμό. Αλλά θα μας δώσετε το δικαίωμα να έχουμε μια μικρή στεναχώρια. Και δεν είναι στεναχώρια απέναντι σε κανέναν πολιτικό και σε καμία κυβέρνηση, είναι απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν αυτό το θέμα και που τελικά δεν μπόρεσαν ποτέ κανένας να το λύσει με κάπως καλύτερο τρόπο.

Λύθηκε με αυτόν και αυτός ο τρόπος θα γίνει αποδεκτός. Οπότε, την πρώτη φορά εξέφρασα τη στεναχώρια μου και τη δυσκολία μου, τι να κάνουμε; Και τη δεύτερη φορά αυτό το οποίο είπα ήταν ξεκάθαρα το όνομα, διότι αυτό είναι. Και το όνομα αυτό θα πω και το Σάββατο.

Ούτε πολιτική έκανα ούτε τίποτα. Αν συγχυστούν κάποιοι Συριζαίοι με αυτό ή αν συγχυστούν κάποιοι Νεοδημοκράτες με αυτό ή συγχυστούν οι ΚΙΝΑΛ ή αν συγχυστεί το ΚΚΕ μου είναι αδιάφορο. Δεν το έκανα για να είμαι πιστός σε κανένα κόμμα, το έκανα γιατί είμαι πιστός στον εαυτό μου», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης ξεκαθαρίζοντας πως πίσω από αυτή του τη στάση δεν κρυβόταν καμιά πολιτική σκοπιμότητα.