Κριτής του Master Chef έκλεβε χρήματα! Η δημόσια συγγνώμη του!

Ζήτησαν την απόλυση του από τον διαγωνισμό μαγειρικής!

Κριτής του Master Chef έκλεβε χρήματα! Η δημόσια συγγνώμη του!

Κριτής του Master Chef έκλεβε χρήματα! Η δημόσια συγγνώμη του!

Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει σοκ!

Ένας διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε καταβάλει μικρότερους μισθούς κατά περίπου 8 εκατ. Αυστραλίας (5,62 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) σε εκατοντάδες εργαζομένους στα εστιατόριά του μέσα σε μια εξαετία. Αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε πρώην παίκτρια του Master Chef!

Την ώρα που άλλοι σεφ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αναγκάζονται να κλείσουν τα εστιατόριά τους, έχοντας επενδύσει με προσωπικά χρήματα για την επιβίωσή τους (βλ. Τζέιμι Όλιβερ) ή ανακοινώνουν το άνοιγμα 100 επιπλέον εστιατορίων (βλ. Γκόρντον Ράμσεϊ), άλλοι καταχρώνται χρήματα των εργαζομένων προς όφελός τους. Ο Τζορτζ Καλομπάρις -που έγινε παγκοσμίως διάσημος μέσω του τηλεοπτικού σόου «Masterchef»- δήλωσε ότι θα αποπληρώσει τους 515 εν ενεργεία και πρώην υπαλλήλους τους που υποαμείβονταν από το 2011 έως το 2017.

 Κριτής του Master Chef έκλεβε χρήματα! Η δημόσια συγγνώμη του!

Η συγνώμη του διάσημου σεφ

«Ζητάμε συγγνώμη από όλα τα μέλη της ομάδας μας που επηρεάστηκαν, πρώην και εν ενεργεία», ανέφερε ο Καλομπάρις σε ανακοίνωση. «Είναι προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπάλληλοί μας νιώθουν πως τους σεβόμαστε, τους ανταμείβουμε και τους στηρίζουμε στα καθήκοντά τους».

Το γεγονός ότι υποαμείβονταν οι εργαζόμενοι αποκαλύφθηκε ύστερα από τετραετή έρευνα του Συνηγόρου Δίκαιης Εργασίας της Αυστραλίας, που εξετάζει καταγγελίες για εργασιακά ζητήματα. Στον Καλομπάρις επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 200.000 δολαρίων Αυστραλίας στο πλαίσιο μιας λεγόμενης «πληρωμής μεταμέλειας».

Το συνδικάτο εργαζομένων στον κλάδο φιλοξενίας της Αυστραλίας, το United Voice, χαρακτήρισε το πρόστιμο πολύ μικρό. «Εάν κάποιος εσκεμμένα έπαιρνε 1.000 δολάρια από τον λογαριασμό κάποιου άλλου, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί για κλοπή», ανέφερε σε ανακοίνωση η γραμματέας του συνδικάτου Τζο-αν Σόφιλντ. «Αλλά όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος εστιάτορας, ένας celebrity σεφ, μπορείς να πάρεις 7,83 εκατ. δολάρια σε μισθούς από τους εργαζόμενούς σου και να τη γλιτώσεις με μια πληρωμή μεταμέλειας».

 Κριτής του Master Chef έκλεβε χρήματα! Η δημόσια συγγνώμη του!

Ζητούν την απόλυσή του από το Masterchef
Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το τηλεοπτικό δίκτυο Network Ten, στο οποίο προβάλλεται το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής Masterchef, με τους χρήστες να ζητούν την αποβολή του Ελληνοαυστραλού σεφ από την θέση του κριτή, αλλά ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στέκεται στο πλευρό του.

«Εσείς στο Masterchef, ξέρουμε ότι δεν υποστηρίζετε τους σεφ που δεν σέβονται τους υπαλλήλους τους και ξέρουμε πως δεν θα δεχόσασταν ποτέ έναν σεφ που υποπληρώνει το προσωπικό του κατά εκατομμύρια δολάρια» έγραψε η ένωση NSW στο Twitter. «Γιατί λοιπόν ο Καλομπάρις είναι ακόμη στην μισθοδοσία σας;».

 Κριτής του Master Chef έκλεβε χρήματα! Η δημόσια συγγνώμη του!

Πηγή: iefimerida.gr

Master Chef: Οι παίκτες... γέρασαν με το FaceApp! Θα κλάψετε με τον "Εν κουλί"!

Οι παίκτες του Master Chef... γέρασαν μέσω της εφαρμογής FaceApp και θα κλάψετε μόλις δείτε τον "Εν κουλί"! Τρομερή φωτογραφία!

Μερικοί είναι αγνώριστοι και άλλοι δεν έχουν αλλάξει καθόλου!

Χαμός γίνεται με το FaceApp, παρά τους κινδύνους που υπάρχουν για όσους χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή που μετατρέπει να πρόσωπα σε διαφορετικές ηλικίες.

Αυτό έκανε, λοιπόν, και ο Χαράλαμπος Κοτσώνης ο γνωστός "Εν κουλί" με τον ίδιο και τους πρώην συμπαίκτες του στο Master Chef!