Γνωστός Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: «Ζήτησα να γίνω παπάς»!

Τα λόγια του συγκλονίζουν!

Γνωστός Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: «Ζήτησα να γίνω παπάς»!

Δε διστάζει αυτός ο πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός και αποκαλύπτει την πιο άγνωστη πτυχή της ζωής του! Τα λόγια του προκαλούν ανατριχίλα: «Ζήτησα να γίνω παπάς»!

Ο αγαπημένος ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για τη βαθιά σχέση που έχει με τη θρησκεία, εξηγώντας πως κάτι που θα ήθελε πολύ να κάνει στη ζωή του θα ήταν να γίνει παπάς.

Ο λόγος για τον Πάνο Σταθακόπουλο, ο οποίος πριν από λίγες μέρες μίλησε ανοικτά και για ένα φρικιαστικό περιστατικό που βίωσε με την έκρηξη μιας χειροβομβίδας και το διαμελισμό δύο φίλων του!

Είσαι θρήσκος, πιστεύεις στον θεό;

Ήμουν στην Ιερατική Σχολή στην Τήνο, για 5 χρόνια. Πέρασα δύσκολα, γιατί πήγα σε ηλικία 13 χρονών, από ένα καπρίτσιο δικό μου, να σηκωθώ να φύγω από το σπίτι μου, από ζήλια για το μεγαλύτερο αδελφό μου, που έφευγε για την Αθήνα εκείνη τη χρονιά. Ζήτησα να φύγω κι εγώ να πάω στην Αθήνα, δεν μπορούσα. Επίσης, ένας ξάδελφος μου είχε πάει στην Πάτμο, για να γίνει παπάδακι εκεί ζήτησα να πάω μαζί του, να γίνω κι εγώ παπάς, μόνο και μόνο για να φύγω.

Παρ' όλα αυτά έμεινες στην Τήνο 5 χρόνια

Το έβλεπα κι εκεί σαν θέατρο, περνούσα καλά. Όπου πάω δημιουργώ το κλίμα για να περάσω καλά. Πολλοί φίλοι μου είναι ιερείς, δάσκαλοι μου είναι μητροπολίτες, ένας άλλος βρίσκεται στο Άγιο Όρος και ήταν διευθυντής στην Αθωνιάδα Σχολή. Αρκετοί συμμαθητές μου είναι ιερείς στην Τήνο. Εκεί ήταν η εφηβεία μου, γαλουχήθηκα, έκανα φίλους. Εκεί οφείλω την καλλιέργεια μου, πέρα από την οικογένεια μου, από τους δασκάλους μου και τα χρόνια που έμεινα στην Τήνο. Μου έκανε καλό που «πάτησα πόδι» στους δικούς μου τότε και είπα ότι θα πάω εκεί, ασχέτως αν ήξερα ότι θα ακολουθήσω ένα άλλο επάγγελμα. Εκεί κάναμε όλα τα μαθήματα που έκανε το κλασικό σχολείο, αλλά τα περισσότερα ήταν σε θρησκευτικά, βυζαντινή μουσική, δογματική, τελετουργική. Είχα πείσει το διευθυντή, που ήταν ιερομόναχος, πολύ ανοιχτό μυαλό, να κάνω θέατρο, παραστάσεις. Έκανα μιμήσεις, έκανα και τον ίδιο τον διευθυντή και το δεχόταν, του άρεσε. Φεύγαμε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, ενώ τις απόκριες έφευγαν μόνο όσοι είχαν συγγενείς και σπίτι στην Αθήνα κι ερχόμουν. Μια φορά με είχε παρακαλέσει ο διευθυντής να μείνω, να κάνω κάτι για τις απόκριες, παρόλο που ήταν ιερατική σχολή, μου είπε να ντυθώ, να διασκεδάσω τους υπόλοιπους. Αυτός μου έλεγε να πάω σε μια θεατρική σχολή να βρω το δρόμο μου.

Δηλαδή, αν δεν ήσουν ηθοποιός, θα γινόσουν ιερέας;

Το καλοκαίρι είχα πάει στη Μονή της Δίβρης, στην Ηλεία, σε ορεινό χωριό, όπου ήταν εκεί ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο οποίος με είχε χειροτονήσει αναγνώστη, το έχω ακόμη αυτό που δίνουν και τώρα πάλι μου είπε τρεις φορές; «θέλεις να σε χειροτονήσω;». Αν έλεγα το «ναι», αυτή τη στιγμή μπορεί να ήμουν με εγκόλπιο. Το ήθελε από τότε να χειροτονηθώ και να με στείλει να έχω σαν έδρα μου την Ανδραβίδα. Το τελετουργικό το ξέρω, να ψέλνω ξέρω... ποτέ δεν είναι αργά.

Δεν το αποκλείεις;

Όχι, τίποτα δεν αποκλείω σε αυτή τη ζωή. Έχω πολύ καλή σχέση με την Εκκλησία και με τους ανθρώπους της, πιστεύω, αλλά δεν είμαι εκείνος που θα πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία.

Σταθακόπουλος

Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: «Θέλω να πεθάνω στον ύπνο μου και μετά να καώ»

Ο γνωστός ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και αποκάλυψε πως «θα ήθελε να πεθάνει ήσυχα στον ύπνο του και μετά να τον κάψουν».

Ο λόγος για τον Σταμάτη Φασουλή που μίλησε στην Σάσα Σταμάτη και τα «Παραπολιτικά» με αφορμή την νέα θεατρική παράσταση που συμμετέχει.

Φέτος πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Ωνάσης, τα θέλω όλα» στο θέατρο «Παλλάς». Τι ακριβώς συμβαίνει εκεί;

Δεν έχω παράπονο από την παράσταση, απλώς είναι ένα πράγμα το οποίο δουλεύω και το προετοιμάζω εδώ και έναν χρόνο και τώρα, που πραγματοποιείται, νόμιζα ότι θα το απολαύσω. Δεν το απολαμβάνω, γιατί θα πρέπει να είμαι alert συνέχεια. Επί 2,5 ώρες, που είμαι στη σκηνή, πρέπει να είμαι alert για όλη την παράσταση και αυτό είναι αρκετά κουραστικό. Από την άλλη μεριά, δεν μπορώ χωρίς αυτό. Δεν θα μπορούσα να κάτσω σπίτι μου και να ξεκουράζομαι. Ούτε θα μπορούσα να παίζω κάπου που να μην είχα την ευθύνη. Την επόμενη φορά όμως που θα παίξω, δεν θα σκηνοθετήσω, θα ξεκουραστώ λίγο και μετά βλέπουμε.

Ο Σταμάτης Φασουλής έχει κάτι κοινό με τον Αριστοτέλη Ωνάση;

Δεν νομίζω να έχουμε κάτι κοινό με τον Ωνάση. Αλλά εμένα ποτέ δεν μου αρέσουν οι ρόλοι που έχουν κάτι κοινό μαζί μου. Είναι σαν να τους ξέρω. Εγώ θέλω να τους ανακαλύπτω και να ξαναζώ κάτι άλλο, γιατί γι’ αυτό έγινα και ηθοποιός, για να είμαι και ένας άλλος ακόμα. Δεν μου φτάνει αυτό που είμαι.

φασουλής ηθοποιός


Τι σας δυσκόλεψε πιο πολύ στον ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση;

Η απόφαση να παίξω τον ρόλο αυτόν. Εκανα δύο μήνες να το αποφασίσω, γιατί ήταν το άλλο άκρο από το δικό μου. Οταν, τελικά, αποφάσισα ότι θα το κάνω, από εκεί και πέρα τα προβλήματα όλα μίκρυναν, ήρθαν στα μέτρα μου, γιατί σαν να έφυγε το «φάντασμα» και να έγινε κάτι πολύ πιο κοντινό μου και πολύ πιο ανθρώπινο, στο οποίο έπρεπε να δώσω σάρκα και οστά.

Τηλεόραση βλέπετε;

Οχι. Δεν έχω ώρα. Την ώρα που προβάλλονται όλα αυτά, εγώ είμαι στο θέατρο. Ολες τις άλλες ώρες διαβάζω. Προτιμώ να διαβάζω και να ακούω μουσική, από το να βλέπω τηλεόραση.

Πώς κρίνετε το ότι σαρώνουν οι «Αγριες Μέλισσες»;

Νομίζω ότι είναι ευχάριστο να σαρώνει μια ελληνική σειρά αντί μια τούρκικη. Είναι ωραίο να φαίνονται καινούργια πρόσωπα και στη συγγραφή και στη σκηνοθεσία. Αν και το θέατρο το «πληρώνει», γιατί κάθε Πέμπτη που οι «Αγριες Μέλισσες» είναι την ώρα της παράστασης, είναι η χειρότερη μέρα για τα θέατρα, γιατί Δευτέρα-Τρίτη δεν παίζουμε, Τετάρτη έχουμε απογευματινές, οπότε δεν μας πιάνουν οι… μέλισσες. Μας «τσιμπάνε» την Πέμπτη, αλλά πάντα συνέβαιναν αυτά.

Το «Greece’s Next Top Model» πώς σας φαίνεται;

Δεν το έχω δει ποτέ. Δεν ξέρω τι μου λες. Ξέρω ότι είναι κάτι με μοντέλα. Δεν το λέω με την έννοια ότι δεν θα το έβλεπα. Τον μόνο που βλέπω και επειδή είναι η ώρα λίγο πριν από τον μεσημεριανό μου ύπνο, είναι τον Νίκο Μουτσινά και γελάω πάρα πολύ. Ετσι θα ήθελα να είναι το μεσημέρι η τηλεόραση. Είναι τόσο ταλαντούχος, τον ζηλεύω. Εχει ένα μεγάλο προτέρημα, που θα θέλαμε να το έχουμε όλοι. Οσο και να καυτηριάζει όσο και να σατιρίζει, δεν προσβάλλει ποτέ. Αυτό είναι μεγάλο ταλέντο.

Εχετε περάσει ποτέ κατάθλιψη;

Πολύ συχνά, αλλά την ξορκίζω. Μια-δυο φορές χρειάστηκε να πάω σε γιατρό, αλλά στην πέμπτη συνεδρία έφυγα. Δεν νομίζω ότι με βοήθησε. Περισσότερο τα βρίσκω με τον εαυτό μου. Ξέρω ότι είναι μια περίοδος που θα περάσει. Περνάω ανεβασμένες στιγμές και άλλες στιγμές που είμαι κάτω.

Θέλατε ποτέ να γίνετε πατέρας;

Ποτέ. Εχω λόγους που δεν είναι και τόσο ευγενικοί. Πίστευα πάντα ότι εγώ είμαι το παιδί στο σπίτι. Οταν έφεραν τον αδελφό μου στο σπίτι, μικρό, από την κλινική, εγώ σηκώθηκα και έφυγα. Ημουν 4 ετών. Πήγα σε μία θεία μου, που έμενε αρκετά μακριά, πήγα με τα πόδια, της χτύπησα την πόρτα και της είπα: «Θεία, θέλεις να με έχεις εσύ παιδί; Εφεραν ένα άλλο μωρό στο σπίτι». Παρ’ όλα αυτά, τον αδελφό μου τον αγάπησα όσο τίποτα και είναι από τα πρόσωπα που αγαπάω όσο δεν μπορείς να φανταστείς.

Τα σκαλιά της εκκλησίας τα φτάσατε ποτέ;

Οχι. Ούτε το σκέφτηκα. Δεν σκέφτομαι ούτε για γάμο ούτε για κηδεία.

Πώς θα θέλατε να φύγετε;

Στον ύπνο μου θα παρακαλούσα, αν γίνεται, και μετά μάλλον να καώ.

Θα ασχολιόσασταν με την πολιτική;

Ούτε για αστείο. Δεν είναι δουλειά μου, δεν την ξέρω. Εγώ χωρίς να ασχολούμαι με την Τέχνη είμαι λίγο «μισός», δεν είμαι ολόκληρος. Δεν θα μπορούσα να έχω το ωράριο ενός πολιτικού.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη πώς τον βλέπετε ως πρωθυπουργό;

Είναι η τελευταία μας ελπίδα. Δεν ήμουν ποτέ δεξιός, όπως δεν ήμουν ποτέ ΠΑΣΟΚ και ψήφισα Σημίτη. Δεν ήμουν δεξιός, αλλά αυτή τη στιγμή κρίνω ότι είναι η καλύτερη λύση. Δεν ξέρω για μετά.

Στο θέατρο βρέθηκε πριν λίγες μέρες και η Φωτεινή Αθερίδου μετά την γέννηση του γιου της.