«Στη ζωή μου ήρθε η κοκαΐνη, LSD και μανιτάρια» - Σοκάρει η κόρη της Ζωής Λάσκαρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

«Δεν μπορούσα να βγω χωρίς να έχω πάρει κόκα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Στη ζωή μου ήρθε η κοκαΐνη, LSD και μανιτάρια» - Σοκάρει η κόρη της Ζωής Λάσκαρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

Η κόρη της Ζωής Λάσκαρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου κάνει μια εξομολόγηση που σοκάρει και τους πιο ψύχραιμους! «Στη ζωή μου ήρθε η κοκαΐνη, LSD και μανιτάρια» αναφέρει μεταξύ άλλων και μιλάει για την μάχη της με τα ναρκωτικά.

Η ίδια, μιλώντας στην διαδικτυακή εκπομπή “Η Καθαρή Ζωή είναι Χαρά”, με την Στέφη Βασιλοπούλου,τσάκισε κόκαλα με την αλήθεια της, την οποία και είπε για πρώτη φορά!

“Για μένα είναι μια αδιέξοδος τα ναρκωτικά. Ξεκινάμε κάνοντάς τα νομίζοντας ότι ξεφεύγουμε από κάτι, αλλά είναι ένας φαύλος κύκλος. Στην ουσία, δεν τελειώνει αυτό το πράγμα. Όσα χρόνια έκανα ναρκωτικά περνούσα φανταστικά, πέρασα και πολύ άσχημα και νόμιζα ότι κάπου θα πάει όλο αυτό. Δεν πήγε πουθενά. Κάποια στιγμή έφτασε σε αδιέξοδο.

Ξεκινάει γιατί θες την προσοχή, γιατί θες να μάθεις, γιατί ντρέπεσαι να πεις όχι… Στη δικιά μου ιστορία, εγώ ξεκίνησα γιατί είμαι πάρα πολύ περίεργη. Κυκλοφορούσα γενικά τη νύχτα τα βράδια από πολύ μικρή, οπότε βρέθηκα σε ανθρώπους που κάνουν ουσίες. Ξεκινάς από αυτό το αθώο μικρό τσιγαράκι και δεν μένεις ποτέ σε αυτό το αθώο μικρό τσιγαράκι. Στην αρχή είναι όλα φανταστικά… Μετά κάνεις κάτι άλλο. Είναι και το αλκοόλ…

Μετά ήρθε η κοκαΐνη στη ζωή μου, μετά το LSD, τα μανιτάρια, το έκσταση. Το τσιγάρο, από τα 13 που το ξεκίνησα μέχρι τα 25 ήταν μια καθημερινή συνήθεια. Από το πρωί μέχρι το βράδυ πίναμε πάρα πολλά τσιγάρα. Δεν μπορούσα να βγω χωρίς να έχω πάρει κόκα. Μετά υπήρχαν κάτι πάρτι έπαιρνες και χάπια. Τότε ένιωθα ότι κάτι έκανα, αλλά στην ουσία δεν έκανα τίποτα. Για να σωθείς πρέπει να κόψεις τι παρέες αυτές, αλλιώς δεν σώζεσαι”.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου συνέχισε: “Πίνεις κόκα νομίζεις ότι είσαι τοπ, μετά όμως… Παρόλα αυτά ξαναέκανα και ξαναέκανα. Όταν μετά από χρόνια συνειδητοποίησα ότι θέλω να φεύγω από την παρέα και να πηγαίνω σπίτι να κάνω χρήση κοκαΐνης μόνη μου, που αυτό δεν είναι φυσιολογικό, εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό ήταν το καμπανάκι που χτύπησε μέσα μου.

Άρχισα να μην κάνω κάθε μέρα και κάποια στιγμή, στις 18 Μαΐου 2003, ήμουν στον Πόρο για Σαββατοκύριακο και εκεί αποφάσισα ότι τελειώνω με αυτή την ιστορία. Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις, δεν υπάρχει μέση λύση. Εξαφανίστηκα, έκλεισα το κινητό μου, ήμουν 25 χρονών, πήγα σε ένα εξοχικό σπίτι που είχα πάνω στη θάλασσα…

Έκοψα το κρέας, τη γλουτένη, τη ζάχαρη, ήθελα να κόψω κάθε τοξικό. Διάβαζα πάρα πολύ. Ξεκίνησα να κολυμπάω χειμώνα στη θάλασσα. Με έσωσε η φύση. Δεν ήταν εύκολο, δεν είχα κουράγια να σηκωθώ από το κρεβάτι, είχα αγοραφοβία.

Φέτος κλείνω 17 χρόνια καθαρή! Αυτά τα 17 χρόνια δεν μου ήταν εύκολο. Ξέρεις πόσες φορές έχω νιώσει χάλια”;

“Έχω δει πολύ αγαπημένους μου ανθρώπους με το αλκοόλ να μεταμορφώνονται. Δεν είναι τόσο αθώο το αλκοόλ.

Μου έλεγαν μην κάνεις τόση ποσότητα κόκα κι έλεγα μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν άκουγα κανέναν.

Για μένα πήγα από το σκοτάδι στο φως.

Έχω μείνει πάρα πολύ μόνη μου, εκεί στα 25 μου. Όταν άρχισα να γίνομαι καλύτερα άρχισαν να έρχονται πολλοί άνθρωποι. Με τους ανθρώπους, όσο προχωράς και καθαρίζεις, ό,τι είναι τοξικό πέφτει και αρχίζουν άνθρωποι που σε εξελίσσουν, που τους θαυμάζεις”, εξομολογήθηκε η κόρη της Ζωής Λάσκαρη και συγκλόνισε, όπως είχε κάνει και ο πατέρας της με την κατάθεση του. Τι είχε πει για την κόντρα με την αδερφή της και προκάλεσε σεισμό;

Τι είχε πει η Ζωή Λάσκαρη για την κόρη της Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και τα ναρκωτικά

Η Ζωή Λάσκαρη ήθελε να ξεμπλέξει η κόρη της από τα ναρκωτικά. Η απίστευτη αποκάλυψη που είχε κάνει για πρώτη φορά. «Mας ζήτησε δυο ή τρεις ώρες χρόνο και...».

Η αείμνηστη ηθοποιός την δεκαετία του 90 ζούσε δύσκολες στιγμές, καθώς η Μάρθα Κουτουμάνου είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά με αποτέλεσμα η ίδια με τον πατέρα της να πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα.

Η Ζωή Λάσκαρη, είχε βρεθεί καλεσμένη σε εκπομπή του Mega και είχε μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά και ήταν η πρώτη γυναίκα στο χώρο της showbiz που δεν δίστασε να κάνει μια τέτοια αποκάλυψη.

«Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο της Ιθάκης. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ.Σταθήκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή. Εκεί πήρα την πρώτη ενημέρωση. Και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω εκεί. Δεν θέλω να δίνω συμβουλές, αλλά πιστεύω ότι μόνο αυτές οι κοινότητες με τους Συλλόγους Γονέων, μπορούν να βοηθήσουν, να στηρίξουν και να ενημερώσουν μία μάνα ή ένα πατέρα. Έτυχε πολλές φορές να έρχεται η μάνα στην Στροφή και ο πατέρας να είναι στη γωνία γιατί ντρεπόταν την κοινωνία. Και να μην έρχεται, να μην πλησιάζει.

Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η γυναίκα που δεν πήγε στην κηδεία της! Το πρόσωπο που δεν πρόσεξε κανείς...

Και τώρα θα της ομολογήσουμε και κάτι που δεν το ξέρει. Ήλθε η Μάρθα στο σπίτι και ήμασταν με τον πατέρα της και τον Αλέξανδρο. Και της είπαμε με τον πατέρα της: “ή αποφασίζεις να μπεις στην Στροφή ή φεύγεις από το σπίτι”. Και μας ζήτησε η Μάρθα δυο ή τρεις ώρες χρόνο. Και έφυγε. Και της είπαμε ότι αν δεν είσαι στις δώδεκα η ώρα στο σπίτι η πόρτα δεν θα ανοίξει. Η Μάρθα τώρα το μαθαίνει. Είχαμε μπροστά το ρολόι και το μόνο που έκανα και εγώ και ο πατέρας της ήταν να παρακαλάμε τον Θεό να χτυπήσει το κουδούνι στις δώδεκα και να μπει μέσα η Μάρθα. Γιατί αλλιώς θα ήμασταν αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι να της κλείσουμε την πόρτα. Και ευτυχώς δώδεκα παρά δυο το κουδούνι χτύπησε και μπήκε η Μάρθα μέσα», είχε αποκαλύψει.