Κερκ Ντάγκλας: Πέθανε, άφησε πίσω του εκατομμύρια και δεν έδωσε στον γιο του ούτε σεντ

Ποιοι τον κληρονομούν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κερκ Ντάγκλας: Πέθανε, άφησε πίσω του εκατομμύρια και δεν έδωσε στον γιο του ούτε σεντ

Αυτό και αν προκαλεί σάλο στο Hollywood. Ο Κερκ Ντάγκλας, πέθανε πριν από λίγο καιρό και όπως έγινε γνωστό παγκοσμίως πλέον, στο γιο του Μάικλ, δεν άφησε ούτε σεντ, από τα εκατομμύρια που άφησε και γράφει στην διαθήκη του.

Ο θρύλος του του Hollywood που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών στις 5 Φεβρουαρίου, ήταν γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση. Άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του των 80 εκατ. δολαρίων στο Douglas Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που είχε ιδρύσει πριν από περίπου έξι δεκαετίες, όπως αναφέρει η The Mirror.

Μεταξύ των ωφελούμενων από τη δράση του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι το Νοσοκομείο Παίδων του Λος Αντζελες, το παιδικό Κεντρο Κερκ & Άννα Ντάγκλας, το Πανεπιστήμιο St Lawrence, που μοιράζει υποτροφίες σε φοιτητές μειονοτήτων και από πτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς και το Westwood’s Sinai Temple στο Λος Άντζελες και το Culver City’s Kirk Douglas Theatre, ένα πλήρως ανακαινισμένο κινηματογράφο στο Κάλβερ Σίτι που διαμορφώθηκε σε χώρο για live shows.

Στον γιο του Μάικλ Ντάγκλας, δεν άφησε τίποτα, αν και δεν θα του λείψουν τα λεφτά αυτά, καθώς η δική του περιουσία υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια.

Αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό στο Hollywood που έχει γίνει είδηση σε όλα τα sites. Πασίγνωστος ηθοποιός πήγε να κάνει τατουάζ το όνομα του γιου του και την πάτησε.

Ποιος ήταν ο Κερκ Ντάγκλας που πέθανε

Ο Κερκ Ντάγκλας (Kirk Douglas, πραγματικό όνομα Ισούρ Ντανιέλοβιτς[17], 9 Δεκεμβρίου 1916 – 5 Φεβρουαρίου 2020) ήταν Αμερικανός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, παραγωγός ταινιών και συγγραφέας. Αποτελεί έναν από τους αστέρες της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. Είναι γνωστός για τις ταινίες: Αμάρτημα του Παρελθόντος (Out of the Past, 1947), Φλογισμένα Πάθη (Champion, 1949), Αστυνομική Ιστορία (Detective Story , 1951), Το Τελευταίο Ατού (Ace in the Hole, 1951), Η Ωραία και το Κτήνος (The Bad and the Beautiful, 1952), 20 Χιλιάδες Λεύγες Υπό την Θάλασσα (20000 Leagues Under the Sea, 1954), Η ζωή ενός ανθρώπου (Lust for Life, 1956), Σταυροί στο Μέτωπο (Paths of Glory, 1957), Σπάρτακος (Spartacus, 1960) και Επτά Ημέρες του Μαΐου (Seven Days in May, 1964). Προτάθηκε τρεις φορές για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου χωρίς να το κερδίσει ποτέ και το 1995 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών του απένειμε Τιμητικό Όσκαρ για τα 50 χρόνια παρουσίας ως δημιουργική και ηθική δύναμη στον κόσμο του κινηματογράφου. Έχει επίσης βραβευτεί από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου με βραβείο προσφοράς στην 7η τέχνη και το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον κατέταξε στη 17η θέση της λίστας με τους μεγαλύτερους αστέρες όλων των εποχών.