Κώστας Βουτσάς: Οι ταινίες που αγαπήσαμε και οι γυναίκες που αγάπησε

Θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις καρδιές μας!

Κώστας Βουτσάς: Οι ταινίες που αγαπήσαμε και οι γυναίκες που αγάπησε

Μεγάλη θλίψη έφερε η είδηση θανάτου του γνωστού ηθοποιού Κώστα Βουτσά, που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/2). Πρόκειται για έναν άνθρωπο που σημάδεψε με την παρουσία του θρυλικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με την θλίψη να είναι ανείπωτη, τόσο για τους οικείους του, όσο και για όσους τον αγάπησαν μέσα από τις ταινίες του.

Ο Κώστας Βουτσάς "έφυγε" σε ηλικία 88 ετών μετά από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο. Ειδικότερα ο ηθοποιός εισήχθη στις αρχές Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού στη μονάδα εμφραγμάτων ωστόσο στη συνέχεια οι θεράποντες ιατροί τον μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου υποστηρίχθηκε μηχανικά η αναπνοή του.

Τελικά δεν τα κατάφερε και ο αγαπητός ηθοποιός άφησε τελικά την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο φέρνοντας βαθιά θλίψη στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Να πούμε ότι δεν ήταν λίγοι οι ηθοποιοί που τις προηγούμενες ημέρες συγκλόνισαν με τα όσα είπαν για τον Κώστα Βουτσά, με την Μιμή Ντενίση πραγματικά να συγκινεί. Η ίδια τον επισκέφτηκε στην εντατική και μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha είπε:

«Όταν μπήκα στην Εντατική, παρ’ όλο που δεν μπορούσε να μιλήσει, του είπα «Κώστα, άντε τελείωνε γιατί έχουμε να κάνουμε και ταινία.....»

«Άνοιξε τα μάτια σου!». Κι αμέσως άνοιξε τα γαλάζια ματάκια του και με κοίταζε. Χειροκροτήσαμε με την κόρη του και μετά τον πείραζα. Πριν φύγω του μίλησα αρκετή ώρα που καταλάβαινε απολύτως τι του έλεγα». είπε ακόμα με τρεμάμενη φωνή η Μιμή Ντενίση

Ποιος ήταν Κώστας Βουτσάς - Οι γυναίκες της ζωής του και οι ταινίες που αγαπήσαμε

Ο Κώστας Βουτσάς μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Μερικές αγαπημένες του ταινίες

  • Η Αλίκη στο ναυτικό
  • Ζητείται Τίμιος, Ένα κορίτσι για δύο,
  • Κάτι να Καίει, Η Χαρτοπαίχτρα
  • Ξυπόλητος Πρίγκηψ
  • Οι θαλασσιές οι χάντρες
  • Μια κυρία στα μπουζούκια
  • Η παριζιάνα

Οι γυναίκες που αγάπησε

"Ποτέ δεν υπήρξα καλός σύζυγος. Καλός πατέρας, όμως, πιστεύω ότι ήμουν πάντα" είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του o Κώστας Βουτσάς. Ποιες είναι όμως οι γυναίκες που αγάπησε ο μεγάλος ηθοποιός;

"Αγάπησα πάρα πολύ τη Μάρθα Καραγιάννη και είπα ότι ήταν ένας έρωτας πάθους. Παντρεύτηκα τρεις φορές και δεν το μετάνιωσα. Τι άλλο να πω γι’ αυτό το κεφάλαιο. Είμαι ένας άνθρωπος που ελάχιστα έμεινα μόνος, χωρίς να έχω δίπλα μου τον έρωτα, τον ρομαντισμό" είχε πει ο ίδιος σε άλλη συνέντευξη του.

Κώστας Βουτσάς - Μάρθα Καραγιάννη

Όσον αφορά τη Μάρθα Καραγιάννη, η οποία μπήκε στο χειρουργείο πριν λίγες ώρες, ο Κώστας Βουτσάς είχε πει χαρακτηριστικά: "Ωραία γκόμενα ποτέ όμως δεν είχα κάτι μαζί της. Μόνο φίλοι. Πάντα θα είμαστε φίλοι", δίνοντας ένας τέλος στις φήμες που τους ήθελαν ζευγάρι.

Από τα πρώτα του βήματα κατάφερε να κάνει τη Σπεράντζα Βρανά να χάσει τα λόγια της. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 1959 κατά τη διάρκεια παράστασης στο Θέατρο Ακροπόλ, ενώ στη συνέχεια η φιλία εξελίχθηκε σε μία θυελλώδη σχέση που είχε τα πάντα!

Ενώ είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τον γάμο τους, ο Κώστας της είπε πως η επόμενη μέρα θα πρέπει να τη βρει στο σπίτι και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην οικογένεια που θα δημιουργούσαν, με εκείνη να είναι αρνητική και μετά από 4,5 χρόνια να χωρίσουν οριστικά.

Επόμενος έρωτας, η Ερρίκα Μπρόγιερ. Οι δυο τους αποτελούσαν ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους ήθελαν να φτιάξουν την καριέρα τους, οπότε δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον γάμο τους. Μαζί απέκτησαν μία κόρη την Σάντρα.

Κώστας Βουτσάς - Έρρικα Μπρόγιερ

Μετά το διαζύγιο με την πρώτη σύζυγό του, ο κωμικός ηθοποιός γνωρίζει τη Θεανώ Παπασπύρου με την οποία παντρεύεται και αποκτούν δύο κόρες: Τη Θεοδώρα και τη Νικολέτα, ενώ στη συνέχεια χωρίζει και με εκείνη και στη ζωή του μπαίνει το πρώην μοντέλο και ηθοποιός, Εύη Καραγιάννη, με την οποία αποκτούν έναν γιο.

Κώστας Βουτσάς - Θεανώ Παπασπύρου

Τέλος, τα τελευταία χρόνια ήταν παντρεμένος με την Αλίκη Κατσαβού, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, τον μικρό Φοίβο.

Κώστας Βουτσάς - Αλίκη Κατσαβού