Από αιφνίδιο εξάνθημα νοσεί η κόρη της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου

Τι είναι αυτό;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Από αιφνίδιο εξάνθημα νοσεί η κόρη της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η κόρη της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου εδώ και περίπου τρεις ημέρες. Η μπέμπα της έχει υψηλό πυρετό και η τραγουδίστρια μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους την διάγνωση των γιατρών για να γνωρίζον όλες οι μανούλες. Συγκεκριμένα, η κόρη της έχει αιφνίδιο εξάνθημα.

Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου εδώ και λίγες ημέρες περνούν μερικές δύσκολες στιγμές, καθώς η κορούλα τους αρρώστησε και πήγαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί της έκαναν το τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο ευτυχώς βγήκε αρνητικό.

Μετά την αποκάλυψη της τραγουδίστρια οι διαδικτυακοί της φίλοι ανησύχησαν με αποτέλεσμα να της στέλνουν μηνύματα για περαστικά. Ενώ την ίδια ημέρα, η ίδια θέλησε να τους ευχαριστήσει όλους για τις ευχές τους και τα καλά τους λόγια με μια φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο.

Το πρωί της Κυριακής, η Ελένη Χατζίδου ενημέρωσε με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για την υγεία της κόρης της.

Η ίδια αποκάλυψε ότι η μικρή νοσεί με αιφνίδιο εξάνθημα

Τι είναι το αιφνίδιο εξάνθημα

Το αιφνίδιο εξάνθημα είναι γενικά ήπια λοίμωξη που προσβάλλει συνήθως τα παιδιά ακόμα και πριν συμπληρώσουν τα δύο χρόνια ζωής. Περιστασιακά επηρεάζει και τους ενήλικες. Το αιφνίδιο εξάνθημα είναι τόσο κοινό, ώστε τα περισσότερα παιδιά το παθαίνουν μέχρι να πάνε στο νηπιαγωγείο.

Συμπτώματα

Εάν το παιδί σας έρεθει σε επαφή με κάποιον που έχει τον ιό και μολυνθεί, γενικά χρειάζεται 1-2 εβδομάδες για να δείτε τα πρώτα σημάδια και συμπτώματα της μόλυνσης να εμφανίζονται -αν εμφανιστούν καθόλου. Εάν αυτό συμβεί, τότε τα βασικά συμπτώματα στο αιφνίδιο εξάνθημα είναι:

Πυρετός: Το αιφνίδιο εξάνθημα συνήθως ξεκινά με έναν ξαφνικό, υψηλό πυρετός που ξεπερνάει τους 39,4°C. Μερικά παιδιά μπορεί επίσης να έχουν ελαφρύ πονόλαιμο, καταρροή, ή βήχα, μαζί με τον πυρετό. Το παιδί σας μπορεί επίσης να αναπτύξει διόγκωση των λεμφαδένων στον λαιμό. Ο πυρετός διαρκεί 3-5 ημέρες.

Εξάνθημα: Μόλις ο πυρετός υποχωρήσει, εμφανίζεται συνήθως και το εξάνθημα, αλλά όχι πάντα. Το εξάνθημα αποτελείται από πολλές μικρές ροζ κηλίδες, ή “μπαλώματα”. Αυτά τα σημάδια είναι γενικά επίπεδα, αλλά σε ορισμένα παιδιά μπορεί να είναι πιο “ανάγλυφα” στο δέρμα τους. Μπορεί να υπάρχει και ένας λευκός δακτύλιος γύρω από μερικές από τις κηλίδες. Το εξάνθημα συνήθως ξεκινά στο στήθος, στην πλάτη και στην κοιλιά και στη συνέχεια εξαπλώνεται στον λαιμό και στα χέρια. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει και στα πόδια και στο πρόσωπο. Το εξάνθημα, το οποίο δεν είναι προκαλεί φαγούρα ή κάποιον πόνο, μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως και μερικές ημέρες, προτού αρχίζει να υποχωρεί.
Άλλα συμπτώματα στο αιφνίδιο εξάνθημα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Ευερεθιστότητα σε βρέφη και παιδιά

  • Ήπια διάρροια
  • Μειωμένη όρεξη
  • Πρησμένα βλέφαρα