Θα σας κάνει να «λυγίσετε» η Σία Κοσιώνη - Το κείμενο της για τον θάνατο του Γλέζου

Το συγκινητικό κείμενο της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα σας κάνει να «λυγίσετε» η Σία Κοσιώνη - Το κείμενο της για τον θάνατο του Γλέζου

Όπως ο περισσότερος κόσμος από τον χώρο της πολιτικής σκηνής, αλλά και της τηλεόραση, έτσι και η Σία Κοσιώνη θέλησε να πει δυο λόγια για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου. Το κείμενο που μοιράστηκε, πρόκειται να σας κάνει να «λυγίσετε» μόλις το διαβάσετε.

Η αγαπημένη δημοσιογράφος του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΙ, θέλησε να αποχαιρετήσει και μέσω του διαδικτύου τον εμβληματικό ηγέτη της Αριστεράς, ενώ θέλησε να μοιραστεί και το μήνυμα που μας δίδαξε στα τόσα χρόνια της καριέρας του, μέχρι και την στιγμή που έφυγε από τη ζωή.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Σία Κοσιώνη δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μανώλη Γλέζου και στην λεζάντα της ανάρτησης έγραψε μερικά πολύ συγκινητικά λόγια, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως έφυγε από τη ζωή από καρδιακή ανεπάρκεια.

Τι κείμενο της Σίας Κοσιώνη

«Πολλοί κάποτε έδωσαν αγώνες. Γιατί η ιστορία τους ώθησε, τους προκάλεσε ή και τους ανάγκασε. Ο Μανώλης Γλέζος, όμως, δεν ξαπόστασε ποτέ και αυτό θα τον κάνει πάντα ξεχωριστό. Πέθανε διδάσκοντάς μας μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι ο αγώνας δεν είναι κάτι ευκαιριακό, αλλά στάση ζωής», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ενώ, το δικό του «αντίο» θέλησε να πει και ο σύζυγο της και Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Με το μακροσκελές κείμενο που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ράγισε καρδιές για τον θάνατο του.

Ποιος ήταν ο Μανώλης Γλέζος

Ο Μανώλης Γλέζος είναι Έλληνας ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός της Αριστεράς. Μαζί με τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μιας από τις πρώτες αντιστασιακές πράξεις στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές. Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.

Ο Γλέζος ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Υπήρξε βουλευτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και αργότερα Bουλευτής και ευρωβουλευτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), Bουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ). Από το 2014 έως το 2015 διετέλεσε Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος, μάλιστα, πρώτος σε ψήφους στη χώρα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. Ήταν επίσης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο Μανώλης Γλέζος βραβεύτηκε το 1962 από την ΕΣΣΔ με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν. Ο Σαρλ ντε Γκωλ, την περίοδο των πρώτων δικαστικών του περιπετειών, τον χαρακτήρισε ως τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης»