Πανικός στο Buckingham - Θετικός στον κορωνοϊό συνεργάτης της Ελισάβετ

Μεγάλη αγωνία για την βασίλισσα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πανικός στο Buckingham - Θετικός στον κορωνοϊό συνεργάτης της Ελισάβετ

Πανικός έχει επικρατήσει στο Buckingham με την είδηση που κυκλοφόρησε, για τον στενό συνεργάτη της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, γεγονός που σήμανε συναγερμό στο παλάτι για την υγεία της.

Μετά την είδηση πως ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι θετικός στον κορωνοϊό, μεγάλη ανησυχία έχει επικρατήσει για την υγεία της Ελισάβετ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία.

Ενώ λοιπόν ο Κάρολος θεραπεύτηκε, κυκλοφόρησε η είδηση στο παλάτι πως ένας στενός συνεργάτης της Βασίλισσας είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, ένα μέλος του προσωπικού, που βρίσκεται σε στενή σχέση μαζί της, καθώς μεταξύ άλλων βγάζει βόλτα τα σκυλιά της, βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση μετά την διάγνωσή του με κορονοϊό.

Ο συγκεκριμένος άντρας βρίσκεται στις υπηρεσίες της βασίλισσας τα τελευταία έξι χρόνια και, μεταξύ των καθηκόντων του είναι να παρέχει τα γεύματα στη βασίλισσα, αλλά και να διαχειρίζεται την αλληλογραφία της.

Η Ελισάβετ βέβαια έχει απομονωθεί στο εξοχικό της προκειμένου να προετοιμαστεί

Η Βασίλισσα Ελισάβετ προκειμένου να προστατευθεί από τον πανίσχυρο ιό, αποφάσισε να μπει και εκείνη σε καραντίνα μιας και βρίσκεται πλέον σε μία ευαίσθητη ηλικία. Με δική της απόφαση λοιπόν, φεύγει από το Buckingham.

Στο κάστρο του Ουίνδσορ μεταφέρθηκε την Πέμπτη η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Αν και αρχικά πηγή από το παλάτι είχε δηλώσει πως η «αειθαλής» μονάρχης είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της για να σταματήσει ο εθνικός πανικός, η αλματώδης αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των θανάτων από τον φονικό ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεισαν την Ελισάβετ πως θα πρέπει να προστατέψει την υγεία της.

Για προληπτικούς λόγους, σε καραντίνα μπήκε και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Δείτε εδώ την ανάρτησή του.

Καθώς την Κυριακή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν στα 1.372 από 1.140 το Σάββατο και στους 35 οι νεκροί από 21 χθες, μελετάται η πιθανότητα η βασίλισσα και ο 98χρονος βασιλικός σύζυγος, πρίγκιπας Φίλιππος, να μπουν σε καραντίνα στο κτήμα τους στο Σάντριγχαμ, όπου ο δούκας του Εδιμβούργου περνά τον περισσότερο χρόνο του, μετά την παραίτηση από τα επίσημα καθήκοντά του το φθινόπωρο του 2017.

Πηγή από το παλάτι δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας είναι καλή, αλλά θεωρήθηκε καλύτερο να απομακρυνθεί από το Μπάκιγχαμ, καθώς ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού της έχει πανικοβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως μέχρι πρόσφατα η μονάρχης δεχόταν πολύ κόσμο στο παλάτι, αλλά με τα 94α γενέθλιά της να πλησιάζουν σε μερικές εβδομάδες οι σύμβουλοί της έκριναν πως είναι καλύτερο να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία της.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου και απασχολεί περισσότερο προσωπικό από τις υπόλοιπες βασιλικές κατοικίες.

Αν και προς το παρόν, κανείς από τους εργαζόμενους δεν έχει νοσήσει από τον θανατηφόρο ιό, μελετάται ακόμα και η μετακίνηση μέρους των εργαζομένων, όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού. Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ εργάζονται 500 άτομα, στο κάστρο του Ουίνδσορ 100 και στο βασιλικό κτήμα στο Σάντριγχαμ οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι.

Το πρωί της Κυριακής η βασίλισσα Ελισάβετ πήγε στην εκκλησία στο Ουίνδσορ χωρίς την συνοδεία άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως συμβαίνει συνήθως, όμως, ήδη, από την Παρασκευή ακυρώθηκαν οι προσεχείς επισκέψεις της σε Τσεσάιρ και Κάμντεν ενώ μελετάται η ακύρωση των ετήσιων garden parties στο Μπάκιγχαμ, τον Μάιο και τον Ιούνιο, στα οποία συναθροίζεται πλήθος καλεσμένων.