Θρήνος! Πέθανε ο θρύλος Ellis Marsalis Jr. από κορωνοϊό

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος! Πέθανε ο θρύλος Ellis Marsalis Jr. από κορωνοϊό

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο με την είδηση πως πέθανε ο θρύλος της τζαζ, Ellis Marsalis Jr., μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την τζαζ μουσική με τα τραγούδια του μιας και έχει κυκλοφορήσει συνολικά 15 δίσκους.

O Ellis Marsalis έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νέα Ορλεάνη όπου και άκμασε ως καλλιτέχνης. Το τέλος της ζωής του ήρθε μετά από μάχη που έδωσε με τον επικίνδυνο ιό ο οποίος δείχνει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ με ραγδαίες ταχύτητες.

Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του ηθοποιού Κωνσταντίνου Λεβαντή.

Οι δηλώσεις για το θάνατο του θρύλου της τζαζ

«Ο μπαμπάς μου ήταν ένας γίγαντας της μουσικής και δάσκαλος, αλλά ένας ακόμη σπουδαιότερος πατέρας. Έδωσε ό, τι είχε για να μας κάνει τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να γίνουμε. Και να αναφέρω τον φίλο μου και καθηγητή Νομικής του Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Ουίλκινς, ο οποίος μόλις μου έστειλε το ακόλουθο κείμενο: “Μπορούμε όλοι να θαυμάζουμε το απόλυτo θάρρος ενός ανθρώπου που πίστευε ότι μπορούσε να διδάξει στα μαύρα αγόρια του να είναι άριστα σε έναν κόσμο που απέρριπτε αυτήν την πιθανότητα και στη συνέχεια να τα παρακολουθεί να επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει αριστεία για πάντα”» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μπράνφορντ Μαρσάλις, ένας από τους 4 γιους του κορυφαίου πιανίστα.

Από τη μεριά της, η Δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, Λατόγια Καντρέλ έγραψε:

«Ο Ellis Marsalis Jr ήταν ένας θρύλος. Ήταν το πρότυπο όταν μιλάμε για την τζαζ της Νέας Ορλεάνης».

πέθανε από κορωνοϊό