Πέθανε ο τραγουδιστής Bill Withers

Έσβησε η φωνή του «Ain’t No Sunshine»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πέθανε ο τραγουδιστής Bill Withers

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως πέθανε ο θρυλικός τραγουδιστής Bill Withers, ο οποίος μας είχε χαρίσει μοναδικά κομμάτια όπως τα «Ain’t No Sunshine» και «Lean On Me».

Ένας σπουδαίος ερμηνευτής, ο Αμερικανός Bill Withers, που τροφοδότησε την διεθνή μουσική σκηνή με υπέροχα τραγούδια, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του προήλθε από επιπλοκές καρδιακής πάθησης.

Αν και παρέμεινε μουσικά ενεργός για μικρό χρονικό διάστημα, από το 1970 έως το 1985, πολλά τραγούδια του έγιναν επιτυχίες ενώ τιμήθηκε και τρία βραβεία Γκράμι.

Ποιος ήταν ο τραγουδιστής Bill Withers που έφυγε από τη ζωή

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτυχία του «Lean On Me» έχει γίνει το σήμα - κατατεθέν στη μάχη ενάντια στον φονικό κορωνοϊό καθώς πολλοί , μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές αλλά και χορωδίες το τραγουδούν αυτές τις ημέρες στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης.

«Παρότι επέλεξε να μοιράζεται την προσωπική του ζωή μόνον με την οικογένειά του και τους φίλους του, η μουσική του θα ανήκει για πάντα στον κόσμο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμες προσευχόμσαστε η μουσική του να προσφέρει παρηγοριά και ψυχαγωγία όσο οι θαυμαστές του μένουν κοντά στους αγαπημένους τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η συγκινητική δήλωση της οικογένειάς του.

Το ίδιο τραγούδι, εξάλλου, είχε ακουστεί στις ορκωμοσίες δύο πρώην Αμερικανών Προέδρων, του Μπιλ Κλίντον και του Μπαράκ Ομπάμα. Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του ηθοποιού Κωνσταντίνου Λεβαντή.

Δείτε μερικές από τις επιτυχίες του στα παρακάτω βίντεο.