Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει έκκληση στον λαό της - Τι συνέβη;

Θα προχωρήσει σε μια σπάνια κίνηση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει έκκληση στον λαό της - Τι συνέβη;

Έκκληση προς τον λαό της θα απευθύνει σήμερα Κυριακή 5/4 η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία θα προχωρήσει σε μια σπάνια για αυτή κίνηση. Τι έχει συμβεί;

Σήμερα (5/4) αναμένεται να απευθυνθεί στους Βρετανούς η βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια σπάνια παρέμβασή της.

Στις ΗΠΑ, όπου η επιδημία εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους πολίτες ότι η χώρα πλέον εισέρχεται σε μια «φρικτή» περίοδο. Τουλάχιστον 63.437 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότεροι από 46.000 στην Ευρώπη, σύμφωνα με χθεσινό απολογισμό του AFP.

Ένα αγοράκι 5 ετών είναι μεταξύ των τελευταίων θυμάτων στη Βρετανία, κάτι που υπενθυμίζει ότι η covid-19 δεν σκοτώνει μόνο ηλικιωμένους ή εξασθενημένους ανθρώπους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα χαιρετίσει σήμερα το βράδυ την αντίδραση των Βρετανών στην υγειονομική κρίση κατά το διάγγελμά της. «Ελπίζω τα χρόνια που θα έρθουν όλος ο κόσμος να μπορέσει να είναι περήφανος για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση», αναμένεται να πει.

Μέσω του τρίτου αυτό διαγγέλματος η βασίλισσα σκοπεύει να απευθύνει έκκληση ενότητας και να τονίσει ότι «μαζί θα καταπολεμήσουμε την πανδημία».

Αυτό θα είναι μόλις το τέταρτο έκτακτο διάγγελμα της βασίλισσας εδώ και 68 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο. Μάλιστα προηγούμενα διαγγέλματα της, είχαν γίνει κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Να πούμε ότι στην Βρετανία έχει βρεθεί θετικός και ο πρωθυπουργός, ενώ και η σύντροφός του παρουσίασε συμπτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετικός στον ιό συνεργάτης της βασίλισσας Ελισάβετ η όποια σήμερα θα κάνει έκκληση προς τον λαό της

Μετά την είδηση πως ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι θετικός στον κορωνοϊό, μεγάλη ανησυχία έχει επικρατήσει για την υγεία της Ελισάβετ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία.

Ενώ λοιπόν ο Κάρολος θεραπεύτηκε, κυκλοφόρησε η είδηση στο παλάτι πως ένας στενός συνεργάτης της Βασίλισσας είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, ένα μέλος του προσωπικού, που βρίσκεται σε στενή σχέση μαζί της, καθώς μεταξύ άλλων βγάζει βόλτα τα σκυλιά της, βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση μετά την διάγνωσή του με κορονοϊό.

Ο συγκεκριμένος άντρας βρίσκεται στις υπηρεσίες της βασίλισσας τα τελευταία έξι χρόνια και, μεταξύ των καθηκόντων του είναι να παρέχει τα γεύματα στη βασίλισσα, αλλά και να διαχειρίζεται την αλληλογραφία της.