Θρήνος - Πέθανε από κορωνοϊό ο Πάτρικ Φράνκφορτ

Έχασε τη μάχη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος - Πέθανε από κορωνοϊό ο Πάτρικ Φράνκφορτ

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο, με την είδηση πως ο ντράμερ των Gibson Brothers, Πάτρικ Φράνκφορτ, πέθανε μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό για 12 συνεχόμενες ημέρες.

Ο γνωστός μουσικός ήρθε να προστεθεί στη λίστα των celebrities που έχουν χάσει τη μάχη με τον επικίνδυνο ιό που δείχνει να εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα σε όλο τον πλανήτη.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο αδερφός του: «Πάλευε επί 12 ημέρες. Αρχικά διακομίσθηκε σε μια μικρή κλινική αλλά πριν από οκτώ μέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. Το απόγευμα του Σαββάτου ελπίζαμε πως θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Όλα άλλαξαν όμως μέσα στις επόμενες ώρες. Έφυγε λίγες ώρες αργότερα».

Από κορωνοϊό πέθανε ακόμα ένας σπουδαίος μουσικός, ο Ellis Marsalis Jr., θρύλος της τζαζ σκηνής.

Ο Φράνκφορτ ήταν μέλος του συγκροτήματος που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 70', «Gibson Brothers».

Ποιοι είναι οι Gibson Brothers

Οι Gibson Brothers ήταν μουσικό συγκρότημα, με έδρα τη Γαλλία, το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία στη διάρκεια της ντίσκο εποχής, στα τέλη της δεκαετίας του '70. Η πιο γνωστή τους επιτυχία είναι το τραγούδι "Cuba". Τα τρία αδέρφια, οι Chris (κύρια φωνητικά, κρουστά), Patrick (τραγούδι, drums) και Alex (τραγούδι, keyboards) γεννήθηκαν στη Μαρτινίκα και ηχογράφησαν το πρώτο τους σινγκλ, "Come To America" στο Παρίσι, το 1976. Ακολούθησε το επιτυχημένο "Non Stop Dance" και το 1978 το "Cuba".

Το πρώτο τους τραγούδι, με τίτλο «Come to America», κυκλοφόρησε το 1976. Η εκτίναξή τους σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως θα έρθει δύο χρόνια αργότερα, με το θρυλικό χορευτικό κομμάτι «Cuba», που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ντίσκο επιτυχίες όλων των εποχών. Δεν υπήρχε κλαμπ και ραδιόφωνο σε ολόκληρη την υφήλιο που να μην παίζει ξανά και ξανά το συγκεκριμένο τραγούδι εκείνη την εποχή. Ένα τραγούδι που έμεινε τελικά διαχρονικό καθώς συνεχίζει και ακούγεται, να παίζεται και να ξεσηκώνει με τον απίστευτο ρυθμό του.