Στέλιος Ρόκκος - Ελένη Γκόφα: Θα πάθετε πλάκα με το σπίτι τους στη Λήμνο!

Μας άνοιξαν αποκλειστικά την πόρτα τους και μίλησαν για όλα πρώτη φορά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στέλιος Ρόκκος - Ελένη Γκόφα: Θα πάθετε πλάκα με το σπίτι τους στη Λήμνο!

Αποκλειστικές φωτογραφίες φέρνει στη δημοσιότητα ο φωτογραφικός φακός του Youweekly.gr από το σπίτι του Στέλιου Ρόκκου και της συζύγου του, Ελένης Γκόφα, στη Λήμνο. Θα πάθετε πλάκα με το εσωτερικό του. Επίσης, μίλησαν πρώτη φορά αποκλειστικά για όλους και για όλα.

Αν νομίζετε ότι οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις του Στέλιου Ρόκκου σταματάνε μόνο στη σύνθεση και στο τραγούδι είστε γελασμένοι... Η ενασχόλησή του με την ξυλογλυπτική εδώ και πολλά χρόνια απέδωσε αριστουργήματα. Την πρωτοξεκίνησε αρχικά σαν χόμπι και στη συνέχεια πιο επαγγελματικά, παρακολουθώντας τον Chris Pye, έναν γλύπτη ζωγράφο στην Αγγλία και ακολουθώντας τις οδηγίες ενός φίλου του τορναδόρου από την Αίγινα.

Ο κορωνοϊός εμπόδισε μια έκθεση που ετοίμαζε μέσα στον Απρίλιο όπου όλα αυτά θα τα παρουσίαζε στον κόσμο και θα τα καμάρωνε. Από την άλλη, η γυναίκα του Ελένη Γκόφα -η Λελέ του- φέτος έσβησε το κεράκι στην τούρτα της, την περασμένη εβδομάδα, έχοντας δίπλα της να της τραγουδάει το «Happy Birthday» ο ένας και μοναδικός καλεσμένος της καρδιάς της, ο άντρας της... Το ζευγάρι βρίσκεται απομονωμένο στο αγαπημένο του καταφύγιο στο χωριό Κέρος της Λήμνου περνώντας τις μέρες της καραντίνας και μιλάει αποκλειστικά για πρώτη φορά στο YOU για το πόσο απολαμβάνει τις στιγμές αυτές με δημιουργικούς τρόπους...

Από την Τζώρτζια Συρίχα για το περιοδικό You

Η συζήτησή μας με facetime μοιραία περιστρέφεται γύρω από ένα χιουμοριστικό βιντεάκι που έχουν ανεβάσει λίγες ώρες πριν, με εκείνη να του ζητάει να της κάνει νήματα με... τα αγκίστρια του -καθότι φανατικός του ψαρέματος- και εκείνος να δείχνει πρόθυμος... Γελάμε και αναφερόμαστε ακόμα στα υπέροχα βίντεο που εκείνη ανεβάζει κάθε τόσο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δίνοντας συμβουλές διατροφής και αποτοξίνωσης για τέλειο κορμί.

Στέλιος Ρόκκος σπίτι Λήμνος

ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΦΑ

Απομονωμένοι από ανθρώπου -άλλου- μάτι εδώ στην εξοχή;

Είμαστε σε καραντίνα κανονικότατη οι δυο μας. Ο Στέλιος μάλιστα δεν έχει βγει καθόλου από το σπίτι, εγώ πήγα μία και μοναδική φορά στο σούπερ μάρκετ και έκτοτε μέσα. H καθημερινότητά μας εδώ με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό δεν άλλαξε, είναι έτσι ακριβώς όπως ήταν πριν, η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μπορώ να πάω στο γυμναστήριο όπως πήγαινα πριν και γυμνάζομαι στο σπίτι. Σε αυτούς τους ρυθμούς καραντίνας ζούσαμε και πριν οι δυο μας στη Λήμνο γιατί εδώ είναι ερημιά... Στο σπίτι τώρα είμαστε μόνοι μας, δυστυχώς βέβαια με τις παρούσες συνθήκες ο Στέλιος δεν μπορεί να πάει να δει τη μαμά του που μένει στο χωριό, μιλάμε όμως μαζί της στο τηλέφωνο, όπως και με τα παιδιά του με τα οποία επικοινωνεί στο facetime.

Επομένως η απαγόρευση της κυκλοφορίας σάς βρήκε στο νησί;

Ναι. Πάλι καλά που είμαστε στη Λήμνο... Εμείς εδώ που ζούμε είμαστε μακριά από το κέντρο του νησιού, απομονωμένοι και μόνοι μας ουσιαστικά, οπότε εάν δεν ανοίγαμε τηλεόραση και δεν ακούγαμε όλα όσα γίνονται πιθανόν και να νομίζαμε ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι όλα είναι καλά.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

Σε βλέπω στην καραντίνα μέσα στο στούντιο του σπιτιού και έχεις αφήσει μούσι;

Έτσι θα γίνουμε όλοι, άνθρωποι των σπηλαίων και θα κάνουμε την επανάστασή μας... (γέλια). Το χρειαζόμασταν τελικά αυτό. Εγώ ήμουν μερικές φορές πάρα πολύ απογοητευμένος από το πώς φερόμασταν σαν είδος απέναντι στους συνανθρώπους μας - αυτή η άνιση κατανομή πλούτου. Πεθαίνουν τόσες χιλιάδες παιδάκια από πείνα κάθε μέρα, το έχουμε ξεχάσει, αν το καλοσκεφτείς όμως θα καταλάβεις ότι θα μπορούσαν να ζήσουν ακόμα και μόνο από το φαγητό που μας περισσεύει και που εμείς το πετούσαμε. Κάναμε καθημερινά μικρά εγκλήματα έχοντας δεδομένη την ευημερία και την καλοτυχία μας και κάποια στιγμή ξυπνήσαμε και είδαμε γύρω μας την πραγματική ζωή και όλα όσα συμβαίνουν όταν βρεθούμε σε κάποιο νοσοκομείο. Πιστεύαμε ποτέ ότι θα ζήσουμε αυτό που ζούμε τώρα; Ποτέ. Μακάρι να μας γίνει μάθημα, αν και πιστεύω ότι όλα θα ξεχαστούν και θα ξαναρχίσουμε πάλι τα ίδια.

Πιστεύεις ότι το σύμπαν μάς εκδικείται με κάποιο τρόπο;

Όχι. Δεν θέλω να μπω σε τέτοια σενάρια... Πιστεύω όμως ότι μόλις τελειώσει αυτό, μέσα σε 2 μέρες θα ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητα. Το 80% εξάλλου δεν νομίζω ότι φοβάται την αρρώστια, γιατί ξέρει ότι αυτό είναι ένα θέμα που αργά ή γρήγορα θα λυθεί, το 80% φοβάται την επόμενη μέρα, πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν οι τσέπες του καθενός από εμάς και εάν θα δίνονται οι οικονομικές βοήθειες ή εάν στη Γερμανία... θα ψιχαλίζει...

Δείτε εδώ και την κίνηση ανθρωπιάς που έκανε ο Στέλιος Ρόκκος πριν λίγες ημέρες και συγκίνησε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ