Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος: Κι όμως υπάρχει μια σειρά στο Netflix που τον έκανε να την δει

Αν και δεν βλέπει σειρές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος: Κι όμως υπάρχει μια σειρά στο Netflix που τον έκανε να την δει

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος δεν βλέπει σειρές αλλά υπάρχει μια σειρά στο Netflix που τον έκανε να την δει. Ποια ήταν αυτή που ξεχώρισε λοιπόν και του κίνησε την περιέργεια για να την παρακολουθήσει;

O κριτικός ταινιών και συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη, έχει αποκαλύψει πως δεν βλέπει σειρές γιατί είναι
χρονοβόρα η διαδικασία το να βλέπει όλες τις ταινίες της χρονιάς και να γράφει κριτικές τουλάχιστον για τα 2/3 αυτών, έτσι δεν προλαβαίνει.

Ωστόσο σήμερα στην εκπομπή πρότεινε ταινίες και σειρές και έκανε και μια έκπληξη. Όπως είπε του κέντρισαν το ενδιαφέρον οι κριτικές για το Unorthodox που παίζεται στο Netflix και έτσι αποφάσισε να τη δει. Μιας και μιλάμε για τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο δείτε την μητέρα του για πρώτη φορά

Ποια είναι η σειρά Unorthodox

Στην υπόθεση της δραματικής σειράς, η Esty Shapiro είναι μια 19χρονη Εβραία που ανήκει στην κοινότητα των Χασιδικών στο Mπρούκλιν. Είναι μια κοπέλα που από μικρή τηρεί πιστά τα ήθη και τα έθιμα της κοινότητας αφού θέλει να γίνει αποδεκτή αλλά νιώθει διαφορετική.

Η πρώτη σκηνή του Unorthodox μας δείχνει την Esty να αποφασίζει να φύγει, ταξιδεύοντας κρυφά στο Βερολίνο. Πριν έναν χρόνο παντρεύτηκε με προξενιό έναν Χασιδικό, η ζωή της όμως δεν είναι όπως την περίμενε.

Στην πορεία της σειράς, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα επεισόδια, παρακολουθούμε ίσως για πρώτη φορά με τόσες λεπτομέρειες τις συνήθειες και τα πιστεύω των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων της Νέας Υόρκης αλλά και την προσπάθεια της νεαρής να ζήσει ελεύθερη κι ευτυχισμένη.

Το Unorthodox όμως δεν σκοπεύει τόσο στο να μας περιγράψει ιστορικά τους Χασιδικούς αλλά επικεντρώνεται στην καταπιεσμένη Esty που η κοινότητα δεν της έδωσε την ευκαιρία να εκφραστεί ελεύθερα. Η Esty αντιπροσωπεύει κάθε γυναίκα που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια ζωή που δεν διάλεξε η ίδια. Δεν της επιτρέπεται να παίξει πιάνο ή να τραγουδήσει κι ας αγαπάει τη μουσική και από μικρή πρέπει να είναι πιστή στα θέλω του άντρα της. Η Esty δεν έχει γνωρίσει τον έρωτα, αφού την έχουν διδάξει ότι ο μοναδικός της στόχος είναι να αποκτήσει παιδί. Δέχεται σιωπηρά οτιδήποτε προστάζει η κοινότητα που ζει, τα δακρυσμένα της μάτια όμως φωνάζουν για ελευθερία. Η Esty αντιπροσωπεύει κάθε άνθρωπο που αποφασίζει να ζήσει τη ζωή που εκείνος επιθυμεί απ’ όπου κι αν προέρχεται. Τον άνθρωπο που θα αντιμετωπίσει κατακραυγή και καθημερινές δυσκολίες, η λαχτάρα του να ζήσει όμως είναι τόσο μεγάλη που δεν θα υποχωρήσει.