Ρίγη συγκίνησης με την δήλωση του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον - «Ο γιος μου έφαγε την σφαίρα»

Τι είπε για την κατάσταση της υγείας του;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ρίγη συγκίνησης με την δήλωση του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον - «Ο γιος μου έφαγε την σφαίρα»

Δηλώσεις έκανε ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, λίγες ώρες μετά την μεταφορά του γιου του από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε θάλαμο του νοσοκομείου St Thomas στο Λονδίνο. «Ο γιος μου έφαγε την σφαίρα», είπε μεταξύ άλλων και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο BBC, ο Στάνλεϊ Τζόνσον αναφέρθηκε επίσης και στην κατάσταση της υγείας του γιου του, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες. Όπως αποκάλυψε ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη.

«Δεν θα εισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά δεν μπορεί κάποιος να βγει από τη ΜΕΘ και να πάει κατευθείαν στη Ντάουνινγκ Στριτ χωρίς μια περίοδο προσαρμογής», είπε και πρόσθεσε: «Για να χρησιμοποιήσω την αμερικανική έκφραση ο γιος μου έφαγε την σφαίρα για την ομάδα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το παιχνίδι θα παιχτεί σωστά από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ξεκουραστεί γιατί δεν νομίζω ότι βγήκε από την περιπέτεια του κορωνοϊού. Θέλει χρόνο».

Ο Στάνλει Τζόνσον επίσης είπε ότι η μάχη που δίνει αυτή τη στιγμή ο γιος του με τον φονικό ιό κορωνοϊό βοήθησε το Ηνωμένο Βασίλειο να συνειδητοποιήσει ότι η πανδημία είναι σοβαρή. «Πιστεύω ότι η όλη κατάσταση στην πραγματικότητα, εξυπηρέτησε έναν καταπληκτικό σκοπό, υπό την έννοια ότι έχει κάνει όλη τη χώρα να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα σοβαρό γεγονός», ανέφερε και πρόσθεσε «Αισθάνομαι εξαιρετικά ευγνώμων εξ ονόματος της οικογένειας, της οικογένειας του Μπόρις, της οικογένειάς μου, των μελών της οικογένειάς μου, και φυσικά ευγνώμων για την τεράστια υποστήριξη … και ευγνώμων για το εξαιρετικό έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Μπόρις Τζόνσον έγκυος μνηστή

Εκτός από τον Βρετανό πρωθυπουργό, με συμπτώματα κορωνοϊού να θυμίσουμε πως ήταν και η έγκυος μνηστή του Μπόρις Τζόνσον! Τι ανέφερε για την υγεία της;

Μπόρις Τζόνσον: Η πρώτη κίνηση του Βρετανού Πρωθυπουργού μετά την εντατική

Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ο Μπόρις Τζόνσον μετά την έξοδό του από την εντατική ήταν στην μνηστή του Κάρι Σίμοντς, η οποία παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι του ζευγαριού στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την Daily Mail o Τζόνσον «πήρε την έγκυο μνηστή του μόλις οι γιατροί έδωσαν το "οκ" για να μιλήσει στο τηλέφωνο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει να συναντήσει από κοντά τη μνηστή του απο τις 27 Μαρτίου με το ζευγάρι να περιμένει τις επόμενες εβδομάδες το πρώτο τους παιδί - ο Τζόνσον έχει άλλα πέντε παιδιά από προηγούμενους γάμους και σχέσεις.

Ο 55χρονος Τζόνσον εισήχθη την περασμένη Κυριακή στο St Thomas's Hospital, στο κέντρο του Λονδίνου, με επίμονα συμπτώματα του κορωνοϊού. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και το βράδυ της Δευτέρας οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μπει στην εντατική για το ενδεχόμενο να χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη.

Εξ όσων έχουν γίνει γνωστά, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν μπήκε σε αναπνευστήρα κατά την τριήμερη παραμονή του στην εντατική. Νωρίτερα εκπρόσωπος του Βρετανού προωθυπουργού είχε δηλώσει ότι η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον «συνεχίζει να βελτιώνεται» και ότι λαμβάνει οξυγόνο στο πλαίσιο τη θεραπείας για τον Covid-19.

Στην ευχάριστη είδηση της εξόδου του Τζόνσον από την εντατική αντέδρασε πρώτος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Σπουδαία νέα: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μόλις βγήκε από την εντατική. Καλή ανάρρωση Μπόρις!» έγραψε στο Twitter.

Ο Τζόνσον είναι ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που νοσηλεύεται έχοντας μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό, κάτι που τον ανάγκασε να παραδώσει τα ηνία της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για κενό εξουσίας με την απουσία του Συντηρητικού ηγέτη.

Η είδηση για το εξιτήριο του Τζόνσον από την εντατική, έφερε μια μικρή άνοδο της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Η βελτίωση της υγείας του Τζόνσον ήταν ένα από τα λίγα θετικά νέα, καθώς η χώρα βυθίζεται στην κρίση του ιού, με τον καθημερινό απολογισμό θυμάτων να είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε επιπλέον 881 θανάτους ασθενών, ανεβάζοντας σε 7.978 το σύνολο των θανάτων που σημειώθηκαν σε νοσοκομεία.

Πηγή: protothema.gr