Θρήνος - Πέθανε ο Μορύ Καντέ

Τεράστια απώλεια

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Θρήνος - Πέθανε ο Μορύ Καντέ

Θλίψη προκαλεί η είδηση πως πέθανε ο Μορύ Καντέ. H είδηση του θανάτου του, έσκασε σαν "βόμβα". Ο γνωστός μουσικός έφυγε εντελώς ξαφνικά, ωστόσο έχει αφήσει πίσω του τεράστιες επιτυχίες και το όνομα του έγραψε ιστορία.

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο της μουσικής η τραγική είδηση του θανάτου του διάσημου τραγουδιστή Μορύ Καντέ σε ηλικία 70 ετών.

Ο Μορύ Καντέ εκτός από τραγουδιστής ήταν επίσης δεξιοτέχνης μουσικός καθώς έπαιζε κόρα, όπως ονομάζεται ένας είδος αφρικανικής άρπας. Διδάχθηκε την μουσική αυτή τέχνη από την ηλικία των 7 του μόλις χρόνων για να συνεχίσει, λίγα χρόνια αργότερα, ως επαγγελματίας μουσικός.

Το τραγούδι του «Yéké Yéké», που κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του 80 σημείωσε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς παιζόταν ασταμάτητα σε όλα τα ραδιόφωνα και τα κλαμπ, ενώ ο δίσκος του «Akwaba Beach» αποτελεί το πιο εμπορικό αφρικανικό άλμπουμ όλων των εποχών έχοντας πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Θλίψη προκαλεί ωστόσο και ο θάνατος μέλους της βασιλικής οικογένειας σε τροχαίο.

Αρκετοί ήταν αυτοί, μάλιστα, που παρουσίασαν στο μέλλον διάφορες διασκευές του αποδεικνύοντας την διαχρονικότητά του.

Ακούστε το δημοφιλές «Yéké Yéké»:

πηγή: athensmagazine.gr

Εκτός από τον Μορύ Καντέ πέθανε και ο Ζορντάν Ντιακιεσέ

Θρήνος με την είδηση ότι πέθανε ο Ζορντάν Ντιακιεσέ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έφυγε ξαφνικά και τα αίτια του θανάτου του, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ο ίδιος σημείωνε μεγάλη επιτυχία στην ομάδα του και θα είχε μια λαμπρή καριέρα μπροστά του.

Σε ηλικία 24 ετών ο διεθνής ποδοσφαιριστής Ζορντάν Ντιακιεσέ άφησε την τελευταία του πνοή στη Γαλλία. Η ομάδα του, Furiani Agliani, που συμμετέχει στη National 3 της χώρας, έκανε γνωστή την τραγική είδηση.

Οι λόγοι του χαμού του δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Ο Ντιακιεσέ ξεκίνησε να αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της Παρί και έφτασε μάλιστα να παίζει για την U20 της Γαλλίας.

Πηγή: athensmagazine.gr