To ηχηρό μήνυμα της Αντέλ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

«Πρόκειται για συστηματικό ρατσισμό»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
To ηχηρό μήνυμα της Αντέλ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Όπως έχουν κάνει μέχρι στιγμής πολλοί celebrities, έτσι και η Αντέλ, αποφάσισε να πάρει δημόσια θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Βρετανή τραγουδίστρια δεν έμεινε απαθής στην είδηση για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού από άνδρες της αστυνομίας. Απευθυνόμενη στους διαδικτυακούς της φίλους, η Αντέλ σχολίασε το ζήτημα του ρατσισμού αλλά και τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ από τη μέρα εκείνη.

Το δικό της σχόλιο για τον Τζορτζ Φλόιντ έκανε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και η Δανάη Μπάρκα. Δείτε εδώ τη συγκλονιστική ανάρτησή της.

Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η Αντέλ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

«Η δολοφονία του George Floyd προκάλεσε αναταραχές σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αμέτρητες άλλες που δεν το έχουν κάνει. Διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα και κερδίζουν δυναμική. Γι’ αυτό να είστε θυμωμένοι, αλλά να εστιάζετε! Συνεχίστε να ακούτε, συνεχίστε να ρωτάτε και συνεχίστε να μαθαίνετε! Είναι σημαντικό να μην απογοητευόμαστε, να μην υφαρπάζουμε ή να χειραγωγούμε αυτήν τη στιγμή. Πρόκειται για συστηματικό ρατσισμό, για αστυνομική βία και για ανισότητες. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Αμερική! Ο ρατσισμός υπάρχει παντού. Είμαι ολόψυχα αλληλέγγυα στον αγώνα για ελευθερία, απελευθέρωση και δικαιοσύνη», έγραψε στο Instagram της.

Μήνυμα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έστειλε και η Βανέσα Μπράιαντ

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Βανέσα Μπράιαντ, σύζυγος του αδικοχαμένου σταρ του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ, έκανε μία πραγματικά σπαρακτική ανάρτηση για την υπόθεση της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Η Βανέσα, ανάρτησε την φωτογραφία με την φανέλα που φορούσε ο Κόμπι, αλλά και όλοι οι παίκτες του NBA το 2014, με αφορμή την δολοφονία του Ερικ Γκάρνερ από αστυνομικό, στην οποία έγραφε την φράση «i can’t breathe», φράση που ακούστηκε και πάλι την περασμένη εβδομάδα από τον Τζον Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από υπερβολική χρήση βίας, από αστυνομικό στην Μινεάπολις.

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ. Δείτε εδώ τι έδειξε.

Αυτή είναι η σπαρακτική ανάρτηση της Βανέσα Μπράιαντ για τον Τζορτζ Φλόιντ

«Ο άνδρας μου φόρεσε αυτή την μπλούζα χρόνια πριν και πάλι εδώ ήμαστε ξανά», έγραψε χαρακτηριστικά η Βανέσα Μπράιαντ στο μήνυμά της.

Κόμπι Μπράιαντ Τζορτζ Φλόιντ

Πηγή: iefimerida.gr

TAGS