Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η αποκάλυψη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη 24 χρόνια μετά το θάνατο της - «Ήταν πολύ...»

Τα τρυφερά λόγια από αγαπημένη ηθοποιό

Η αποκάλυψη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη 24 χρόνια μετά το θάνατο της - «Ήταν πολύ...»
News 06.06.2020 12:28
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη έγινε μια αποκάλυψη 24 χρόνια μετά το θάνατο της, από καρκίνο. Η ηθοποιός, Εβελίνα Παπούλια, σε μια συνέντευξη της αναφέρθηκε στην Ελληνίδα σταρ και μίλησε για την γνωριμία και τη συνεργασία τους.

Η Εβελίνα Παπούλια, μίλησε με πολύ τρυφερά λόγια για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πόσο καλός άνθρωπος ήταν.

Γυρίζοντας από τις ΗΠΑ συνεργαστήκατε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην «Ωραία μου κυρία». Τι θυ­μάστε πιο έντονα από αυ­τή τη συνεργασία;

Αλίκη Βουγιουκλάκη αποκάλυψη Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Αυτή η δουλειά μού άνοι­ξε πολλές πόρτες. Η Αλίκη ήταν πολύ δοτικός άνθρω­πος. Μια ακομπλεξάριστη σταρ. Είχε χιούμορ, ήξε­ρε τι ήθελε και ήξερε και πώς να το πάρει. Το ση­μαντικότερο απ’ όλα όμως ήταν πως ό,τι και αν ήθε­λε επιθυμούσες κι εσύ να της το δώσεις με όλη σου την καρδιά. Την έχω μέσα στην ψυχή μου με πολλή αγάπη και εκτίμηση», είπε στο ΒΗΜΑgazino. Δείτε ωστόσο και τι είχε αποκαλύψει για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ μια άλλη ηθοποιός.

Αποκάλυψη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη έγινε και από επιτυχημένη ηθοποιό που τη γνώριζε «Είχα τραυματική εμπειρία μαζί της»

Η Μαρία Ιωαννίδου εξήγησε πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη έβαζε όρο σε κάθε της ταινία να μην υπάρχει καμία άλλη ξανθιά ηθοποιός.

«Ήμουν ο… καρπαζοεισπράκτορας της Ρένας Βλαχοπούλου, το τι καρπαζιά έχω φάει… Η Ρένα ήταν πολύ καλός άνθρωπος, με πρόσεχε πάρα πολύ, με αγαπούσε, αλλά με μάλωνε τρελά. Κάθε μέρα που είχαμε γύρισμα, κάναμε προηγουμένως τις πρόβες, έπρεπε να κρατάω δέκα τσιχλόφουσκες για τις πρόβες και για το γύρισμα. Μια μέρα δεν τις είχα, τις ξέχασα. Το τι άκουσα από τη Ρένα Βλαχοπούλου δεν λέγεται. «Δεν είσαι επαγγελματίας» και να η μία καρπαζιά από εδώ και να η άλλη από εκεί…να θυμίσουμε πως η Μαρία Ιωαννίδου πρόσφατα ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας.

Με έσπρωχνε, μου έλεγε “δεν θα γίνεις ποτέ επαγγελματίας, δεν θα γίνεις ποτέ καλή ηθοποιός”. Και με στέλνει τέσσερα τετράγωνα, καλοκαίρι ήταν, μέσα στο λιοπύρι, να αγοράσω τσιχλόφουσκες. Πάω, τις αγοράζω και πάμε να κάνουμε την πρόβα και από τη λαχτάρα μου και από το στρες που είχα επειδή με μάλωσε προηγουμένως, κάνω μια μεγάλη φούσκα και μου πασαλείβει πρόσωπο και μαλλιά και με καθάριζαν μια ολόκληρη μέρα και το γύρισμα δεν έγινε ποτέ το συγκεκριμένο.

Κάναμε το γύρισμα με αεροπλάνο που μας έδωσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, εκεί ήταν το ατελείωτο γέλιο και το ατελείωτο κλάμα διότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο το γύρισμα. Το τι τραβήξαμε μέσα στο αεροπλάνο… Ίσα ίσα που χωρούσαμε και έπρεπε να μπει μέσα και ο πιλότος και ο σκηνοθέτης, ο Δαλιανίδης. Κάποια στιγμή πέσαμε σε κενά αέρος και έβαλε τα κλάματα ο Χρόνης.

Η Αλίκη δεν ήθελε άλλη ξανθιά στις ταινίες της, ήταν όρος της ότι η μόνη ξανθιά θα ήταν εκείνη. Εγώ ήμουν ένα καστανόξανθο κοριτσάκι και όταν με είδε ανατρίχιασε και είπε “όχι, δεν θα παίξει, είναι ξανθιά”. Λέει “ναι, είναι καλή, είναι ταλαντούχα, όμορφη, είναι αυτό που θέλω, αλλά είναι ξανθιά, να την βάψετε μελαχρινή”. Μιλάμε ήταν ο θρήνος της ζωής μου γιατί ήμουν χάλια. Ήταν τραυματική εμπειρία αυτό με την Αλίκη», είπε η Μαρία Ιωαννίδου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη φόρα - Δεν το είχε δει κανείς

Μελαχρινή η Αλίκη Βουγιουκλάκη - Στο φώς της δημοσιότητας η «κρυφή» φωτογραφία

Share