Δροσιστικό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπισκότα και φράουλες - Ότι πιο καλοκαιρινό

Θα σε τρελάνουν οι γεύσεις του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δροσιστικό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπισκότα και φράουλες - Ότι πιο καλοκαιρινό

Είναι ότι πιο καλοκαιρινό αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπανάνες και φράουλες. Είναι πολύ δροσιστικό και δεν θα θέλεις να σταματήσεις να το απολαμβάνεις.

Έτσι θα φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα μπισκότα και φράουλες

Υλικά

  • 2 μερίδες
  • 6 μπισκότα πτι μπερ
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 6 φράουλες
  • 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • Νιφάδες σοκολάτας
  • 2 κουτ γλυκού κονιάκ

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε δύο ποτήρια και τρίβουμε από τρία μπισκότα στο καθένα και ραντίζουμε με μία κουταλιά του γλυκού κονιάκ στο κάθε ποτήρι
  • Ψιλοκόβουμε από δύο φράουλες στο κάθε ποτήρι και από μισό κομμάτι της κουβερτουρας
  • Χτυπάμε την άχνη με την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και μοιράζουμε στα ποτήρια
  • Κόβουμε τις υπόλοιπες δύο φράουλες στα τέσσερα και τοποθετούμε πάνω από την σαντιγί
  • Τέλος βάζουμε λίγη σοκολάτα τριμμένη και έτοιμο Αφήνουμε στο ψυγείο όσο μπορούμε Εμείς δεν προλάβαμε

Δείτε επίσης μια απίστευτη συνταγή για το πως να φτιάξετε μεξικάνικα churros μόνοι σας στο σπίτι!

Γλυκό ψυγείου της μαμάς με φράουλες και τρούφα σοκολάτα

μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με φράουλες

Γλυκό ψυγείου της μαμάς με φράουλες και τρούφα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη, συνταγή που θα σας ξετρελάνει και θα φύγουν οι λιγούρες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • Γάλα για να βουτήσουμε τα μπισκότα

Για τη σαντιγύ

  • 1 μορφατ μεταλλικό κουτί
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • Φρούτα της επιλογής σας για διακόσμηση και τρούφα

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε τα δύο ασπράδια μαρέγκα για λίγα λεπτά και διαδοχικά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε και τους κρόκους και χτυπάμε πολύ δυνατά.
  • Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα να γίνουν νωπά. Απλώνουμε μια στρώση στο πυρέξ μας. Ύστερα απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω. Άλλη μια στρώση μπισκότα και άλλη μια στρώση κρέμα. Μια ακόμα στρώση μπισκότα στην κορυφή.
  • Για τη σαντιγύ μας χτυπάμε τη μορφατ και διαδοχικά ρίχνουμε τη ζάχαρη και γάλα. Χτυπάμε για έξι με εφτά λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Την στρώνουμε από πάνω και κάνουμε σχέδια με κόρνε αν θέλουμε. Διακοσμούμε κατά βούληση.