Θρήνος! Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση, πως ένας πασίγνωστος ηθοποιός, με μεγάλες επιτυχίες στον χώρο, πέθανε σε ηλικία 81 ετών, καθώς αντιμετώπιζε εδώ και πολλά χρόνια προβλήματα υγείας.

Ο Reni Santoni, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό για τον ρόλο του ως Poppie στην κωμική σειρά «Seinfeld», πέθανε στην ηλικία των 81 ετών. Σύμφωνα με δηλώσεις της φίλης του Tracy Newman στο περιοδικό People, ο Αμερικάνος ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια το περασμένο Σάββατο στο Λος Άντζελες.

Πέραν των εμφανίσεων του ως σεφ πίτσας με πρόβλημα ακράτειας σε τέσσερα επεισόδια του «Seinfeld», ο Reni είχε εμφανιστεί στο «Επιθεωρητή Κάλαχαν» με τον Clint Eastwood, στο «Κόμπρα» με τον Sylvester Stallone και στο ριμέικ του «Ο γιατρός τρελάθηκε» με τον Eddie Murphy, ενώ θρήνος έχει ξεσπάσει και με το θάνατο του Γιάννη Παλαιάκη.

Ο Santoni ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στο θέατρο παίζοντας στην off-Broadway παράσταση «Raisin’ Hell in the Son», την οποία είχε γράψει με άλλους συνεργάτες, ενώ το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη έγινε το 1964 στην κινηματογραφική μεταφορά του «Ενεχυροδανειστή» από τον Sidney Lumet με τον Rod Steiger.

Ρένι Σαντόνι θάνατος

Θρήνος! Πέθανε η Φανουρία Δακορώνια

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση πως πέθανε το Σάββατο 1η Αυγούστου η αρχαιολόγος και επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, Φανουρία Δακορώνια. Η καταγωγή της ήταν από τη Σαντορίνη.

Τη δεκαετία του 1970, η Φανουρία Δακορώνια κατάφερε να ταράξει με την παρουσία της τα λιμνάζοντα νερά της αρχαιολογικής έρευνας στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία και μέσα σε μια εικοσαετία να αναδείξει μια περιοχή άγνωστη μέχρι τότε αρχαιολογικά στη διεθνή βιβλιογραφία.

Συνέγραψε πληθώρα επιστημονικών άρθρων, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και έδωσε διαλέξεις αρχαιολογικού περιεχομένου σε πολλά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Στο πολυσχιδές και πλούσιο έργο της συγκαταλέγεται η ίδρυση και η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας και της Αρχαιολογικής Συλλογής Αταλάντης.

Φανουρία Δακορώνια θάνατος

Θρήνος έχει ξεσπάσει και με την είδηση, πως ο αδερφός ενός γνωστού τραγουδιστή πέθανε σε τροχαίο.

Πηγή: athensmagazine.gr