Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πρόστιμο από το ΕΣΡ στην εκπομπή "Αποκαλυπτικά" του Μένιου Φουρθιώτη - Αυτό είναι το ποσό

Η απόφαση βγήκε τον Φεβρουάριο του 2019 αλλά δημοσιεύθηκε τώρα

Πρόστιμο από το ΕΣΡ στην εκπομπή
News 11.09.2020 07:53
Από Youweekly Team

Όλοι θυμόμαστε την αγαπημένη, τότε, εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη στο Epsilon TV, που είχε το όνομα "Αποκαλυπτικά". Σήμερα τα νέα γι'αυτήν βέβαια είναι άσχημα αφού το ΕΣΡ της έριξε πρόστιμο!

Πρόστιμο 120.000 ευρώ από το ΕΣΡ για την εκπομπή “Αποκαλυπτικά” του Epsilon TV επιβλήθηκε στη Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ. Κατά το ΕΣΡ επρόκειτο για εκπομπή “ποιοτικώς υποβαθμισμένη, ώστε δεν γίνεται ανεκτή από τον μέσο πολίτη-τηλεθατή” και “επομένως, τελέσθηκε, και δη εκ προθέσεως, το (διοικητικό) αδίκημα της (ακραίας) υποβάθμισης τηλεοπτικού προγράμματος”.

. Η εκπομπή μεταδόθηκε το 2016, ο φάκελος συγκροτήθηκε το 2017, η απόφαση ελήφθη το Φεβρουάριο του 2019 δημοσιεύτηκε με 16 μήνες καθυστέρηση σήμερα, μετά από την καθαρογραφή της. Κι αυτό συμβαίνει διότι το ΕΣΡ έχει κάνει εμπάργκο στην ενημέρωση αποκλείοντας τους δημοσιογράφους από την ενημέρωση για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, περιοριζόμενη στην ανάρτηση των αποφάσεων στη Διαύγεια.

Το πρόστιμο με βάση τη συμφωνία μεταβίβασης της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ, βαρύνει την προηγούμενη ιδιοκτησία, αυτή του Φ. Βρυώνη.

Πηγή: typologies.gr

Μένιος Φουρθιώτης: Όλη η αλήθεια για την σύλληψή του - Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας

Όλη η αλήθεια για την σύλληψή που φέρεται να είχε στις 6/3/2020 ο Μένιος Φουρθιώτης. Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Υπενθυμίζεται ότι κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο ίδιος κατηγορούνταν για εξύβριση και απειλή.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν φαίνεται να αληθεύει και ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε δελτίο Τύπου για να ξεκαθαρίσει τα όσα λανθασμένα ειπώθηκαν στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Φυσικά, το έχουμε πρώτοι και σας το παρουσιάζουμε.

«Ο γνωστός παρουσιαστής, κος Μένιος Φουρθιώτης, μας ανέθεσε το βήμα της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στο αδίκημα της εκβίασης, με τη χρησιμοποίηση όπλων, από τέσσερις δράστες, οι οποίοι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «EPSILON», χθες το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι, το οποίο έχει κατηγορηθεί, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα περί του ότι είχε ιδρύσει μία παράνομη κλινική για τη διενέργεια αισθητικών χειρουργικών παρεμβάσεων και ευρίσκεται εκτός των φυλακών με περιοριστικούς όρους, συνοδευόμενο από άλλα δύο άτομα, επειδή ο Μένιος Φουρθιώτης, λόγω της παρανόμου δράσεώς τους, αρνείται να διαφημίσει την επιχείρησή τους στην εκπομπή του, εισήλθαν ένοπλοι και τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν, εάν συνεχίσει αυτήν την απόλυτα δικαιολογημένη άρνησή του.

Ο κος Φουρθιώτης αμέσως μετέβη στο Α.Τ Περιστερίου, το οποίο είναι κατά τόπον αρμόδιο, τους μήνυσε και αμέσως διετάχθη η σύλληψή τους στα όρια του αυτοφώρου. Οι δύο βασικοί δράστες διέφυγαν, αλλά συνελήφθη το τέταρτο μέλος αυτής της παράνομης ομάδας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται ακόμα και σήμερα μέχρι να εκπνεύσουν τα χρονικά όρια του αυτοφώρου.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικώς ότι ο κος Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη για το οποιοδήποτε αδίκημα. Ο κος Φουρθιώτης ήταν και είναι ο μηνυτής σ’ αυτήν την παράνομη δραστηριότητα εις βάρος του.

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και θα παρακαλέσουμε η οποιαδήποτε άλλη εκδοχή να μην αναδεικνύεται από οποιοδήποτε μέσο ενημερώσεως, διότι η εντολή που έχουμε είναι να στραφούμε νομικά εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος δυσφημεί τον κο Φουρθιώτη, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις σε βάρος του.

Αθήνα, 6/3/2020

Με εκτίμηση

Δικηγορικό Γραφείο Αλεξίου Κούγια & Συνεργατών»

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Επίθεση στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη - Σε σοκ ο παρουσιαστής

Μένιος Φουρθιώτης: Έβγαλε το κορμί του στη Μύκονο! Θα κλάψετε με το "πλατσούρισμά" του! (Βίντεο)

Share