Ραγδαίες εξελίξεις με το Big Brother και το ΕΣΡ

Ο ΣΚΑΙ διαμαρτύρεται

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ραγδαίες εξελίξεις με το Big Brother και το ΕΣΡ

Ηλεκτρονικά αναμένεται να στείλει το υπόμνημα με τις θέσεις του ο ΣΚΑΙ στο ΕΣΡ, χωρίς να παραστεί , αύριο Τρίτη, ενώπιον της Αρχής στην ακρόαση για την αναφορά από το Ίντερνετ της φράσης περί «βιασμού» από παίκτη του "Big Brother” που αποβλήθηκε.

Στο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνεται το γεγονός πως το ΕΣΡ δεν έχει δικαιοδοσία επι της διαδικτυακής τηλεόρασης, όπως η ίδια η Αρχή έχει δημοσίως δηλώσει, επισυνάπτοντας και σχετική γνωμοδότηση μαζί με τις σχετικές τοποθετήσεις του Οργάνου.

Και ενώ το επίμαχο απόσπασμα , μετά το σάλο που ξέσπασε, δεν μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, δεν συνέβη το ίδιο με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, που το διατηρούν ακόμη στους διαδικτυακούς τους τόπους. Στο υπόμνημα του ΣΚΑΙ επισημαίνεται πως οι συγκεκριμένοι σταθμοί(κατονομάζονται) δεν έλαβαν πρόσκληση σε ακρόαση από το ΕΣΡ.

Αναφέρεται επίσης πως το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν μεταδόθηκε από τη ιντερνετική σελίδα του ΣΚΑΙ αλλά από το YouTube με ενεργό link.

Πηγή: Typologies.gr

Να υπενθυμίσουμε πως πρόστιμο από το ΕΣΡ προσφάτως έφαγε κι άλλη εκπομπή! Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες.

Παίρνει θέση το ΕΣΡ για το Big Brother

Μετά από πολλά σχόλια που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες για το χυδαίο στιγμιότυπο που καταγράφηκε από τις κάμερες του Big Brother και έπαιξε σε live streaming, το ΕΣΡ αποφάσισε να πάρει θέση επί του θέματος και να εξηγήσει ποια είναι η στάση που θα κρατήσει.

Το σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί "βιασμού" έχει εξοργίσει το τηλεοπτικό κοινό και ήδη από εχθές το βράδυ έχει επικρατήσει κανονικός πανικός στα social media αλλά και στην τηλεόραση.

Το ΕΣΡ αναφέρθηκε σε πολλές από αυτές τις συζητήσεις και έτσι από τη μεριά του θέλησε να κάνει μία επίσημη τοποθέτηση.

Αυτή είναι η θέση που πήρε το ΕΣΡ για το Big Brother

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή:

Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί - μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών - μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Αλεξανδρίδης τέθηκε την Κυριακή εκτός του παιχνιδιού ύστερα από φράση που είπε για τον βιασμό γυναικών.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στο Twitter έκανε γνωστό πως επικοινώνησε τόσο με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.