Καρδίτσα: Συγκλονίζουν οι εξελίξεις - Βρέθηκε πτώμα γυναίκας στο Μουζάκι

Στην περιοχή που αγνοείται η φαρμακοποιός

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Καρδίτσα: Συγκλονίζουν οι εξελίξεις - Βρέθηκε πτώμα γυναίκας στο Μουζάκι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα μιας γυναίκας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στην Καρδίτσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός εντοπίστηκε στη γέφυρα της Μαγουλίτσας.

Να σημειωθεί ότι για έκτη μέρα τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αναζήτηση για τη 43χρονη φαρμακοποιό η οποία παρασύρθηκε από χείμαρρο στο Μουζάκι την ημέρα που χτύπησε την περιοχή η κακοκαιρία «Ιανός». Βιβλική η καταστροφή στην Κεφαλλονια!

Εσπευσμένα στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την καταστροφή του «Ιανού»

Στην Καρδίτσα θα βρεθεί σήμερα εσπευσμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την κακοκαιρία «Ιανός» που σάρωσε και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς, όπου θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα.

Ειδικότερα, στις 9:00 ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσεις σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών. Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μουζάκι.

Σε εξέλιξη επιχείριση απεγκλωβισμού στην Οξυά

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται νέα επιχείρηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο χωριό Οξυά για να απεγκλωβιστούν οι κάτοικοι, που δεν έχουν καταφέρει να απομακρυνθούν από την περιοχή. Χθες έγινε η πρώτη προσπάθεια απεγκλωβισμού των αποκλεισμένων με ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί λόγω συνθηκών η επιχείρηση.

Έτσι, άφησαν στους κατοίκους νερό, τρόφιμα και φάρμακα προκειμένου να βγάλουν τη νύχτα και σήμερα ήδη από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με δύο ελικόπτερα, στην οποία συμμετέχει και ο Νίκος Χαρδαλίας. Δείτε βίντεο:

Παρουσία του κ. Χαρδαλιά η επιχείρηση ξεκίνησε από το Δημοτικό Γήπεδο Μουζακίου με δύο ελικόπτερα, το ένα θα κατεβάσει νέες προμήθειες ενώ το άλλο θα επιχειρήσει να παραλάβει κάποια άτομα 4-5, κατά πληροφορίες του karditsalive.net. Παράλληλα εξελίσσεται προσπάθεια να δοθεί πρόσβαση οδικώς τουλάχιστον ως ένα σημείο με τον κ. Χαρδαλιά να δίνει ένα χρονοδιάγραμμα να επιτευχθεί έως την Τετάρτη.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με ελικόπτερο στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς καθώς χθες δεν κατέστη δυνατό να γίνει απεγκλωβισμός κατοίκων στην Οξυά. Οσον αφορά τις προμήθειες τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής έριξαν αρκετές χθες στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι η επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα και πως όλα θα πάνε καλά», είπε στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης.

Πηγή: iefimerida.gr