Θα κοστίσει ακριβά στο Buckingham η πανδημία του κορωνοϊού!

Δύσκολες ώρες στο παλάτι!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Θα κοστίσει ακριβά στο Buckingham η πανδημία του κορωνοϊού!

Η πανδημία της COVID-19 έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης δεν έχουν ανοσία. Σε δυσκολίες έχει έρθει και το παλάτι του Μπάκιγχαμ!

Ενώ δεν διαφαίνεται τέλος της πανδημίας, μια εκτίμηση των οικονομικών της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει ότι η απώλεια εσόδων από την ακύρωση τουριστικών επισκέψεων και διάφορων εκδηλώσεων στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα ανέλθει σε 25 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρόβλεψη έγινε στη διάρκεια ενημέρωσης από τον διαχειριστή των βασιλικών κονδυλίων Σερ Μάικλ Στίβενς, ο οποίος ελέγχει την «Κυρίαρχη Επιχορήγηση» (Sovereign Grant) – και χειρίζεται τα χρήματα για να πληρώσει για τα «επίσημα καθήκοντα της 94χρονης βασίλισσας, της οικογένειάς της και τη συντήρηση των βασιλικών κατοικιών».

«Αν κοιτάξουμε το βασικό Sovereign Grant και τα έσοδα που παράγουμε για να συμπληρώσουμε το Sovereign Grant, και τα δύο υποστηρίζουν τα επίσημα καθήκοντα της βασίλισσας, αναμένουμε σημαντική μείωση των εισοδημάτων από το Royal Collection Trust λόγω του αντίκτυπου της COVID -19 στους αριθμούς επισκεπτών τους» είπε ο Στίβενς. Επιπλέον οικονομικές δυσκολίες για την βασίλισσα!

«Σε αυτό οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της προβλεπόμενης απώλειας εισοδήματος, η οποία εκτιμάμε ότι θα είναι περίπου πέντε εκατομμύρια λίρες ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια» υπογράμμισε.

Όπως επισημαίνει το People, το Sovereign Grant «βασίζεται στο 15% τοις εκατό των πλεονασμάτων των εσόδων της συλλογής ακινήτων της βασιλικής οικογένειας, Crown Estate και έχει οριστεί στα 63 εκατομμύρια δολάρια». Ωστόσο, το 2017 αυξήθηκε έως και 25% για μια περίοδο 10 ετών για να αποπληρωθεί το κόστος για διάφορες επισκευές και βελτιώσεις και διαμορφώθηκε στο ποσό των 470 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, οι εκτιμήσεις για τα έσοδα που είχαν προβλεφθεί προηγουμένως έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας και επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τη διερεύνηση μέτρων μείωσης των εξόδων για την κάλυψη της διαφοράς. Από την άλλη πλευρά, δεδομένης της έλλειψης ενδιαφέροντος για περιηγήσεις στα βασιλικά ανάκτορα στο άμεσο μέλλον, αυτές οι εξοικονομήσεις δαπανών θα «βοηθήσουν στην αντιστάθμιση ορισμένων απωλειών» δήλωσε ανώτερη βασιλική πηγή στο περιοδικό.

Σε αναβρασμό το Buckingham - H απόφαση της Meghan που θα ταράξει την βασίλισσα Ελισάβετ!

Τι απόφαση πήρε για μια ακόμη φορά η Meghan Markle που θα ταράξει τα νερά της βασιλικής οικογένειας; Έχει νέα επαγγελματικά σχέδια και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτά!

Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε πως η Meghan Markle υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία με το Netflix, με τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Harry, και αυτό όπως φαντάζεσαι πυροδότησε μια συζήτηση για το αν η δούκισσα του Sussex θα επέστρεφε στην υποκριτική και στις οθόνες μας. Και ενώ αυτό πραγματικά θα ήταν φανταστικό και θα μας άρεσε ιδιαίτερα δεν φαίνεται καθόλου πιθανό σενάριο.

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Reed Hastings, είχε την απάντηση στην ερώτηση κα φήμη αυτή που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, κατά την εμφάνισή του στο CNBC αυτή την εβδομάδα και η απάντηση είναι μία και απλή, όχι.

«Ο πραγματικός στόχος για αυτούς είναι να είναι παραγωγοί και εμείς να οικοδομήσουνμε αυτήν την παραγωγική ικανότητα. Αυτό είναι το κλειδί άλλωστε. Έχουν αναπτύξει μια υπέροχη ματιά για την ιστορία και θα συνεργαζόμαστε μαζί τους σε αυτή τη βάση», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο Reed αποκάλυψε επίσης ότι η συμφωνία της Μeghan και του Harry θα γεμίσει με «επική ψυχαγωγία».

«Είναι έξυπνοι», πρόσθεσε. «Το πουλούσαν σε όλες τις μεγάλες εταιρείες και νομίζω ότι συνθέσαμε πραγματικά το καλύτερο, πλήρες πακέτο. Θα κάνουμε μια ευρεία γκάμα ψυχαγωγίας μαζί τους… Νομίζω ότι θα είναι το πιο συναρπαστικό περιεχόμενο με την μεγαλύτερη προβολή τον επόμενο χρόνο». Δεν ανυπομονείς κι εσύ κάπως για το αποτέλεσμα αυτής τη συνεργασίας;

Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι