Αντελίνα Βαρθακούρη: Τα έσπασε με τον ALPHA! Η επίσημη ανακοίνωση

Τέλος συνεργασίας!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Αντελίνα Βαρθακούρη: Τα έσπασε με τον ALPHA! Η επίσημη ανακοίνωση

Μετά το κόψιμο της εκπομπής Αντελίνα χτύπα το κουδούνι ο ALPHA προχώρησε στη λήξη της συνεργασίας του με την Αντελίνα Βαρθακούρη και με επίσημη ανακοίνωση.

Ο λόγος που σταμάτησαν την συνεργασία τους φαίνεται να ήταν πως δεν υπήρχε κάποιο project που να ταίριαζε στην παρουσιάστρια αυτή την στιγμή. Έτσι και οι δυο πλευρές προχώρησαν σε λήξη της συνεργασίας τους.

Η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού είναι η εξής:

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Λήξη συνεργασίας Αντελίνας Βαρθακούρη και Alpha

O Alpha και η Αντελίνα Βαρθακούρη προχώρησαν σήμερα σε λήξη της μεταξύ τους συνεργασίας, κοινή συναινέσει. Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνει.

Οι δηλώσεις του Χάρη Βαρθακούρη για την εκπομπή της Αντελίνας στον ALPHA

Όταν σου ανακοίνωσε η Αντελίνα ότι «ξεκινάω τηλεόραση», της έδωσες την ευχή σου ή είχες τις αντιρρήσεις σου;

Είναι άνθρωπος που παθιάζεται εύκολα. Μου ανακοίνωνε κατά καιρούς διάφορα πράγματα με τα οποία ήθελε να καταπιαστεί. Αλλά όσο εύκολα παθιάζεται, το ίδιο εύκολα ξεφουσκώνει. Παράδειγμα: «Θέλω να μάθω κινέζικα». «Να μάθεις, αγάπη μου» απαντώ. Θα αγοράσει βιβλία εκμάθησης, θα ψάξει φροντιστήρια, θα οργανώσει ταξίδι στην Κίνα, θα δούμε κινέζικες ταινίες, θα τρώμε κινέζικο φαγητό και μια μέρα θα πει «άσε τα κινέζικα, λέω να ξεσκονίσω το πτυχίο της Νομικής, οπότε θα πάω στην Κύπρο για να πάρω αυτά τα μαθήματα που μου λείπουν, ώστε να αναγνωριστεί το πτυχίο μου στην Ελλάδα».

Φτου κι απ' την αρχή μέχρι να μου πει ότι τελικά θέλει να ασχοληθεί με την εκπαίδευση λιονταριών και πάει λέγοντας... Όταν, λοιπόν, μου ανακοίνωσε ότι θέλει να ασχοληθεί με την τηλεόραση, κάτι που ήξερα ότι μπορούσε να κάνει, επανέλαβα κλασικά «μπράβο, μωρό μου, προχώρα». Ήταν το πρώτο πράγμα που το ’πε και το ’κανε. Μετά δεν είχε νόημα να ανακαλέσω την ευχή μου, κι ας το ήθελα.

Τη δική της εκπομπή στον ALPHA την παρακολουθούσες, της έκανες παρατηρήσεις, τι δεν σου άρεσε;

Στα χαρτιά φάνταζε η ιδανική εκπομπή για το ταμπεραμέντο της. Ήταν όμως δύσκολη παραγωγή, με συνθήκες που άλλαζαν ανά επεισόδιο. Κάθε μέρα έστηναν σε διαφορετικό σπίτι που συχνά δεν εξυπηρετούσε η διαρρύθμισή του και προσπαθούσαν για το καλύτερο. Άρα οι παρατηρήσεις μου, όταν είδα τα δύο πρώτα επεισόδια, του τύπου... έχει πρόβλημα ο φωτισμός ή ο ήχος ή ότι ήταν μίζερο και βαρετό, δεν ήταν στο χέρι της να διορθωθούν. Την ίδια δεν την έκρινα, γιατί δεν έχει νόημα να κρίνεις κάποιον τόσο γρήγορα. Ήθελα να της δώσω χρόνο να βρει τα πατήματά της. Χρόνο που δεν είχε. Αποδείχθηκε τελικά ένα άστοχο κόνσεπτ που δεν της ταίριαζε.

Πιστεύεις ότι την αδίκησε το κανάλι και ότι δεν τη στήριξε όσο έπρεπε; Χρειάστηκε εσύ να τη στηρίξεις ψυχολογικά όταν σταμάτησε η εκπομπή της;

Δεν ξέρω αν αδικήθηκε, θεωρώ όμως ότι δεν την προστάτεψαν. Χτυπήθηκε ανελέητα, στο φινάλε μιας λειψής τηλεοπτικής σεζόν, έχοντας απέναντι καταξιωμένες εκπομπές και με μια πανδημία στη ζωή μας, κάτι που δεν βλέπω να συμβαίνει με πρόσωπα που τώρα κάνουν αντίστοιχα νούμερα και προφανώς χρήζουν προστασίας. «Δημοσιογράφοι» που έκραζαν την Αντελίνα, εκθειάζουν τώρα παρουσιάστριες με την ίδια, ίσως και χαμηλότερη, θεαματικότητα.

Στην περίπτωση της γυναίκας μου έφταιγε εκείνη, ενώ τώρα φταίει το κόνσεπτ και οι αρχισυντάκτες! Έπρεπε να ολοκληρωθεί η εκπομπή της για να θυμηθώ πώς είναι η γυναίκα μου γελαστή! Εννοείται πως ήμουν δίπλα της και τη στήριζα όλη αυτή την περίοδο.