«Ανατριχιάζει» ο Πελέ με το αντίο του στον Μαραντόνα - «Θα παίξουμε μπάλα μαζί στον ουρανό»

Φανερά συντετριμμένος..

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ανατριχιάζει» ο Πελέ με το αντίο του στον Μαραντόνα - «Θα παίξουμε μπάλα μαζί στον ουρανό»

Θλίψη έχει ξεσπάσει παγκοσμίως από την χθεσινή δυσάρεστη είδηση που αφορά την απώλεια του θρύλου Ντιέγκο Μαραντόνα. Φίλοι, οικογένεια και θαυμαστές από όλον τον κόσμο έχουν στείλει το αντίο τους με αυτό του Πελέ να ραγίζει καρδιές.

Ο Πελέ έγραψε στο Twitter: «Τι θλιβερή είδηση. Έχασα έναν μεγάλο φίλο και ο κόσμος έχασε έναν θρύλο. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, παρά δύναμη στους συγγενείς τους. Μία μέρα ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε μπάλα μαζί στον ουρανό...».

Χιλιάδες μηνύματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους από χθες και είναι κάτι που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πόσο πολύ αγαπήθηκε ο Μαραντόνα από όλον τον κόσμο.

 «Ανατριχιάζει» ο Πελέ με το αντίο του στον Μαραντόνα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η σωρός του ποδοσφαιριστή σε λαϊκό προσκύνημα - Φωτογραφίες από το πλήθος

Η είδηση για τον χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη μιας και ήταν ο άσσος της μπάλας και το όνομα του έχει αφήσει εποχή.

Η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα μεταφέρθηκε το πρωί στην Casa Rosada (έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής), όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αργεντινής Clarín.

Μάλιστα, η σορός του Μαραντόνα αναμένεται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ώστε να μπορέσουν οι αμέτρητοι θαυμαστές του να τον αποχαιρετίσουν. Χαρακτηριστικό είναι, πως ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να περάσουν από το φέρετρο του Μαραντόνα. Πληροφορίες για την πρόσφατη επέμβαση που είχε κάνει

μαραντόνα σωρός λαικό προσκύνημα μαραντόνα λαικό προσκύνημα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του

Η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα μεταφέρθηκε στην Casa Rosada (έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής), όπως αναφέρει η αργεντίνικη εφημερίδα Clarín.

Η κηδεία του θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι, όπου είχε γίνει και πριν από δέκα χρόνια η κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας Νέστορ Κίρχνεν.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι αισθάνεται «πολλή θλίψη» για τον θάνατο του Μαραντόνα. «Δούλευα με τον Σαντιάγκο Καφιέρο (προϊστάμενος του προσωπικού του) όταν μου το είπαν. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι συντετριμμένος. Είναι τα χειρότερα νέα που μπορεί να ακούσει ένας θαυμαστής της Αργεντίνος Τζούνιορς. Το αγαπάμε. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με την οικογένεια. Θα δούμε. Μεγάλη η θλίψη», είπε.

Ο πρόεδρος θα διατάξει τρεις ημέρες εθνικού πένθους και ανακοινώθηκε ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές του που είχε προγραμματίσει για την Πέμπτη, στη Σάντα Φε και για την Παρασκευή, στο Τσάκο, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί στην κηδεία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

πηγή: athensmagazine