Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου»

Το μακροσκελές κείμενο του πρωθυπουργού

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου»
News 16.01.2021 15:46
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα υποστήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου για την απόφασή της να «σπάσει» τη σιωπή της και να μιλήσει για την παρενόχληση που δέχθηκε.

Η αθλήτρια βοήθησε πολλές κοπέλες να βρουν το κουράγιο και να μιλήσουν για την κακοποίηση που δέχθηκαν και έτσι ο πρωθυπουργός την εξύμνησε με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα.

«Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας.

Η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του Κράτους Δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα.

Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Μίλησα προσωπικά με την πρωταθλήτριά μας για εκείνη την οδυνηρή εμπειρία. Που εκείνη δεν την «θυμήθηκε» τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης.

Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης Σοφία Μπεκατώρου

Και η Μαρέβα Μητσοτάκη έστειλε το μήνυμα υποστήριξης στην Σοφία Μπεκατώρου

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μαρέβα Μητσοτάκη θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου η οποία μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από παράγοντα της ομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να στηρίξουν την απόφασή της και να καταδικάσουν τη βία. Ανάμεσά τους και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

«Η γενναία Σοφία Μπεκατώρου έδωσε το σύνθημα: Σπάμε την αλυσίδα της σιωπής και του φόβου. Καταγγέλουμε τη σεξουαλική βία. Και την εξορίζουμε από τη ζωή κάθε παιδιού ή εφήβου, κάθε γυναίκας ή άνδρα, κάθε ανθρώπου. Είμαι με τη Σοφία!»

Μαρέβα Μητσοτάκη Σοφία Μπεκατώρου

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: «Να γίνει συγκεκριμένη η κυρία Μπεκατώρου για το "δυσάρεστο γεγονός"»

Κρατερός Κατσούλης για Σοφία Μπεκατώρου: «Μπράβο που μίλησε δίνοντας θάρρος για όλους»

Share