Γερμανού για Μπεκατώρου: «Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στις γυναίκες πως η σιωπή πρέπει να σταματήσει»

Η τοποθέτηση της μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη για βιασμό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γερμανού για Μπεκατώρου: «Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στις γυναίκες πως η σιωπή πρέπει να σταματήσει»

Η Ναταλία Γερμανού το πρωί της Τρίτης μίλησε στην κάμερα του Ευτυχείτε και τοποθετήθηκε με την σειρά της για την καταγγελία βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου.

Πολλές είναι οι γυναίκες που έσπευσαν να πάρουν θέση και να στηρίξουν την Ολυμπιονίκη, όπως η Ιωάννα Μαλέσκου στον αέρα του Love It, για τα δεινά που πέρασε πριν από πολλά χρόνια.

Μια από αυτές είναι και η Ναταλία Γερμανού η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Σοκαρισμένη και εξαιρετικά οργισμένη, όπως νομίζω όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με αυτό και μέσα από τις εκπομπές μας. Φαντάζομαι ότι θα έχει συμβεί και στον χώρο μας.

Δεν έχει σημασία πότε αποφασίζει κάποιος να μιλήσει, σημασία είναι να γίνει ξεκάθαρο σε όλες τις γυναίκες πως η σιωπή πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να μιλάνε…»!

Σοφία Μπεκατώρου: «Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα γιατί το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας»

H Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στην εφημερίδα “On Time” και τη Σάσα Σταμάτη και αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησε νωρίτερα.

Η καταγγελία της Ολυμπιονίκης για τον βιασμό που υπέστη -δείτε εδώ το βίντεο με την μαρτυρία της- έχει συγκινήσει και συγκλονίσει όλη την ελληνική κοινωνία και τα υποστηρικτικά μηνύματα που έχει λάβει είναι αμέτρητα.

Το ερώτημα «γιατί δεν μίλησε νωρίτερα» είναι αυτό που οι περισσότεροι αναρωτιούνται με την ίδια να δίνει την απάντηση της: «Είμαι συγκλονισμένη και πολύ ευτυχισμένη που βλέπω ότι ο κόσμος είναι τόσο πολύ ευαισθητοποιημένος. Έχει τη διάθεση να ζήσει σε μια πιο υγιή κοινωνία.

Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα για μια μεγάλη αλλαγή και να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Περιβάλλοντα όπως ο αθλητισμός να έχουν την υγιή μορφή τους και να τα απολαμβάνουμε, να βάζουμε τα παιδιά μας στο αθλητικό κίνημα. Να δημιουργήσουμε φορείς αλλά και τρόπους ώστε κανένας να μην νιώθει μόνος και να μην φοβάται.

Να μην υπάρχει η κατάχρηση εξουσίας σε οποιονδήποτε τομέα. Θα ήθελα να υπάρχουν οι δομές και οι τρόποι ώστε να ζήσουμε σε καθαρό αθλητικό περιβάλλον. Οι φορείς μας να είναι υποστηρικτικοί και να προάγουν τις ηθικές αξίες.

Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα. Είναι τέτοιες οι καταστάσεις που το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας. Χρειάζεται πολύς καιρός για να μπορέσει κάποιος να ζήσει με αυτό και να το πει δημοσίως.

Έχω συζητήσει με τα παιδιά μου. Τους έχω εξηγήσει τι γίνεται και αυτό ήταν μια αφορμή για εμένα να μιλήσω για το θέμα της σεξουαλικότητας, αλλά και της βίας. Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να σεβόμαστε τα δικαιώματα του άλλου», κατέληξε λέγοντας η Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου