Καταθέτει αύριο (20/1) η Σοφία Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεσή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καταθέτει αύριο (20/1) η Σοφία Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα

Λίγος καιρός έχει περάσει από τη μέρα που η Σοφία Μπεκατώρου πήρε τη μεγάλη απόφαση να μιλήσει για την κακοποίησή της και αύριο (20/1) είναι η μέρα κατά την οποία θα καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα για όλα όσα έγιναν.

Η 44χρονη πλέον αθλήτρια βρήκε το ψυχικό σθένος και αποκάλυψε όσα τραυματικά βίωσε. Η δημόσια αποκάλυψη των εγκλημάτων θα επουλώσει πληγές, τόνισε με νέα ανάρτησή της στο διαδίκτυο, ενώ έδωσε το κουράγιο σε πολλούς αθλητές να μιλήσουν.

Σοφία Μπεκατώρου Εισαγγελέας

23 χρόνια οι σκηνές αυτές περνούσαν από το μυαλό της χρυσής ιστιοπλόου. Τη στοίχειωναν αλλά δεν κατάφεραν να τη νικήσουν καθώς βρήκε το θάρρος να ξεσκεπάσει όσα υπέστη σύμφωνα με την ίδια από το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμόπουλο και έτσι να ανοίξει το «κουβάρι» των καταγγελιών.

Την Τετάρτη η Σοφία Μπεκατώρου θα καταθέσει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών για τα όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν το 1998 στην Ισπανία κατά τη διάρκεια αγώνων.

Στην εκπομπή Live News μίλησε για πρώτη φορά το πρώτο πρόσωπο που συνάντησε η Σοφία Μπεκατώρου, αμέσως μετά το βιασμό της. Η Αιμιλία Τσουλφά.

Η Σοφία Μπεκατώρου, η σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Ρίο, το κορίτσι με το θλιμμένο βλέμμα, κατάφερε μετά από 23 χρόνια να ξεκλειδώσει από μέσα της όλα όσα θλιβερά δεν ξέχασε ποτέ. Και στέλνει μήνυμα, σε όλες τις γυναίκες. Να μην σιωπούν. Να μην ανέχονται το βιασμό του σώματος και της ψυχής.

Σοφία Μπεκατώρου:«Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα γιατί το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας»

H Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στην εφημερίδα “On Time” και τη Σάσα Σταμάτη και αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησε νωρίτερα.

Η καταγγελία της Ολυμπιονίκης για τον βιασμό που υπέστη -δείτε εδώ το βίντεο με την μαρτυρία της- έχει συγκινήσει και συγκλονίσει όλη την ελληνική κοινωνία και τα υποστηρικτικά μηνύματα που έχει λάβει είναι αμέτρητα.

Το ερώτημα «γιατί δεν μίλησε νωρίτερα» είναι αυτό που οι περισσότεροι αναρωτιούνται με την ίδια να δίνει την απάντηση της: «Είμαι συγκλονισμένη και πολύ ευτυχισμένη που βλέπω ότι ο κόσμος είναι τόσο πολύ ευαισθητοποιημένος. Έχει τη διάθεση να ζήσει σε μια πιο υγιή κοινωνία.

Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα για μια μεγάλη αλλαγή και να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Περιβάλλοντα όπως ο αθλητισμός να έχουν την υγιή μορφή τους και να τα απολαμβάνουμε, να βάζουμε τα παιδιά μας στο αθλητικό κίνημα. Να δημιουργήσουμε φορείς αλλά και τρόπους ώστε κανένας να μην νιώθει μόνος και να μην φοβάται.

Να μην υπάρχει η κατάχρηση εξουσίας σε οποιονδήποτε τομέα. Θα ήθελα να υπάρχουν οι δομές και οι τρόποι ώστε να ζήσουμε σε καθαρό αθλητικό περιβάλλον. Οι φορείς μας να είναι υποστηρικτικοί και να προάγουν τις ηθικές αξίες.

Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα. Είναι τέτοιες οι καταστάσεις που το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας. Χρειάζεται πολύς καιρός για να μπορέσει κάποιος να ζήσει με αυτό και να το πει δημοσίως.

Έχω συζητήσει με τα παιδιά μου. Τους έχω εξηγήσει τι γίνεται και αυτό ήταν μια αφορμή για εμένα να μιλήσω για το θέμα της σεξουαλικότητας, αλλά και της βίας. Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να σεβόμαστε τα δικαιώματα του άλλου», κατέληξε λέγοντας η Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου