Βυθισμένος στη θλίψη ο Σταύρος Θεοδωράκης - «Εμείς θα σε θυμόμαστε για όλα αυτά που ζήσαμε»

H σπαρακτική του ανάρτηση για την Πηνελόπη Σταυροπούλου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βυθισμένος στη θλίψη ο Σταύρος Θεοδωράκης - «Εμείς θα σε θυμόμαστε για όλα αυτά που ζήσαμε»

Βυθισμένος στη θλίψη είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος «έχασε» την καλή του φίλη, Πηνελόπη Σταυροπούλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο παρουσιαστής την αποχαιρέτησε με τον πιο συγκινητικό τρόπο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διατηρούσε χρόνια φιλία με την Πηνελόπη Σταυροπούλου και έτσι η ανάρτησή του ήταν πραγματικά αποστομωτική.

«Με αυτήν την φωτογραφία, μου ζήτησες να σε αποχαιρετήσω. "Πρόσεξε" μου είπες, "μη βάλεις κάποια από τις παλιές, τις λουσάτες και τις καλλιτεχνικές…". Ό,τι πεις λοιπόν Πηνελόπη μου. Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες από τις παραστάσεις σου, για τους άλλους. Εμείς θα σε θυμόμαστε για όλα αυτά που ζήσαμε.

Για τα ταξίδια μας με το βαν του Ποταμιού… Το τρεχαλητό σου στις πλατείες, την φωνάρα σου, την λεβέντικη κορμοστασιά σου… Την τόλμη σου στους "Πρωταγωνιστές" – "σπάσαμε την βιτρίνα", υπερηφανευόσουν… Και για τις τελευταίες συζητήσεις μας στους καναπέδες σου. Τσάι στις πορσελάνες σου και διηγήσεις μιας ζωής που είχε από όλα. Σαλόνια και αλώνια. Γεια σου γλυκιά μου – χάσατε όσοι δεν την είχατε γνωρίσει», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αυτή είναι η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για την Πηνελόπη Σταυροπούλου

Σταύρος Θεοδωράκης Πηνελόπη Σταυροπούλου

Λίγα λόγια για την Πηνελόπη Σταυροπούλου

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο, από όπου αποφοίτησε το 1984. Η ηθοποιός ήταν μητέρα διδύμων, τα οποία απέκτησε με εξωσωματική, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια.

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Talking Heads (2019), Βασιλιάς Ληρ (2014). Η ηθοποιός είχε κάνει και ένα quest στη δημοφιλή σειρά του Mega, Εμείς και Εμείς.

Μία από τις πιο τιμητικές στιγμές της ήταν όταν συμμετείχε ως ιέρεια σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες: σ’ εκείνους της Σεούλ και στους Χειμερινούς του Κάλγκαρι.

Πηνελόπη Σταυροπούλου θάνατος

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ, βγάζοντας και ένα συγκλονιστικό βιβλίο με τίτλο Η νύχτα της Πηνελόπης.

“Είμαι στο 2% των ανθρώπων που τα κατάφεραν, μετράω δεκαπέντε χρόνια χωρίς αλκοόλ, κι έγραψα το βιβλίο γιατί το υποσχέθηκα στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που πάσχουν. Με πλησιάζουν πάρα πολλοί που είχαν ή εξακολουθούν να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είναι μάλιστα αρκετοί εκείνοι που με αναγνωρίζουν ως συγγραφέα κι όχι ως ηθοποιό” τόνισε στο παρελθόν η Πηνελόπη Σταυροπούλου.