Ρένα Κουβελιώτη: «Έχουν πυροβολήσει το παράθυρο του σπιτιού μου! Αν ήμουν όρθια μπορεί να...»

Όταν η Χρυσή Αυγή απείλησε τη ζωή της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ρένα Κουβελιώτη: «Έχουν πυροβολήσει το παράθυρο του σπιτιού μου! Αν ήμουν όρθια μπορεί να...»

Καλεσμένη στην εκπομπή της "Μεσάνυχτα", βρέθηκε η δημοσιογράφος του ALPHA, Ρένα Κουβελιώτη. Μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της, η οποία θέλει τον εγκέφαλο της να έχει την εικόνα ηλικιωμένης γυναίκας. Επίσης, αναφέρθηκε στον πυροβολισμό που δέχτηκε στο ίδιο της το σπίτι.

Όταν η Χρυσή Αυγή απείλησε τη ζωή της Ρένας Κουβελιώτη

«Συνήθως κινδυνεύω μετά το ρεπορτάζ. Το κομμάτι της Χρυσής Αυγής που δεν έγινε ποτέ γνωστό. Έχουν πυροβολήσει το παράθυρο του σπιτιού μου. Είχαμε γυρίσει από διακοπές με τα παιδιά μου. Άναψα το φως στο μπάνιο και κάθισα. Αν ήμουν όρθια μπορεί να μην ήμουν εδώ τώρα. Η έκφραση του γιου μου με θύμωσε και με πείσμωσε. Γι’ αυτό συνέχισα τον δικαστικό αγώνα με τη Χρυσή Αυγή και δικαιώθηκα».

Ρένα Κουβελιώτη Μεσάνυχτα alpha

Το πρόβλημα με την υγεία της

«Ήμουν στην αίθουσα σύνταξης μετά τη κηδεία του Γιακουμάκη. Λιποθύμησα, ήρθε το ασθενοφόρο, πήγαμε στο ΚΑΤ και μου έκαναν αξονική. Στην αρχή νόμιζαν ότι μπέρδεψαν τις εξετάσεις. Μετά ήρθε η επιβεβαίωση και μου είπαν ότι πρέπει να το ψάξω. Η μνήμη δεν ήταν το δυνατό μου σημείο αλλά δεν είχα κάποιο σύμπτωμα μέχρι τότε. Ο ένας γιατρός μου έκανε λόγο για σκλήρυνση κατά πλάκας, ο άλλος για πρόωρη άνοια. Εγώ θορυβήθηκα όταν άρχισα να έχω αυτές τις κρίσεις.

Την πρώτη φορά τρόμαξα. Πέφτει μαύρο και ξαφνικά δεν ξέρω που πηγαίνω, ποια είμαι από πού ξεκίνησα. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω ούτε πως με λένε . Έχω βάλει σε διάφορα σημεία χαρτάκια με τα στοιχεία μου αλλά όταν το παθαίνω θυμάμαι που τα έχω βάλει. Δεν ξέρουμε ποια είναι η πορεία . Μένει να βρούμε το αίτιο έτσι ώστε με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή να το σταματήσουμε. Από την ταραχή μου και την αγωνία μου νομίζω ότι δεν ξεπερνά τα 5-6 λεπτά. Μια φορά κατέβασα το καθρεφτάκι να δω τη μορφή μου. Δεν ξέρω ποιον να πάρω και τι να κάνω, αισθάνομαι ταχυπαλμία. Όσες φορές την έχω πάθει είμαι εν κινήσει, μένω στη θέση μου, κρατάω το τιμόνι. Είναι τρομακτική η εικόνα. Νιώθεις απίστευτη μοναξιά εκείνη τη στιγμή», εξομολογήθηκε, λίγους μήνες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.