MasterChef 5 - highlights πρεμιέρας: Το ατύχημα, τα κλάματα και ο πρώτος παίκτης που μπήκε στο σπίτι

Όσα είδαμε στην λαμπερή έναρξη με Κουτσόπουλο, Κοντιζά, Ιωαννίδη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5 - highlights πρεμιέρας: Το ατύχημα, τα κλάματα και ο πρώτος παίκτης που μπήκε στο σπίτι

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του MasterChef 5 πραγματοποιήθηκε και οι 3 κριτές μπήκαν στο πλατό της εκπομπής ανακοινώνοντας στους πρώτους παίκτες τις αλλαγές του φετινού κύκλου. Στα highlights, έχουμε κλάματα, ένα ατύχημα, αλλά και έναν παίκτη που πέρασε με 3 ναι κατευθείαν στο σπίτι.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μας καλωσόρισαν στον ολοκαίνουργιο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής.

MasterChef 5

Φέτος οι παίκτες δεν μπαίνουν ατομικά αλλά ανά τετράδες και έτσι οι πρώτοι τέσσερις μάγειρες αντίκρισαν με ένα πλατύ χαμόγελο τους αγαπημένους κριτές, οι οποίοι λίγο αργότερα ανακοίνωσαν τις αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν φέτος οι παίκτες.

Αρχικά, δεν θα υπάρχουν ομάδες και κονκάρδες και κανένας κριτής δεν θα έχει τους παίκτες της επιλογής του, άρα ο κάθε παίκτης θα είναι και ο coach του εαυτού του.

Επίσης, δεν θα υπάρχουν ποδιές, παρά μόνο η λεκτική επιβεβαίωση που θα τους δώσει το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Τέλος, κάποιοι διαγωνιζόμενοι θα είναι αρκετά τυχεροί καθώς θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν κατευθείαν το εισιτήριο για να μπουν στο σπίτι! Λίγες ώρες πριν στο μεταξύ, ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε και μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση για την πρεμιέρα!

Αναλυτικά όλα τα highlights του MasterChef

Η Θεσσαλονικιά κομμώτρια που έκλεψε τις εντυπώσεις

Από την πρώτη τετράδα ξεχώρισε η Άννα, η 47χρονη Θεσσαλονικιά κομμώτρια που έκλεψε ήδη τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της. Ντύσιμο, μακιγιάζ, ρούχα φυσικά στην πέννα!

Masterchef 5 παίκτρια

Ωστόσο, στην μαγειρική φαίνεται να μην αγχώνεται ιδιαίτερα, μιας και οι κινήσεις της ήταν αρκετά αργές. Μάλιστα, αυτό δεν το άφησε ασχολίαστο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε ήδη τις χιουμοριστικές του αναφορές.

Συγκεκριμένα, ο κριτής της είπε: «Θα μαγειρέψουμε ή θα το ματιάσουμε;» με την ίδια να δηλώνει πως έχει μάθει να μην αγχώνεται και να τα κάνει όλα ήσυχα και χαλαρά, σαν γνήσια Θεσσαλονικιά!

Δυστυχώς όμως φαίνεται να της κόστισε, καθώς οι κριτές δεν ικανοποιήθηκαν από το πιάτο της με αποτέλεσμα να μην πάρει το ναι για την επόμενη φάση!

Το πρώτο ατύχημα στο πλατό

Εκτός από την Θεσσαλονικιά κομμώτρια που έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της, άλλη μια παίκτρια βρέθηκε στο επίκεντρο του σχολιασμού, αλλά όχι για καλό.

MasterChef 5 Το πρώτο ατύχημα στο πλατό

Πολλά είναι τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, για αυτό και η Άννα, δυστυχώς δεν πρόσεξε πολύ από την βιασύνη της και έκαψε το χέρι της.

Το κάψιμο και η πληγή δεν υποχώρησαν για αυτό και η συγκεκριμένη παίκτρια εμφανίστηκε με γάζα στους κριτές.

Μπορεί να υπήρξε άτυχη σε αυτό, όμως υπήρξε αρκετά τυχερή στο να περάσει στην επόμενη φάση και να ακούσει το πολυπόθητο ναι από τους κριτές!

Ο Κωνσταντίνος είναι ο πρώτος που πέρασε κατευθείαν στο σπίτι

Η πρεμιέρα του Masterchef 5 έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τις άλλες χρονιές, ιδίως στην κρίση των κριτών, καθώς και οι τρεις έχουν γίνει αρκετά πιο αυστηροί. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος είναι ο πρώτος παίκτης που κατάφερε και πέρασε στο σπίτι του παιχνιδιού.

Στον φετινό κύκλο οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να μην περάσουν απλά στην επόμενη φάση αλλά κατευθείαν στο σπίτι του MasterChef, κάτι που τους δίνει κίνητρο να ετοιμάσουν το ιδανικό πιάτο.

Παράλληλα όμως, αυτή η αλλαγή είναι κάτι που αυξάνει κατά πολύ το άγχος των διαγωνιζόμενων, για αυτό και οι περισσότεροι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν γευστικά στους κριτές.

Mastechef 5: Κωνσταντίνος ο πρωτος που περασε

Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να τους εντυπωσιάσει και να πάρει το εισιτήριο για το σπίτι του MasterChef.

Ο συγκεκριμένος παίκτης κατάγεται και μεγάλωσε από την Καρδίτσα, εργαζόταν στην οικογενειακή τους ταβέρνα αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.

Η συγκλονιστική ιστορία του Σερόπ - «Ήμουν σε κατάθλιψη για 15 ημέρες»

Με κλάματα τελείωσε η πρεμιέρα του MasterChef 5, με έναν συγκεκριμένο παίκτη να ξεσπάει σε κλάματα και λυγμούς.

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του ριάλιτι μαγειρικής τα είχε όλα. Αλλαγές, ατυχήματα, εκρηκτικές εμφανίσεις, αλλά και κλάματα.

Ο Σερόπ, ένας επίδοξος μάγειρας, μοιράστηκε με τους κριτές και με τους τηλεθεατές την συγκινητική του ιστορία. Κατάγεται από την Αρμενία αλλά έχει μεγαλώσει και ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος δήλωσε πως έχει βιώσει σε μέγιστο βαθμό κατάθλιψη, καθώς όταν ήταν μικρός ζύγισε 180 κιλά, κάτι που προκαλούσε συνεχώς τον κόσμο να τον σχολιάζει αρνητικά και να τον κατακρίνει.

MasterChef 5 παίκτης που κλαίει

Το πρόβλημα αυτό δημιούργησε με την σειρά του ακόμα περισσότερα, κυρίως ψυχολογικά και υγείας, με τον ίδιο να έχει να αντιμετωπίσει και άλλο ένα πρόβλημα που αφορούσε την αδερφή του, η οποία διαγνώσθηκε με καρκίνο.

Τα δεινά για την οικογένεια του φαίνεται να μην είχαν τελειωμό, καθώς λίγο αργότερα ο Σερόπ έχασε δυστυχώς και τον πατέρα του.

Ωστόσο, ο ίδιος κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να χάσει τα κιλά που επιθυμούσε, να έχει το δικό του μαγαζί αλλά και να πάρει την απόφαση να συμμετάσχει στο MasterChef.

Οι κόποι του ανταμείφθηκαν και οι κριτές του έδωσαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση!

Η παίκτρια που συγκίνησε με την προσωπική της ιστορία τους κριτές

Η Ιφιγένεια, δεν έκρυψε ότι είναι μαχήτρια αφού όπως εξομολογήθηκε σε Κουτσόπουλο, Κοντιζά και Ιωαννίδη, είναι 13 χρόνια τώρα χωρισμένη και μεγαλώνει μόνη της τους δύο γιους της 16 και 18 χρονών.

Όπως είπε δουλεύει συνεχώς και από τότε που θυμάται τον εαυτό της είχε αφοσιωθεί στα παιδιά της και το μεγάλωμά τους χωρίς όμως να κάνει ποτέ κάτι για την ίδια.

Ωστόσο, το πιάτο της δεν ήταν επιτυχημένο και έτσι οι κριτές αναγκάστηκαν να της δείξουν την πόρτα της εξόδου, λέγοντάς της όμως πως δεν πρέπει να πάψει να κάνει όνειρα για το μέλλον, ούτε να το βάζει κάτω για να κυνηγήσει το όνειρό της.

MasterChef 5 highlights πρεμιέρας