Ξεσπά ο Πέτρος Ξεκούκης - «Ο κορωνοϊός δημιούργησε ανθρώπους ρουφιάνους»

Αφοπλιστικός ο ηθοποιός!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ξεσπά ο Πέτρος Ξεκούκης - «Ο κορωνοϊός δημιούργησε ανθρώπους ρουφιάνους»

Ο Πέτρος Ξεκούκης μίλησε στην κάμερα του Έλα Χαμογέλα και την δημοσιογράφο Μαίρη Αργυριάδου το πρωί της Κυριακής και μέσα σε όλα ξέσπασε για τον κορωνοϊό.

Ο γνωστός και καταξιωμένος ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Όλον αυτόν τον καιρό δεν φοβάμαι καθόλου, διότι σε αυτόν που φοβάται, δημιουργείται πανικός. Και στον πανικό μπορεί να κάνεις λάθη. Αυτός ο ιός δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο κακό! Ανθρώπους ρουφιάνους, που κάθονται και καταδίδουν τι κάνει ο συνάνθρωπος τους.

Άκουγα κόσμο που έλεγε ότι πήγε στον Άγιο Δημήτριο και κόλλησαν! Γιατί δεν μιλάμε για όλους τους άλλους που πήγαν και παραβίσαν την καραντίνα, να μην πούμε ονόματα και κόμματα, στις 17 Νοέμβρη; Η Θεία Κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη και το λέει ο ίδιος ο Θέος».

Πέτρος Ξεκούκης

«Κολλάει δηλαδή στην εκκλησία, που είναι άτομο παρά άτομο μέσα σε έναν ναό πανύψηλο πενήντα μέτρων και δεν κολλάει στο σούπερ μάρκετ;» δήλωσε ο ηθοποιός.

Τέλος, ο Πέτρος Ξεκούκης μίλησε και για την γνωριμία του με τον Άγιο Παϊσιο αποκαλύπτοντας πως έχει το σκουφάκι του. Για τον κορωνοϊό στο μεταξύ μίλησε και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Ξεκούκη

Ο Πέτρος Ξεκούκης είναι ηθοποιός. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Γοργόνες και Μάγκες (2017), ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ STOP ! (2018), Πρωταγωνίστριες (2016), Μάνα είναι μόνο...ένας (2016), Η Παριζιάνα (2019).

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Το Κόκκινο Ποτάμι (2019), Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη (2002).

Ο ηθοποιός είχε στην κατοχή του για χρόνια τον σκούφο του Αγίου Παϊσίου.

«Μου το παρέδωσε μια μοναχή, η οποία ήταν πνευματικό παιδί του Αγίου Παϊσίου», αναφέρει και συνεχίζει: «Της το έδωσε και της είπε: “Πάρ’ το να το φυλάξεις και να το δώσεις σε όποιο κεφάλι ταιριάζει”. Είχε δοκιμάσει σε πάρα πολλούς κατά διαστήματα. Μόλις το φόρεσα, μου είπε: “Πάρ’ το, για σένα είναι”. Έπαθα σοκ, της είπα ότι δεν μπορώ να πάρω τέτοιο κειμήλιο, που φόραγε ένας άγιος της Εκκλησίας μας. Το έχω φορέσει πολλές φορές και το έχω δώσει σε πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας να το φορέσουν για 5-10 λεπτά».

Περίπου 100 άνθρωποι την ημέρα, κυρίως με προβλήματα υγείας δικά τους ή αγαπημένων προσώπων, πήγαιναν στο σπίτι του Πέτρου Ξεκούκη στα Μέγαρα για να προσκυνήσουν.

«Είχα μια φίλη που ο γιος της είχε καρκίνο σε καλπάζουσα μορφή. Πήρε τον σκούφο και το παιδί προχωράει πολύ καλά και αυτό για μένα ήταν το πιο σημαντικό», εξομολογείται ο ηθοποιός.

«Τώρα πια δεν το έχω στα χέρια μου, το παρέδωσα σε ένα μοναστήρι. Το είχα χρόνια και δεν ήθελα να πάρει έκταση το θέμα. Αναγκάστηκα και το έδωσα σε ένα μοναστήρι -όχι σε αυτό, βέβαια, που είναι η ηγουμένη η αδερφή μου- κι έτσι έχω πια ψυχική ηρεμία ότι δεν είναι ο σκούφος στα χέρια μου. Μεγάλη ευθύνη».