Αλέξης Κούγιας για υπεράσπιση Λιγνάδη: «Είδα έναν δυστυχισμένο, ταπεινό άνθρωπο»

«Στην καριέρα μου δεν έχω υπερασπιστεί ποτέ τοκογλύφο και παιδόφιλο»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας για υπεράσπιση Λιγνάδη: «Είδα έναν δυστυχισμένο, ταπεινό άνθρωπο»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, την οποία φαίνεται πως θα αναλάβει μαζί με τον Νίκο Γεωργουλέα.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Είδα έναν δυστυχισμένο άνθρωπο, έναν ταπεινό άνθρωπο, έναν συγκλονισμένο άνθρωπο. Η μεγαλύτερη στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη εναντίον του. Του ζήτησα να μου περιγράψει ποια είναι η σκοπιμότητα όσων των καταγγέλλουν, ποια είναι η προσωπικότητά τους. Δηλώνει απολύτως αθώος.

Το μόνο που μου είπε είναι πως είναι 35 χρόνια στο μικροσκόπιο. Αυτό που ζητάω είναι να μην επηρεάσει αυτή η λαίλαπα τους δικαστές” ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος τόνισε πως οι μόνοι που δε θα υπερασπιστεί ποτέ είναι οι τοκογλύφοι και οι παιδόφιλοι.» Την ίδια στιγμή το Εθνικό Θέατρο έκανε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Δεν έχω διαβάσει τη δικογραφία. Το θέμα θέλει ιδιαίτερη ευαισθησία. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει δει τα πάντα. Γνώρισα τον κύριο Λιγνάδη σήμερα, αύριο θα συζητήσω μαζί του, αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον αναλάβω. Είμαι πατέρας δυο παιδιών, δε θα ήθελα ο πατέρας τους να είναι ο άνθρωπος που θα ξεπλύνει κάποιον που έχει κάνει κάτι βρώμικο.

Ένας εκ των κατσαγγελλώντων εμφανίστηκε και είπε πως ήταν πριν 20 χρόνια που δεν υπήρχαν κινητά και λέει ότι τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο να πάει σπίτι του. Δε θέλω να θίξω τον κύριο Γεωργουλέα αλλά εάν ήμουν δικηγόρος από την αρχή θα προσέβαλλα το ένταλμα συλλήψεως.

Ένταλμα συλλήψεως για ποιόν; Για τον άνθρωπο που μέχρι πριν λίγες ημέρες συνομιλούσε με τους κυβερνώντες, με τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου; Ενώ όλη η Ελλάδα θα επαναλάμβανε μια τέτοια πράξη; Η δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο…Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο κατεστράφει ακόμη και να δικαιωθεί.

Η κυρία ανακριτής είναι υποχρεωτικό να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Δε θα το ζητήσω εγώ θα το κάνει η κυρία ανακριτής…. Δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, έχει συνεργαστεί με χιλιάδες ανθρώπους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, δηλώσεις, που σίγουρα θα συζητηθούν.

Ακολουθήστε την Ιωάννα Πολυχρόνη στο Instagram.

Ιωάννα Μάνδρου για υπόθεση Λιγνάδη: «Τα παιδιά αυτά, μάνα και πατέρα δεν είχανε;»

Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες τα λόγια της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η δημοσιογράφος μιλώντας στον ΣΚΑΙ έριξε ευθύνες στους γονείς των θυμάτων αναρωτώμενη που βρισκόντουσαν και δεν προστάτεψαν όπως θα έπρεπε τα ανήλικα παιδιά τους.

Φυσικά αυτές οι δηλώσεις πήραν μεγάλες διαστάσεις κυρίως στα Social Media.

«Tα παιδιά αυτά που βρισκόντουσαν σε ένα σπίτι και ξενυχτάγανε και υφίσταντο αυτά που υφίσταντο, μάνα και πατέρα δεν είχανε;»

Μάλιστα, μετά την επισήμανση άλλων δημοσιογράφων στο τηλεοπτικό πάνελ ότι τα περισσότερα παιδιά ήταν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, η Ιωάννα Μάνδρου σχολίασε:

«Όχι, αυτά που έχουν καταγγείλει δεν είναι καθόλου προσφυγόπουλα. Ήτανε παιδιά σε οικογένειες που κατά τη γνώμη μου τίθεται ένα θέμα ευθύνης των γονέων που πρέπει να ασκούν με επιμέλεια την επιμέλεια των παιδιών τους γιατί δεν μπορεί το παιδί 14 χρονών να κοιμάται έξω από το σπίτι και να μην ξέρει η μάνα κι ο πατέρας αν είναι σε κανενός αλλουνού παιδί το σπίτι ή αν είναι πουθενά αλλού».