Υπόθεση Λιγνάδη: Η απάντηση της δικηγόρου της 40χρονης

«Η παλαιομοδίτικη τακτική της επίρριψης ευθυνών στα θύματα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Υπόθεση Λιγνάδη: Η απάντηση της δικηγόρου της 40χρονης

Η δικηγόρος της 40χρονης που αποτέλεσε το «κλειδί» για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να απαντήσει στις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας για την εντολέα της, ξεκαθαρίζοντας πως προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στο θύμα.

Στην ανακοίνωση που έκανε, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε για την 40χρονη μάρτυρα: «Μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή»

Η αυστηρή τοποθέτηση της δικηγόρου της 40χρονης για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

«Η παλαιομοδίτικη τακτική της “δολοφονίας χαρακτήρων” και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας. Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960.

Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει.

Υπόθεση Λιγνάδη 40χρονη

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Είναι γνωστό ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων διώκεται ποινικά και αστικά, καθώς η εντολέας μου ουδέποτε έχει συναινέσει στην δημοσιοποίηση οποιουδήποτε δεδομένου που οδηγεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ταυτοποίησή της».

Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη: «Ο δυστυχής εντολέας μου καταστράφηκε ως άνθρωπος αλλά θα αθωωθεί»

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο Live News και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός δικηγόρος είπε αρχικά: «Η υπόθεση αυτή δεν ξεκίνησε με μια καταγγελία στην αστυνομία, ο ένας μηνυτής είναι μόνιμος κάτοικος Σουηδίας και ο άλλος ένας Αιγύπτιος που λέει ότι κατ’επανάληψη συνευρίσκετο με τον κ. Λιγνάδη».

Αλέξης Κούγια για Λιγνάδη

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν πρόλαβε να αρθρώσει λέξη, όταν ξαφνικά βρέθηκε κατηγορούμενος και κεντρικό πρόσωπο στα κανάλια.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού είπε επίσης ότι έχει υποψίες για σκευωρία: «Πήρα τη δικογραφία η οποία περιλαμβάνει μόνο 4-5 σελίδες και κάποιες καταθέσεις μιας κυρίας 40 ετών».

Ταυτόχρονα, για τους δύο μηνυτές, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι είναι «ακραίοι ομοφυλόφιλοι» τονίζοντας πως «τα θύματα σύχναζαν σε στέκια ομοφυλόφιλων και πήγαιναν σε ξένα σπίτια». Αναφέρθηκε και στην Έλενα Ακρίτα η οποία «πήγε να εμπλέξει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση Γιακουμάκη. Οι άνθρωποι που χωρίς κόστος λένε ότιδηποτε έχω μαθει να τους βλέπω με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα».

Τέλος, ο Κούγιας δήλωσε: «Ο δυστυχής εντολέας μου καταστράφηκε ως καλλιτέχνης και άνθρωπος, θα πάρει αποζημιώσεις από τα ΜΜΕ για τον διασυρμο της προσωπικότητάς του και τον κλονισμό του τεκμηρίου αθωωότητας».