Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας

Καταθέτει ο σκηνοθέτης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας

Το συμβούλιο πλημμελειοδικείων απέρριψε την ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης και έτσι, ο γνωστός σκηνοθέτης απολογείται κανονικά.

Ο ίδιος στο υπόμνημά του υποστήριξε πως είναι αθώος, παρουσίασε όλες τις κατηγορίες ως άκυρες και τόνισε πως η 40χρονη γυναίκα που αποτέλεσε το «κλειδί» για την υπόθεσή του είχε εμμονή μαζί του και ήθελε να τον παντρευτεί.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Δημήτεης Λιγνάδης αναφέρει ότι δια του χαρακτηρισμού του ως παιδόφιλου και βιαστή «σκοπός τους ήταν η ηθική μου εξόντωση» και όχι ο εγκλεισμός του στην φυλακή. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρει ωστόσο ότι στην πορεία άλλαξε το σχέδιό τους και στόχο είχαν το κέρδος και έφτιαξαν δυο ιστορίες. Αναφέρεται λεπτομερώς στα πρόσωπα τα οποία τον καταγγέλλουν και στη συνέχεια παραθέτει το βιογραφικό του και το έργο του στο Εθνικό Θέατρο.

Δημήτρης Λιγνάδης απολογία

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με οι χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», αναφέρει, αρχικά, στο απολογητικό του υπόμνημα ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Αδερφός Δημήτρη Λιγνάδη: «Ελπίζουμε να λάμψει η δικαιοσύνη»

Ο Γιάννης Λιγνάδης, αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, εξήγησε πως αυτό που επιθυμεί αυτός και η οικογένειά του είναι να λάμψει η δικαιοσύνη.

Ο γνωστός σκηνοθέτης είναι έτοιμος να κάνει την απολογία του ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αναμένεται να καταθέσει πως τις ημερομηνίες για τις οποίες κατηγορείται για βιασμό, βρισκόταν σε διακοπές στην Ιθάκη.

«Περνάμε μια περιπέτεια, κάποια στιγμή θα κοπάσει όλο αυτό που ζούμε, σήμερα απολογείται ο αδελφός μου, το μόνο που θέλουμε και ελπίζουμε είναι να λάμψει η Δικαιοσύνη», είπε ο Γιάννης Λιγνάδης στη λιτή δήλωσή του.