Διονύσης Παναγιωτάκης: «Καλέστηκα να δηλώσω εάν 8 Αυγούστου 2015 ήμουν με τον Λιγνάδη και δηλώνω ΝΑΙ»

Η δήλωση του θεατρικού παραγωγού που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Διονύσης Παναγιωτάκης: «Καλέστηκα να δηλώσω εάν 8 Αυγούστου 2015 ήμουν με τον Λιγνάδη και δηλώνω ΝΑΙ»

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης με μια ανάρτηση του στο facebook του απάντησε σε ένα αρνητικό σχόλιο αναφορικά με τις υποστηρικτικές δηλώσεις του για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός θεατρικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του Action 24 αναδημοσίευσε ένα σχόλιο το οποίο έγραψε τα εξής: “Ώστε μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί με την σύζυγό σας την Ελένη Κουρκουλα σήμερα κύριε Παναγιωτάκη ε; Έναν τέτοιον άνθρωπο, αν δε θέλει κανείς να τον υποστηρίξει, ακόμα κι αν μπορεί, δεν το κάνει. Τον αφήνει μόνο του. Αν θέλει όμως να τον υποστηρίξει, τον υποστηρίζει ακόμα και με ψέματα. Ντροπή σας”.

Έτσι, ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «Με αφορμή σχόλιο σε ανάρτηση μου (ΦΩΤΟ ) , έχω να πω
Περνάμε ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ . Καλέστηκα να δηλώσω εάν 8 Αυγούστου 2015 ήμουν με τον Λιγνάδη στην Ιθάκη και δηλώνω ΝΑΙ ήμουν . Δεν είμαι από αυτούς που διαμορφώνω τι θα λέω ανάλογα με τις συγκυρίες . Οποίος ξέρει κάτι πρέπει να το καταθέσει .Τώρα ήρθε η στιγμή !» Στο μεταξύ, δείτε εδώ ολόκληρο το υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια!

 Διονύσης Παναγιωτάκης για Λιγνάδη

 Διονύσης Παναγιωτάκης για Δημήτρη Λιγνάδη

Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας

Το συμβούλιο πλημμελειοδικείων απέρριψε την ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης και έτσι, ο γνωστός σκηνοθέτης απολογείται κανονικά.

Ο ίδιος στο υπόμνημά του υποστήριξε πως είναι αθώος, παρουσίασε όλες τις κατηγορίες ως άκυρες και τόνισε πως η 40χρονη γυναίκα που αποτέλεσε το «κλειδί» για την υπόθεσή του είχε εμμονή μαζί του και ήθελε να τον παντρευτεί.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Δημήτεης Λιγνάδης αναφέρει ότι δια του χαρακτηρισμού του ως παιδόφιλου και βιαστή «σκοπός τους ήταν η ηθική μου εξόντωση» και όχι ο εγκλεισμός του στην φυλακή. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρει ωστόσο ότι στην πορεία άλλαξε το σχέδιό τους και στόχο είχαν το κέρδος και έφτιαξαν δυο ιστορίες. Αναφέρεται λεπτομερώς στα πρόσωπα τα οποία τον καταγγέλλουν και στη συνέχεια παραθέτει το βιογραφικό του και το έργο του στο Εθνικό Θέατρο.

Δημήτρης Λιγνάδης απολογία

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με οι χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», αναφέρει, αρχικά, στο απολογητικό του υπόμνημα ο Δημήτρης Λιγνάδης.