Αγγελική Λάμπρη: «Ένιωσα θυμό και οργή, θα έρθει η κάθαρση»

Η συγκλονιστική εξομολόγησή της για την παρενόχληση που δέχθηκε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αγγελική Λάμπρη: «Ένιωσα θυμό και οργή, θα έρθει η κάθαρση»

Το βράδυ της Παρασκευής, η Αγγελική Λάμπρη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή After Dark, όπου μίλησε για την εμπειρία της με την σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Η ίδια εξήγησε πως ένιωσε οργή που δεν μπορούσε να μιλήσει ωστόσο την ίδια στιγμή είναι σίγουρη πως θα έρθει η κάθαρση.

Η ηθοποιός εξήγησε πως η στάση της Λίνας Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη είναι λάθος και σπιλώνει μία πολύ δυνατή κίνηση που έχει ξεκινήσει στον χώρο του θεάτρου.

Τέλος τόνισε πως το θέμα των καταγγελιών δε θα έπρεπε να γίνει πολιτικό και πως η υπόθεση που έχει να κάνει με την κακοποίηση παιδιών είναι η πιο σοβαρή απ' όλες.

Η εξομολόγηση της Αγγελικής Λάμπρη

«Είχε γίνει η καταγγελία από η Σοφία Μπεκατώρου και ήταν κάτι που είχαμε βιώσει και οι 3 το ίδιο περιστατικό. Λέγαμε ότι θέλαμε να βγει. Είναι δύσκολο να το κουβαλάς μέσα σου. Τότε ένιωσα θυμό και οργή γιατί δεν μπόρεσα να αντιδράσω. Συμβαίνει αυτό τόσα πολλά χρόνια και κάναμε ότι δεν συμβαίνει. Τότε ένιωσα φόβο τρόμο, πολύ μόνη. Και δεν έφυγε ποτέ ο φόβος.

Είπα την αλήθεια μου. Και σκέφτηκα ότι αν το είχα πει πιο νωρίς δεν θα το πέρναγαν αυτό και άλλα κορίτσια. Ντροπή και φόβο, πρέπει να νιώθει ο θύτης. Δεν φαντάζεσαι πόσα μηνύματα έχω πάρει από ανθρώπους, που μου λέγανε μπράβο. Νιώθαμε ότι είμαστε μόνοι μας. Κανένας δεν είναι μόνο του πια. Θα πρέπει να μιλάμε. Είναι η ώρα να φοβηθούν οι θύτες.

Αγγελική Λάμπρη σεξουαλική παρενόχληση

Ελπίζουμε η αλήθεια να έρθει στο φως. Έρχεται η κάθαρση. Όποιος έχει σκοπό να κάνει κάποια παρενόχληση ή να ασκήσει σωματική ή λεκτική βία δεν θα το κάνει. Είναι αυτό που έχουμε καταφέρει. Δεν μπορεί ο καθένας επειδή είναι μεγάλος καλλιτέχνης να κάνει ότι του έρχεται στο κεφάλι, δεν είναι πια ανεκτό αυτό.

Νιώθω πολύ δυνατή και νιώθω χαρούμενη. Που βγήκε από μέσα μου. Ζητώ συγγνώμη που δεν το έκανα νωρίτερα. Όταν ακούς ότι μια υπουργός πολιτισμού έχει εξαπατηθεί από μια υποκριτική τέχνη, σπιλώνεις ένα κλάδο που βάλλεται αυτή τη στιγμή. Δεν έχω λόγια πραγματικά.

Είναι κοινωνικό το θέμα και είναι λάθος να το κάνουμε πολιτικό. Το υποβαθμίζουμε. Ο στόχος είναι να ενθαρρύνουμε ανθρώπους να μιλήσουν και ότι δεν είναι μόνοι τους. Έχουμε κινηθεί νομικά αλλά το δικό μας θέμα έχει παραγραφεί. Ηθικά νιώθω πολύ δικαιωμένη. Ως μητέρα, ακούω πράγματα που μου σηκώνεται η τρίχα. Ειδικά όταν αφορά παιδιά. Είναι το πιο σοβαρό από όλα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Αγγελική Λάμπρη φοβόταν μην την κοροϊδεύουν»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε ο Χάρης Ρώμας και αναφέρθηκε στις καταγγελίες κατά συναδέλφων του από άνδρες και γυναίκες για βία, εκφοβισμό ή σεξουαλική παρενόχληση.

«Εμένα μου είπε η Αγγελική Λάμπρη τι είχε συμβεί αλλά δεν μπορούσα να τη χειραγωγήσω. Εγώ της είπα, αν σε απασχολεί τόσο πολύ βρεθείτε οι κοπέλες… Μου είχε πει τότε ότι φοβόταν να μην την κοροϊδεύουν. Η Ζέτα Δούκα κάποια στιγμή που τη γύρισα σπίτι της λέω σ’ ευχαριστώ γι’ αυτού του είδους τη συνεργασία και της λέω ότι κάνουμε αυτό που πρέπει για να λειτουργεί μία ομάδα και ένας επικεφαλής ομάδας. Και μου είπε ότι “εγώ είμαι θύμα αυτού του ανθρώπου», ανέφερε ο Χάρης Ρώμας.