Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αλέξης Κούγιας: «Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν κατάφερε παρά την ηλικία του να κάνει τη διαδρομή του Λιγνάδη»

«Δεν έχουμε παιδιά που κάνουν τις καταγγελίες»

Αλέξης Κούγιας: «Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν κατάφερε παρά την ηλικία του να κάνει τη διαδρομή του Λιγνάδη»
News 27.02.2021 11:40
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Λιγνμάδης για τον Σπύρο Μπιμπίλα καθώς και στη δική του δήλωση για τους "επαγγελματίες ομοφυλόφιλους" που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε απογοητευμένος με τη δικογραφία που έλαβε ενώ εξέφρασε και την ξεκάθαρη δυσαρέσκειά του με την απόφαση της δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας ντροπιαστική την απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο Έλα Χαμογέλα

«Ήθελα ένα σχόλιο από εσάς για τον χαρακτηρισμό που μας έκανε εντύπωση, ότι είναι μέτριος ηθοποιός ο Σπύρος Μπιμπίλας. Δεν αναγνωρίσαμε και τα κίνητρα γι’ αυτόν τον χαρακτηρισμό», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Ο Αλέξης Κούγιας της απάντησε: «Δεν είναι δικός μου χαρακτηρισμός, είναι του κ. Λιγνάδη. Είμαι εγώ κριτικός τέχνης και θεάτρου; Έχω καμία δυνατότητα να κρίνω το ταλέντο του κ. Μπιμπίλα; Είναι η θέση του κ. Λιγνάδη. Τι με ενδιαφέρει εμένα;

Όπως μας το απέδωσε ο κ. Λιγνάδης, ένας μέτριος ηθοποιός -γιατί δυστυχώς υπάρχει ο φθόνος και η ζήλεια- που δεν κατάφερε παρά την ηλικία του να κάνει τη διαδρομή του κ. Λιγνάδη, όντας πρόεδρος του ΣΕΗ, μαζί με κάποιους που μισούν τον κ. Λιγνάδη και για ιδεολογικούς λόγους και για την εξέλιξή του και για τη θεσμική θέση που είχε, έκαναν αυτή την ιστορία αρχικά. Ακολούθως πάμε αλλού».

Αλέξης Κούγιας Σπύρος Μπιμπίλας

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έγιναν δύο μηνύσεις από δύο ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, δεν ήρθαν οι ίδιοι εδώ στην Ελλάδα. Ο ένας μιλούσε για μια πράξη πριν 25 χρόνια, και ο άλλος για μια πράξη του 2010. Γι’ αυτές τις μηνύσεις είναι υποχρεωτικό να γίνει μια προανάκριση, να ελεγχθεί η βασιμότητα των μηνύσεων. (…)

Αυτό είναι μία επιλογή που υποκρύπτει υπόγειες διαδρομής, κατασκευή. Η στόχευση Λιγνάδη, η αποδοχή από τη δικαιοσύνη, χωρίς να μπορώ να έχω στοιχεία να δω τι έχει συμβεί. Κρύβεται αυτό το ακραίο πολιτικό θρίλερ που είδαμε με τη συμμετοχή του κ. Λιγνάδη, την κ. Μενδώνη και την κυβέρνηση; Και απέναντι μερίδα της αντιπολιτεύσεως; (…)

Δεν έχουμε παιδιά που κάνουν τις καταγγελίες. Ο ένας είναι 40 χρονών, ο δεύτερος και είναι 30 πλέον χρονών και ο τρίτος είναι ένας Αιγύπτιος που είναι 21 ετών. Όταν λοιπόν έχουμε αυτή την υποδομή και η δικαιοσύνη δεν έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την προσωπικότητα κάποιου που καταγγέλλει.

Η δικαιοσύνη λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο και σέβεται το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου. Εδώ το καταρράκωσαν όλοι, από τον εισαγγελέα, την ανακρίτρια κτλ. Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Είναι πολύ ψύχραιμος, θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο με στόχο τον ίδιο»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο Mega μετά την απόφαση προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη και δήλωσε πως ο εντολέας του ήταν πολύ ψύχραιμος στο άκουσμα της απόφασης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν «πολύ ψύχραιμος και πολύ συνειδητοποιημένος» όταν άκουσε την απόφαση προφυλάκισής του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, που σημείωσε ότι περισσότερο στενοχωρημένος και σοκαρισμένος ήταν ο ίδιος.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε στο MEGA ότι ο εντολέας του είναι ένας «ιδιαίτερα ιδιοφυής άνθρωπος» που έχει «αποστηθίσει» τη δικογραφία, η οποία είναι πολύ μικρή και θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο με στόχο τον ίδιο. «Καμία εξυγίανση δεν θα γίνει στον χώρο του θεάτρου. Ο μόνος που έχει καταστραφεί για όλη του τη ζωή είναι ο πιο χαρισματικός», ανέφερε ο συνήγορός του.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η ανάρτηση Μπιμπίλα για Λιγνάδη: «Σε γνώρισα στα Στρουμφάκια της ΕΡΤ»

Χρανιώτης κατά Κούγια: «Να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, χωρίς να απαξιώνεις τους συνανθρώπους σου»

Share