Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σπύρος Μπιμπίλας: «Ήρθαν κι άλλες κατηγορίες για τον Λιγνάδη»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες στο ΣΕΗ

Σπύρος Μπιμπίλας: «Ήρθαν κι άλλες κατηγορίες για τον Λιγνάδη»
News 27.02.2021 20:17
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Κάτι τρέχει με τη Μαριόν” και μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δεχτεί στο ΣΕΗ αλλά και για την σχέση του με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόσφατα μάλιστα ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ απάντησε και στον Δημήτρη Λιγνάδη που τον χαρακτήρισε «μέτριο ηθοποιό».

“Κανείς δεν το περίμενε. Είναι μία μεγάλη έκπληξη. Αυτό συσπείρωσε όλους τους ηθοποιούς και ακόμα και ο τελευταίος που δεν είχε γραφτεί στο Σωματείο γράφεται για να δείξει τη συμπαράστασή του στο βαλλόμενο Σωματείο μας, το οποίο ενεπλάκη σε κάτι απρόβλεπτα. Το Σωματείο κάνει καλά τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Εγώ είμαι ένας πρόεδρος που έχω προκύψει από εκλογές, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.

Είμαι ένας εντάξει άνθρωπος και δε είχα επαφή με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Από τότε που δουλεύαμε στην ΕΡΤ, στα Στρουμφάκια, συναντηθήκαμε ξανά τώρα εγώ ως πρόεδρος του ΣΕΗ και εκείνος ως καλλιτεχνικός διευθυντής το Εθνικού για να συνυπογράψουμε τη συλλογική σύμβαση του Εθνικού Θεάτρου για τους βαλλόμενους ηθοποιούς που είχαν μείνει χωρίς σύμβαση. Όλα αυτά τα 40 χρόνια λέγαμε ένα γεια, αν συναντιόμασταν σε κάποια πρεμιέρα.

Αφού μας το ζήτησε η εισαγγελία ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε το φάκελο με τις καταγγελίες. Να θυμίσω ότι οι αρχικές καταγγελίες για τον κύριο Λιγνάδη δεν προήλθαν από το ΣΕΗ, προήλθαν απέξω. Αυτές οι καταγγελίες δεν έχουν έρθει σε εμάς, άλλες είναι αυτές που έχουν φτάσει σε εμάς. Δεν έγινε κάποιος πόλεμος από το Σωματείο και δεν είχαμε και λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι θέλουν να καταγγείλουν ορισμένα πράγματα, το πειθαρχικό συμβούλιο συνεχίζει να δέχεται κάποιες καταγγελίες δεν μπορούμε να πούμε όμως πόσες. Υπάρχει εχεμύθεια. Αυτό που θέλουμε είναι οι ηθοποιοί που θέλουν να μιλήσουν και φοβούνται να έρθουν στο Σωματείο, που βοηθά στο να γίνει μία κάθαρση στο χώρο μας και να προστατευτούν όλοι οι άνθρωποι.

Στο χώρο μας παίζονται και παιχνίδια εξουσίας, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από δουλειά, έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση και γινόντουσαν θύματα εκμετάλλευσης. Είναι μια κατάλληλη στιγμή για να διορθωθούν τα πράγματα. Το σύνολο των ηθοποιών δεν δουλεύει. Ήρθε η ώρα να βγει κάτι που βασάνιζε ανθρώπους για 30 χρόνια”, ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Σπύρος Μπιμπίλας: «Απόψε κοιμήθηκα αγκαλιά με όλη την Ελλάδα»

Λίγες ώρες μετά την είδηση για την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό του και εξήγησε πως η εξέλιξη αυτή δίνει κουράγιο σε όσους φοβούνται να μιλήσουν.

Ο ηθοποιός απάντησε για ακόμα μία φορά στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης για εκείνον αποκαλώντας τον μέτριο ηθοποιό και τόνισε δεν έχει ανάγκη να ζητήσει δουλειά από κανέναν.

«Απάντησα μέσα από το Facebook το βράδυ. Ευχαρίστησα όλη την Ελλάδα που νομίζω ότι μου είχε μια μεγάλη αγκαλιά. Κοιμήθηκα με όλη την Ελλάδα, αυτό τα λέει όλα.

Για όλους αυτούς που φοβούνται να μιλήσουν ή να πάνε στους δικηγόρους τους ή να έρθουν εδώ να το καταθέσουμε. Και να πάρουν το δρόμο του.

Εγώ με τον Δημήτρη καθόμασταν πλάι πλάι και κάναμε τα στρουμφάκια πριν 40 χρόνια, από τότε δεν συναντήθηκαν οι δρόμοι μας ποτέ. Δεν είχα ανάγκη να ζητήσω δουλειά από πουθενά γιατί έχω πάρα πολύ δουλειά, ακόμα και τώρα που είμαι συνταξιούχος», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χρανιώτης κατά Κούγια: «Να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, χωρίς να απαξιώνεις τους συνανθρώπους σου»

Βάσια Τριφύλλη: «Ο Λιγνάδης είναι ατάλαντος, μας ρεζίλεψε»

Share