Μάνος Βακούσης: «Στα 10 μου, πήγαν να με κακοποιήσουν σεξουαλικά ο ξάδερφος μου και ακόμη δυο»

«Γλύτωσα και πήγαν φυλακή»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Μάνος Βακούσης: «Στα 10 μου, πήγαν να με κακοποιήσουν σεξουαλικά ο ξάδερφος μου και ακόμη δυο»

Στο Καλύτερα δεν Γίνεται μίλησε ο ηθοποιός Μάνος Βακούσης και περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε σε ηλικία 10 χρονών από τον ξάδερφο του και δύο ακόμα άτομα.

Η περιγραφή του Μάνος Βακούση

«Όταν ήμουν 8,5 με 9 χρονών, όταν ήρθα από τη Σαντορίνη στην Αθήνα δούλευα σε ένα ξυλουργείο. Τον πρώτο χρόνο τίμια όλα, δούλευα με έναν ξάδερφό του. Μία μέρα, στα 10 μου (σ.σ. χρόνια) “Πάμε μία βόλτα” μου λέει ο ξάδερφος. “Πάμε” του λέω χαρούμενος εγώ και πάμε σε κάτι δάση μακριά στο Μπραχάμι, εμφανίζονται άλλοι δύο φίλοι του και με βουτάνε να με κακοποιήσουν…», αποκάλυψε ο Μάνος Βακούσης.

«Με το που καταλαβαίνω γιατί είδα πράγματα που κάνανε, βλέπω ότι ο δρόμος είναι 200 μέτρα μακριά και λέω “Μισό λεπτό να πάω να κ@τ@υρήσω” και ακόμα τρέχω! Τρέχω γρήγορα, βγαίνω στον δρόμο, σταματάω ένα μηχανάκι, ανεβαίνω πάνω και με πάει στο σπίτι μου.

Βρίσκω τον αδερφό μου τον Νικόλα που έχει φύγει από τη ζωή του το λέω, πάει τους βρίσκει στο ξυλουργείο, τους σαπίζει στο ξύλο, φέρνει την Αστυνομία, (σ.σ. πήγαν) δύο με τρία χρόνια φυλακή», περιέγραψε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός για τον τρόπο που κατάφερε να γλιτώσει ενώ και ο Σταύρος Σβήγκος αναφέρθηκε σε σεξουαλική παρενόχληση.

μηνάς βακούσης κακοποίσηη

Aκολουθήστε την Ιωάννα Πολυχρόνη στο Instagram.

Δήμητρα Παπαδήμα: «Με κακοποίησαν σεξουαλικά πάνω στη σκηνή»

Σε νέες δηλώσεις που έκανε, η γνωστή ηθοποιός Δήμητρα Παπαδήμα μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε πάνω στη σκηνή από ένα πολύ διακεκριμένο πρόσωπο του ελληνικού θεάτρου.

Η ηθοποιός μιλώντας στο Θέμα 104,6 αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία, ενώ ήταν από τις πρώτες ηθοποιούς που βρήκαν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν για τα δικά τους περιστατικά.

«Όλα αυτά τα χρόνια σκύβαμε το κεφάλι και δεν μιλάγαμε και όσοι μιλάγαμε μέναμε χωρίς δουλειά. Βία φοβερή να μένεις χωρίς δουλειά όταν πρέπει να ζήσεις την οικογένεια σου. Μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια έχω δεχτεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση…

Το νέο μου βιβλίο έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και αναφέρομαι στα όσα πέρασα και με σημάδεψαν. 19 χρονών αντιμετώπισα την πρώτη κρίση πανικού. Τον εαυτό σου μπορείς με έναν τρόπο να τον ελέγξεις ιδίως όταν γίνεσαι μάνα. Όταν γίνεσαι μάνα μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη η συμπεριφορά σου.

Εγώ μπορώ να φτάσω στα άκρα. Πέρασα ένα γεγονός πάνω στη σκηνή. Ήταν ανήθικο και διεφθαρμένο. Με κακοποίησαν σεξουαλικά πάνω στη σκηνή αρκετές φορές. Αναγκάστηκα να φοράω σορτς για να το αποφύγω.

Έφτασε το σημείο να μου σκίσει το σορτς. Εκεί αναγκάστηκα να τον χτυπήσω και να φύγω από την παράσταση» είπε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Παπαδήμα και συνέχισε «Δεν έκανα καταγγελία. Πρώτα απ όλα γιατί η κόρη μου ακολουθεί αυτό το επάγγελμα και γιατί δεν έχω στοιχεία. Αυτός ο άνθρωπος είναι γνωστός και μέχρι πρόσφατα δίδασκε σε σχολές».