Αλέξης Κούγιας: Δεν κατέθεσε τελικά τις αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο Λιγνάδης βρίσκεται στην φυλακή»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλέξης Κούγιας: Δεν κατέθεσε τελικά τις αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει αναφορές εναντίον των δικαστικών λειτουργών για την υπόθεση Λιγνάδη.

Τελικά όμως δεν τα κατέθεσε καθώς η γραμματεία (πρωτόκολλο) της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν δέχθηκε τις αναφορές που ήθελε να καταθέσει ο κ. Κούγιας, διότι δεν είχαν τον χαρακτήρα του επειγόντως και του υπεδείχθη να αποσταλούν ταχυδρομικά (ΕΛ.ΤΑ.) ή μέσω Courier, όπως πράττουν όλοι οι δικηγόροι.

Μάλιστα, διευκρινίστηκε από την πλευρά της Εισαγγελίας, ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία (COVID-19), ακόμη και για τις επείγουσες περιπτώσεις όπου πρέπει να κατατεθούν αναφορές, κ.λπ., αναγκαίο είναι να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κούγιας δεν ζήτησε να επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Ο ποινικολόγος παραχωρώντας μερικές δηλώσεις στην κάμερα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Το σημαντικότερο είναι το δικαίωμα στην ελευθερία. Το να καταδικάζεις κάποιον, έστω και πρόωρα με προσωρινή κράτηση, που για μένα είναι μετά την ανίατη ασθένεια, ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει. Δε μπορώ να σκεφτώ, δύο επαρκείς εισαγγελείς, μία επαρκής ανακριτής, ένα συμβούλιο με έναν πρόεδρο που θαυμάζω, έπεσαν σε τόσες παραλείψεις και έκαναν τόσο κακή ερμηνεία των νομικών διατάξεων… Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στην φυλακή, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν ένας αξιοσέβαστος σκηνοθέτης, ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού…» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αναφορές εναντίων λειτουργών

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι έδειξε το ιατρικό πόρισμα μετά την επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Τμήμα

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με το τελικό ιατρικό πόρισμα να ανακοινώνεται πριν από λίγο.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης από την προηγούμενη Παρασκευή κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης για αυτό και χθες σύμφωνο με το πρωτόκολλο, χρειάστηκε να επισκεφθεί το ψυχιατρικό τμήμα.

 Δημήτρης Λιγνάδης ιατρικό πόρισμα

Νωρίτερα λοιπόν ανακοινώθηκε το ιατρικό πόρισμα: “Ως προς τη συνολική του εικόνα ο κρατούμενος είχε απόλυτη συνείδηση, δεν εμφάνιση κλινική εικόνα διαταραχής, ήταν συνεργάσιμος με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και δεν είχε κανένα δείγμα συμπεριφοράς άλλων κρατουμένων που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα. Η παραμονή του στο Ψυχιατρικό Τμήμα Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης είχε χρονική διάρκεια περίπου 45 λεπτών”.