Eλένη Ψυχούλη: «Στο τέλος πάντα κερδίζει ο θάνατος»

«Έχω περάσει πολλές φουρτούνες»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Eλένη Ψυχούλη: «Στο τέλος πάντα κερδίζει ο θάνατος»

Η δημοσιογράφος γαστρονομίας Ελένη Ψυχούλη μίλησε στα Μεσάνυχτα και αποκάλυψε πως δύο θάνατοι την έχουν στιγματίσει στη ζωή της.

Η εξομολόγηση της Ελένης Ψυχούλη

«Έχω περάσει πολλές φουρτούνες, γι’ αυτό είμαι αισιόδοξη. Είμαι εδώ όμως ακόμη. Οι δικοί σου άνθρωποι που φεύγουν μπορούν να σε αλλάξουν. Η απώλεια του καλύτερού μου φίλου. Η απώλεια των γονιών είναι μέσα στη φυσική τάξη των πραγμάτων. Όταν διαρρηγνύεται αυτή η φυσική πράξη είναι εκεί που τρελαίνεσαι.

Ο φίλος μου έφυγε νωρίς. Έφυγε νωρίς από καρκίνο. Όλα αυτά τα κλισέ που λέμε στους θανάτους… Ναι, οκ, δεν ακυρώνουν ότι στο τέλος ο θάνατος είναι νικητής. Ό,τι και να κάνουμε. Αυτό μου μαθαίνει πράγματα. Ότι πρέπει να είμαι ταπεινή και πρέπει να σέβομαι τα πάντα.

Την κάθε μέρα που ξυπνάω και ανοίγω τα μάτια μου. Και να λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί στο τέλος θα νικήσει ο θάνατος, αλλά στο ενδιάμεσο υπάρχει ένα τεράστιο πάρτι που λέγεται ζωή» είπε, μεταξύ άλλων, η Ελένη Ψυχούλη ενώ αργότερα ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης μίλησε στα Μεσάνυχτα για την «παιδοφιλία».

ψυχούλη ελένη θάνατος μητέρας

Ποια είναι η Ελένη Ψυχούλη

Η Ελένη Ψυχούλη σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού.

Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις. Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι και μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις «Λιβάνη».
Το 1999 ανέλαβε την στήλη για το εστιατόριο, «Πείνα» του «Symbol», ένθετου στην εφημερίδα «Επενδυτής».

Από τότε έχει εργαστεί στην «Καθημερινή», στο «Down Town», στην εφημερίδα «Θέμα», στο περιοδικό «Blue» της αεροπορικής εταιρίας «Aegean», στην free press εφημερίδα «Lifo», στο περιοδικό «Ευ Ζην» και σε όλα τα έντυπα των Ειδικών Εκδόσεων στις εκδόσεις Imako.

Έχει εργαστεί και ως γαστρονομικός συντάκτης στο περιοδικό «Homme» και στα ειδικά ένθετα της εφημερίδας «Ημερησία», στο «Βήμα Γκουρμέ», στο περιοδικό «Βημαγκαζίνο», «V men», τα ταξιδιωτικά ένθετα της εφημερίδας «Τα Νέα» και του «Μaison Decoration» και στο περιοδικό «Cook Book», ένθετο στο «Έθνος».

Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις «Φερενίκη» με τίτλο «25 σεφ σε 25 λεπτά».

Έχει συνεργαστεί ως μόνιμος συντάκτης στα περιοδικά «Marie Claire», «Maison & Decoration», «Votre Beaute», «Celebrity», «Pink», «Passport», «Grazia» και «Free».Η καταγωγή της είναι από το Βόλο.