Άλεξ Παναγή: «Σκηνοθέτης με έβαλε να του κάνω μασάζ στα γεννητικά όργανα»

«Μου είπε να μην το πω σε κανέναν και θα είναι το δικό μας μυστικό»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Άλεξ Παναγή: «Σκηνοθέτης με έβαλε να του κάνω μασάζ στα γεννητικά όργανα»

Ο καλλιτέχνης Άλεξ Παναγή σε συνέντευξή του στον Alpha της Κύπρου αποκάλυψε την σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν 10 χρονών.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, είπε μεταξύ άλλων: “Έπαιζα στην παράσταση, όταν είχε τελειώσει το δικό μου μέρος, με κάλεσε στο καμαρίνι του, πήγα, φορούσε μόνο το εσώρουχο του, με έβαλε να του κάνω μασάζ, μετά έσπρωξε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα, με έβαλε να του κάνω κι εκεί μασάζ και όταν πήγε να με τραβήξει κοντά του απλά έφυγα, δηλαδή σαν ζαρκάδι την έκανα προς την πόρτα, έκλεισα την πόρτα, κατέβηκα κάτω, τρομοκρατήθηκα”.

Ο Άλεξ τόνισε στη δημοσιογράφο ότι δεν είπε τίποτα σε κανένα γιατί ένιωθε μεγάλη ντροπή, ενώ συμπλήρωσε ότι μπορεί να καταθέσει ως μάρτυρας γιατί έχει μάθει ότι το έχει ξανακάνει το ίδιο άτομο σε άλλο παιδί.

“Μου είπε να μην το πω σε κανέναν και θα είναι το δικό μας μυστικό” είπε στην κάμερα ο Άλεξ Παναγή, ο οποίος συμπλήρωσε πως σήμερα αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι γύρω στα 75. Την ίδια στιγμή μια νέα καταγγελία βγήκε στο φως.

Λίγα λόγια για τον Άλεξ Παναγή

Ο Άλεξ Παναγή είναι γεννημένος στη Λευκωσία από τον Παναγιώτη Παναγή, μαέστρο και ιδρυτή της πρώτης συμφωνικής ορχήστρας της Μεγαλονήσου και την Κλαίρη Παναγή, γνωστή πιανίστα. Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, παραγωγός, δάσκαλος φωνητικής και ενορχηστρωτής φωνητικών, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό που σχετίζεται με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision:

Εκπροσώπησε την Κύπρο, δύο φορές, το 1995 με το τραγούδι «Στη φωτιά» (9ος) και το 2000 με το τραγούδι «Νόμιζα» (21oς) ως μέλος του φωνητικού ντουέτου Voice (μαζί με τη Χριστίνα Αργύρη).

Έκανε φωνητικά πέντε φορές: το 1989 στο «Απόψε ας βρεθούμε» (Γιάννης Σαββιδάκης & Φανή Πολυμέρη), το 1991 στο «S.O.S.» (Έλενα Πατρόκλου), το 2005 στο «My number One» (Έλενα Παπαρίζου), το 2009 στο «This is our night» (Σάκης Ρουβάς). και το 2012 στο «We are the heroes» (για τη Λευκορωσία, με τους Litesound). Με άλλα λόγια, έχει ανέβει επτά φορές συνολικά στη σκηνή της Γιουροβίζιον.

Ήταν υποψήφιος στους κυπριακούς τελικούς του 1990, με το «Πιστεύω» (3ος), το 1993, με το «Για σένα τραγουδώ» (3ος), το 1998, με το «Φτερούγισμα», ένα ντουέτο με τη Μαρλαίν Αγγελίδου (2οι) και το 2009, με το «There is love» (6ος).

Ανέλαβε τη σκηνική παρουσία της συμμετοχής της Μάλτας με τον Fabrizio Faniello «I do» στην Αθήνα το 2006.

Έκανε φωνητική διδασκαλία στο «Everything» της Άννας Βίσση (GRE 06), το «This is our night» του Σάκη Ρoυβά (ΕΛΛΆΔΑ 2009), το «We are the heroes» των Litesound (BELARUS 2012), το «Hold me» του Farid Mammadov (AZERBAIJAN 2013), το «Solayoh» της Alyona Lanskaya (BELARUS 2013), το «Shine» των Tolmachevy Sisters (RUSSIA 2014), το «Cheesecake» του Teo (BELARUS 2014).

αλεξ παναγή

Ήταν ο παραγωγός του τραγουδιού «Χαμογέλα» των Τριημιτόνιο στον ελληνικό τελικό του 2011 με δεύτερη θέση όταν τελικώς τη χώρα εκπροσώπησε ο Λούκας Γιώκας με τον Stereo Mike με το “Watch my dance” των Χριστοδουλόπουλου – Βραχάλη.

Έγραψε τη μουσική, τους αγγλικούς στίχους και έκανε την παραγωγή στο τραγούδι που εκπροσώπησε τη Κύπρο στη Eurovision Junior το 2014 «Η πιο όμορφη μέρα».

Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στη διαδικασία κυπριακής επιλογής του 2015, «Eurovision Song Project».

Κάνει μαθήματα φωνητικής και παρέχει φωνητικά σε καλλιτέχνες, όπως η Άννα Βίσση (GRE 80, CYP 82, GRE 06), η Πέγκυ Ζήνα (υποψήφια GRE 02), o Κώστας Μαρτάκης (υποψήφιος GRE 08, 14), ο Philipp Kirkorov (RUS 95), η Έλενα Παπαρίζου (GRE 01, 05), έχει συνεργαστεί με τον πολύ επιτυχημένο γιουροσυνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο (BLR 07, UKR 08, GRE 09, AZE 13, RUS 14, RUS 16), ενώ οι συμμετοχές του ως χορωδού σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών είναι αναρίθμητες.

Είναι ο μόνος Έλληνας καλλιτέχνης, ο οποίος κυκλοφόρησε ολοκληρωμένο δίσκο, με τίτλο «Native Hue», που περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών της Eurovision, σε ενορχήστρωση Matheson Bayley.