Ιωάννης Αθανασόπουλος: «Μου έστειλε μια κυρία πως ο γιος της που είναι στην εντατική παίρνει δύναμη από τον ρόλο μου»

Η συγκινητική εξομολόγηση του στο The2night show

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιωάννης Αθανασόπουλος: «Μου έστειλε μια κυρία πως ο γιος της που είναι στην εντατική παίρνει δύναμη από τον ρόλο μου»

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης καλεσμένος στο The 2night Show και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στον ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες.

Ο Γιάννος των «Άγριων Μελισσών» που εμφανίζεται τακτικά στη ζωή του Μιλτιάδη ως φάντασμα, εξηγεί τον λόγο που βασανίζει τον πατέρα του. Συγκεκριμένα ο ηθοποιός δήλωσε: «Ο Μιλτιάδης χάνει το παιδί του άδικα, αισθάνεται τύψεις γιατί συνεχίζει τη ζωή του οπότε υπάρχει ένα απίστευτο μπέρδεμα στο κεφάλι του. Ο Γιάννος συνεχώς του υπενθυμίζει ότι πρέπει να φτάσει στον στόχο του που είναι να μαθευτεί πώς πέθανε».

The 2night - Ιωάννης Αθανασόπουλος

Ο Ιωάννης αναφέρθηκε και στον Γιώργο Γάλλο που υποδύεται τον Μιλτιάδη. «Το έχω αντιγράψει από πάνω μέχρι κάτω» ενώ έκανε λόγο και για την απήχηση του ρόλου του στο κοινό: «Πριν από έναν μήνα μου έστειλε ένα μήνυμα μια κυρία, της οποίας ο γιος της ήταν στην εντατική και μου είπε ότι έπαιρνε δύναμη από το ρόλο του Γιάννου.

Πολλά μηνύματα δέχομαι και από ψυχιάτρους σχετικά με το πόσο σωστά, κατά τη γνώμη τους, έχουμε προσεγγίσει τον ρόλο και ο Γιώργος Γάλλος ως Μιλτιάδης και εγώ. Αυτό με συγκινεί πιο πολύ από όλα. Εστιάζουν στο πόσο υποκριτικά αγγίζουμε σωστά τον ρόλο της ιδιαιτερότητας και του Μιλτιάδη πια και της δικής μου. Καθώς επίσης και σε προσωπικό επίπεδο τα μηνύματα των γονιών που είτε έχουν χάσει τα παιδιά τους είτε νοσηλεύονται».

Αμέσως μετά, αποκάλυψε πως οι σεναριογράφοι δεν θέλουν να «κάψουν» τον ρόλο του γι’ αυτό και εμφανίζεται σε σημαντικά σημεία της πλοκής: «Θα είμαι για πολλά επεισόδια».

Φυσικά, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, με τον ίδιο να εξηγεί πόσο θαυμάζει το έργο του Σπύρου Μπιμπίλα ενώ λίγο αργότερα δήλωσε πως είχε συνεργαστεί με ένα από τα πρόσωπα που καταγγέλλονται: «Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία αλλά δεν είμαστε φίλοι. Δεν έχω τι να πω επειδή δεν είναι κάτι που αφορά εμένα. Δεν γίνεται όμως να μην προβληματιστώ με αυτά που βίωσαν τα κορίτσια» κατέληξε ο ηθοποιός, τον οποίο μάλιστα είδαμε και τρομερά αλλαγμένο στην εμφάνιση του.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος βρέθηκε κοντά στον θάνατο - «Είπαν ή θα πεθάνει ή θα μείνει φυτό»

Στην ηλικία των έξι είχες ένα ατύχημα. Έπεσες από ένα πεζούλι του τόπου που έκανες διακοπές σε ένα γκρεμό και έμεινες για τρεις εβδομάδες σε κώμα.

Ναι. Ήταν το καλοκαίρι πριν ξεκινήσω να φοιτώ στο δημοτικό σχολείο. Παρακολουθούσα στην τηλεόραση μία εκπομπή με μονομάχους και πίστεψα ότι θα μπορούσα να ισορροπήσω σε μικρές επιφάνειες. Έτσι προήλθε δυστυχώς το ατυχές γεγονός. Με ασθενοφόρο με οδήγησαν στο νοσοκομείο του Αγρινίου, αλλά επειδή ήταν πολύ σοβαρή η κατάσταση μου έπρεπε να νοσηλευθώ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Άγριες Μέλισσες Ιωάννης Αθανασόπουλος

Σκέψου πώς ένα φέρι μποτ έκανε τη διαδρομή Ρίου- Αντιρρίου μόνο με το ασθενοφόρο μέσα προκειμένου να εισαχθώ όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο νοσοκομείο. Ήμουν για τρεις εβδομάδες διασωληνωμένος σε κώμα. Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς μου «Ή θα μείνει φυτό ή θα πεθάνει».

Σώθηκες από θαύμα ουσιαστικά.

Ναι. Σώθηκα από θαύμα. Ξύπνησα τον δεκαπενταύγουστο. Από τότε έχω τεράστια πίστη μέσα μου. Έχω ένα δικό μου Θεό που προσεύχομαι κάθε βράδυ.

Μιας και είπαμε για τις Άγριες Μέλισσες, δείτε εδώ ένα αποκλειστικό μας ρεπορτάζ για ένα νέο φονικό που ετοιμάζεται να γίνει στο Διαφάνι.