Έγκυος για πρώτη φορά η Ρένα Μόρφη

Πλέει σε πελάγη ευτυχίας!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έγκυος για πρώτη φορά η Ρένα Μόρφη

Η Ρένα Μόρφη πλέει σε πελάγη ευτυχίας μιας και είναι έγκυος στο πρώτο της μωράκι, με την τραγουδίστρια να βρίσκεται ήδη στα στα μισά της εγκυμοσύνης της.

Η τραγουδίστρια και συμπαρουσιάστρια του Νίκου Πορτοκάλογλου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μουσικό Κουτί» είναι διανύει την πιο όμορφη περίοδο της ζωής της και σε λίγους μήνες θα κρατά στην αγκαλιά το μωράκι της.

Ο άντρας της είναι ο παραγωγός της, Ορέστης Φαληρέας και σε μια πρόσφατη συνέντευξη της είχε δηλώσει: «Μη γράψεις πως είμαι παντρεμένη. Φοβάμαι το μάτιασμα. Να μη μου κόψει τις τύχες. Έχεις ακούσει το «Δεν έχει δρόμο να διαβώ»; Ε, λοιπόν, το ερμηνεύω με τον μουσικό δρόμο Danzon της Κούβας. Εκεί παντρευτήκαμε. Στην Κούβα. Γενικά μ' αρέσει να πειράζω, να αναμειγνύω. Το λάτιν με ελληνικά λαϊκά». Την εγκυμοσύνη της στο μεταξύ ανακοίνωσε χθες και η Νάντια Μπουλέ!

Έγκυος για πρώτη φορά η Ρένα Μόρφη

Λίγα λόγια για την Ρένα Μόρφη και την ζωή της

Η Ρένα Μόρφη γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1988 στο Βόλο. Αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκτοτε ζει στην Αθήνα.

Από τα σχολικά της χρόνια βρέθηκε δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες όπως τις Βάσω Ζαγόρη, Claudia Delmer, Φώφη Ρούσου, την Έλλη Πασπαλά και τη Νατάσα Φλουρή.

Πρωτοεμφανίστηκε τραγουδώντας στο πλάι του Φοίβου Δεληβοριά, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

Από τον Δεκέμβριο 2010, είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi. Μαζί τους συμμετείχε σε μεγάλα Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Lowlands – Ολλανδία (2012), το South by Southwest Festival – Αμερική (2013), το International Jazz Festival – Μοντρεάλ (2014) και το Sziget – Ουγγαρία (2012 , 2015), ενώ έχουν πραγματοποιήσει 6 ευρωπαϊκές περιοδείες σε Κύπρο, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Σκωτία, Νορβηγία, Καλαμάτα, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Η.Π.Α., Καναδά, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Κίνα, Σκόπια, Τουρκία και μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 2016, κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο Σούλη Ανατολή. Η Σούλη Ανατολή είναι μια φανταχτερή, πανεποχική λαϊκή ντίβα αλλά και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της όταν ήταν τραγουδίστρια στο Βόλο τη δεκαετία του ’50. Το τραγούδι που ξεχώρισε από το δίσκο της και την έκανε ευρέως γνωστή είναι το «Όταν σου χορεύω».

Παράλληλα, κάνει μεταγλωττίσεις τραγουδιών σε ταινίες της Disney και της Μattel. Έχει ερμηνεύσει μεταξύ άλλων τα τραγούδια ελληνικής μεταγλώττισης της ταινίας κινουμένων σχεδίων Μαλλιά Κουβάρια (πρωτότυπος τίτλος Tangled) και έχει χαρίσει τη φωνή της στην κούκλα Barbie Rock Star.

Το 2018 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Το σόι σου», υποδυόμενη τη Σούλη Ανατολή.

Toν Μάιο 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο single από το επόμενο και δεύτερο άλμπουμ της, με τίτλο «Θα ανέβω να σε βρω» μια πολύχρωμη cumbia, ντουέτο με τον Μάρκο Κούμαρη των Locomondo. Το video clip σκηνοθέτησε ο Χρήστος Δήμας. Το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο Σάμπα Τσικίτα κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020.

Τον Ιούνιο 2019, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του πρωταγωνιστικού της ρόλου στην ταινία ΦΑΝΤΑΣΙΑ του Αλέξη Καρδαρά που προβλήθηκε στον κινηματογράφο τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους (2019). Για την ερμηνεία της στην ταινία βραβεύτηκε από την Hellenic Film Society USA (HFS) στη Νέα Υόρκη με το βραβείο «2020 Αlexis Mouyiaris Memorial Award for Βest Performance in an Expo Feature Film».

Από τον Νοέμβριο 2020, συμμετέχει στην παρουσίαση της μουσικής εκπομπής της ΕΡΤ Μουσικό Κουτί. Στο Μουσικό Κουτί, με οικοδεσπότες τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη, συναντιούνται σε ένα στούντιο-σπίτι, καλεσμένοι τραγουδιστές από διαφορετικούς μουσικούς χώρους και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής τους πορείας, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια.