Βάσω Λασκαράκη για καταγγελίες: «Δεν είναι αρκετό το συγγνώμη! Δε μιλάμε για απλά πράγματα»

«Μιλάμε για πολύ σοβαρά αδικήματα που σου κάνουν το στομάχι να σφίγγεται και να λες δε θέλω να ακούσω άλλο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βάσω Λασκαράκη για καταγγελίες: «Δεν είναι αρκετό το συγγνώμη! Δε μιλάμε για απλά πράγματα»

Η Βάσω Λασκαράκη, η οποία φημολογείται πως είναι έγκυος, έκανε το δικό της σχόλιο για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά γνωστών ηθοποιών - σκηνοθετών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βία.

Οι δηλώσεις της Βάσως Λασκαράκη για τις καταγγελίες

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε καθημερινά συναδέλφους σου να σπάνε τη σιωπή τους και να μιλάνε για κακοποίηση που έχουν δεχτεί είτε σωματικά είτε ψυχικά. Σίγουρα είχες ακούσει κι εσύ περιστατικά κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σου καριέρας. Η «συγγνώμη» που εκφράζουν τώρα κάποιοι από τους θύτες πιστεύεις ότι βοηθάει τα θύματα;

Βάσω Λασκαράκη για καταγγελίες

Νομίζω πως σε τόσο σοβαρά αδικήματα ή σοβαρές καταστάσεις η συγγνώμη είναι ένα λιθαράκι στην πολλή αρχή για να ξεκινήσει κάπως να παίρνει μορφή η δικαιοσύνη. Όχι δεν νομίζω ότι είναι αρκετό το συγγνώμη, είναι η αρχή σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

Δε μιλάμε για απλά πράγματα, μιλάμε για πολύ σοβαρά αδικήματα που σου κάνουν το στομάχι να σφίγγεται και να λες δε θέλω να ακούσω άλλο. Σαφώς δεν μπορούν να μπούνε όλα στο ίδιο καζάνι όμως και μια συγγνώμη δεν μπορεί να είναι ποτέ αρκετή.

Έχεις αρνηθεί συνεργασίες με το φόβο ότι μπορεί να σε κάνει κάποιος να αισθανθείς άβολα ή να σε δυσκολέψει στη δουλειά σου;

Ναι έχω αρνηθεί συνεργασία. Έχω αρνηθεί επειδή πράγματα που είχα ακούσει με έκαναν να αισθάνομαι φοβερή ανασφάλεια για το αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω και να διαχειριστώ τις καταστάσεις.

Ξέσπασε η Βάσω Λασκαράκη: «Όταν έχεις παιδί σου έρχεται να κάνεις εμετό, πιάνεται το στομάχι σου»

Καλεσμένη στην εκπομπή Dot, βρέθηκε η Βάσω Λασκαράκη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στο θέατρο, αποκαλύπτοντας πως δεν έπεσε από τα σύννεφα.

«Οι ιστορίες είχαν φτάσει στα αφτιά μου από τα πρώτα χρόνια που είχα έρθει στην Αθήνα, δηλαδή, δεν έπεσα από τα σύννεφα. Ήξερα με ποιον πρέπει να δουλέψω και με ποιον όχι, έχω αποφύγει συνεργασίες που μου στοίχησαν πολύ επαγγελματικά.

Σίγουρα δεν έφτανε το μυαλό μου στη νοσηρότητα αυτή. Αυτό που ακούμε τώρα ξεπερνάει τη φαντασία για πολλά πράγματα. Αλλά όταν είναι κοντά σου και δίπλα σου όλα αυτά και τα ακούς, πρέπει να κάτσεις να ζυγίζεις.

Οπότε, έχω κληθεί να αρνηθώ δουλειές που θα μου έκαναν καλό επαγγελματικά, αλλά ψυχολογικά και προσωπικά όταν το ζύγισα είπα ότι δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Αυτό που με ενοχλεί είναι γιατί δεν κάνει κάποιος κάτι, πρέπει κάπου να καταλήξει», σημειώνει η Βάσω Λασκαράκη.

«Με σόκαραν μερικές περιπτώσεις, είναι αυτό που λες δεν το πιστεύω. Όταν έχεις παιδί δεν μπορείς να το διαχειριστείς, σου έρχεται να κάνεις εμετό, πιάνεται το στομάχι σου. Λες δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα.

Δεν μπορεί να το ξέρουν άνθρωποι, να το έχουν ακούσει και να μην έχει βγει προς τα έξω τόσα χρόνια. Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους που κατηγορούνται δεν χρειάζεται να δουλεύει, όχι μόνο στο θέατρο και στην τηλεόραση, οπουδήποτε», ξεκαθάρισε.