Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μένιος Φουρθιώτης: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον εισαγγελέα

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση του

Μένιος Φουρθιώτης: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον εισαγγελέα
News 06.04.2021 19:27
Από Youweekly Team

Η κυβέρνηση προσφεύγει όπως φαίνεται άμεσα στη Δικαιοσύνη αναφορικά με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη προκειμένου να διερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες.

Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές:

  • Η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης.
  • Ηδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.
  • Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή έχει προκαλέσει σάλο και επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ σε δύο επίπεδα: Το ένα είναι αυτό της φύλαξής του από πλειάδα αστυνομικών, που έληξε με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και αποσύρθηκαν τα περιπολικά και η συνοδεία που του παρείχαν επί έναν χρόνο.

Το δεύτερο αφορά σε καταγγελίες για φερόμενη συμμετοχή του στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία», από την οποία φέρεται να εισέπραττε 6.500 ευρώ τον μήνα. Για το δεύτερο αυτό σκέλος, ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του σε εφημερίδα, χωρίς να κατονομάσει, αλλά «φωτογραφίζοντας» τον τηλεπαρουσιαστή, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη πριν από κάποιους μήνες στο υπουργείο Εργασίας.

«Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας, γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Βρούτσης. Πρόσθεσε ότι έκανε έρευνα για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί και σημείωσε: «Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν κι άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα, δηλαδή, και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν, τρελάθηκαν».

Για το θέμα της φύλαξης Φουρθιώτη θα απαντήσει την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη. Ενστάσεις για την υπόθεση εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι αναμένει τις εξηγήσεις του υπουργού. Να σημειώσουμε ότι πριν μερικές μέρες ο Μένιος Φουρθιώτης βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Μένιος Φουρθιώτης Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον εισαγγελέα

Ο Μένιος Φουρθιώτης προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της μείωσης των μέτρων φύλαξής του

Την ακύρωση της απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα φύλαξής του, ζητεί από το ΣτΕ ο Μένιος Φουρθιώτης.

Μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, προσέφυγε σήμερα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη, που υπεγράφη στις 31 Μαρτίου 2021, είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Φουρθιώτη ζητεί την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης επειδή δεν τηρήθηκε, όπως λέει, το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν από την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Η πλευρά Φουρθιώτη υποστηρίζει ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, ενώ αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν από τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Share